Προς το περιεχόμενο

Μνήμες από 800 στα 1066

xanthigior

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

έχω τη μητρική asus m3a32-mvp deluxe, amd phenom 9950 be & Kingston hyperx 1066 2x1 gb ddr2.

Όλα καλά απλώς οι μνήμες δουλεύουν στα 800 unganged dual channel. Δε γίνεται να πάνε στα 1066 που καλά είναι το ονομαστικό τους; Δεν ξέρω και πολλά από αυτά. Τι ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνω στο bios ή στο asus overdrive για να δουλέψουν στα 1066;

Ευχαριστώ

ΥΓ. Τι μπέρδεμα είναι όλα αυτά τα timings κλπ! Δε βγάζω άκρη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήγαινε Advanced -> DRAM Timing Configuration -> Memory Clock Mode (Μanual) -> Memclock Value και όρισε την ταχύτητα στα 1067MHz.

Ανέβασε ένα screenshot από cpu-z να δω τις καρτέλες Memory/SPD μήπως χρειάζεται αύξηση της τάσης (που λογικά θα χρειάζεται).

Πήγαινε Advanced -> DRAM Timing Configuration -> Memory Clock Mode (Μanual) -> Memclock Value και όρισε την ταχύτητα στα 1067MHz.

Ανέβασε ένα screenshot από cpu-z να δω τις καρτέλες Memory/SPD μήπως χρειάζεται αύξηση της τάσης (που λογικά θα χρειάζεται).

Σου στέλνω πρώτα τα screenshots που μου είπες και ό,τι άλλο εμφανίζει το cpu-z. Πες μου τι να κάνω ώστε το σύστημα να δουλεύει στις προδιαγραφές του χωρίς να ζορίζεται. Όπως είπα οι μνήμες και καλά μπορούν να δουλέψουν στα 1066, αλλά τώρα είναι στα 800. Ο επεξεργαστής είναι οκ;

post-20012-129063026365_thumb.jpg

Εσύ το είπες, εγώ δεν το βλέπω όμως.. τουλάχιστον όχι στο SPD τους.. Πες αν θες και μοντέλο γιατί με το ktc1g-udimm δε βρήκα κάτι συγκεκριμένο.

Η μητρική σου για λόγους εξοικονόμησης ρεύματος ρίχνει τη συχνότητα (τον πολλαπλασιαστή πιο συγκεκριμένα) του επεξεργαστή. Τρέξε ένα πρόγραμμα (άνοιξε ένα .mkv αρχείο ας πούμε ή το Linpack) και θα δεις ότι θ' ανέβει.

Εσύ το είπες, εγώ δεν το βλέπω όμως.. τουλάχιστον όχι στο SPD τους.. Πες αν θες και μοντέλο γιατί με το ktc1g-udimm δε βρήκα κάτι συγκεκριμένο.

Η μητρική σου για λόγους εξοικονόμησης ρεύματος ρίχνει τη συχνότητα (τον πολλαπλασιαστή πιο συγκεκριμένα) του επεξεργαστή. Τρέξε ένα πρόγραμμα (άνοιξε ένα .mkv αρχείο ας πούμε ή το Linpack) και θα δεις ότι θ' ανέβει.

Τι δεν μπορείς να δεις; Δε σε κατάλαβα. Το μοντέλο είναι:

Kingston HyperX KHX8500D2/1G (1GB PC2 - 8500 CL5 240 - Pin DIMM)

Οκεικ, αντελήφθην.. :Ρ

Το θέμα είναι ότι στο SPD δεν αναφέρεται τίποτα για 533MHz. Επίσης σύμφωνα με την Asus ισχύει αυτό:

*DDR2 1066 is supported by some of the AM2+ CPUs only. Refer to http://www.asus.com for the supported CPU models.

Πέρα απ' αυτό και αν υποθέσουμε ότι υποστηρίζονται από τη μητρική, για τα 1066MHz θέλουν 2.2V, οπότε μπαίνεις στο BIOS, δίνεις ρεύμα και ορίζεις χειροκίνητα τη συχνότητα στα 1066(7).

Οκεικ, αντελήφθην.. :Ρ

Το θέμα είναι ότι στο SPD δεν αναφέρεται τίποτα για 533MHz. Επίσης σύμφωνα με την Asus ισχύει αυτό:

Πέρα απ' αυτό και αν υποθέσουμε ότι υποστηρίζονται από τη μητρική, για τα 1066MHz θέλουν 2.2V, οπότε μπαίνεις στο BIOS, δίνεις ρεύμα και ορίζεις χειροκίνητα τη συχνότητα στα 1066(7).

ΟΚ, πιστεύω πως οι phenom υποστηρίζουν τις ddr2 1066. Για πες μου λίγο αναλυτικότερα τα βήματα αν δε βαριέσαι. Υπάρχει κίνδυνος σε κάτι αν ανεβάσω την τάση;

Στο #2 τα λέω αναλυτικά. Δοκίμασέ τα και πες αν έγινε κάτι.

Επίσης στο Advanced θα βρεις την επιλογή DDR Voltage. Όρισε 2.2V. Λογικά δε θα υπάρχει πρόβλημα αφού σύμφωνα με την Kingston ισχύει αυτό:

Kingston's KHX8500D2K2/2GN is a kit of two 128M x 64-bit 1GB (1024MB) DDR2-1066 CL5

SDRAM (Synchronous DRAM) "NVIDIA SLI-Ready" memory modules, based on sixteen 64M x

8-bit DDR2 FBGA components per module. Total kit capacity is 2GB (2048MB). Each module pair

has been tested to run at DDR2- 1066MHz at a latency timing of 5-5-5-15 at 2.2V. The SPD is

programmed to JEDEC standard latency 800Mhz timing of 5-5-5-18 at 1.8V.

Σε ποια slots τις έχεις βάλει;

Στο #2 τα λέω αναλυτικά. Δοκίμασέ τα και πες αν έγινε κάτι.

Επίσης στο Advanced θα βρεις την επιλογή DDR Voltage. Όρισε 2.2V. Λογικά δε θα υπάρχει πρόβλημα αφού σύμφωνα με την Kingston ισχύει αυτό:

Σε ποια slots τις έχεις βάλει;

Ok,

ανέβασα σε 2.2 Volt kai 1067 και δουλεύουν τώρα. Τα timings δεν πρέπει να είναι ίδια. Δεν ξέρω τι είναι τι αλλα μάλλον πρέπει να έχουν γίνει 5 7 7...

Όρισέ τα εσύ manually 5-5-5-15, κανονικά δεν πρέπει να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα.

Testάρισμα πάντα με memtest..

Πάλι αν δε βαριέσαι ποιο αντιστοιχεί σε ποιο. Δλδ σε ποιο σημείο στο bios θα πάω;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...