Προς το περιεχόμενο

Ubuntu or mint 7 ;;;

vtsafantakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα παιδιά , έχω ένα Gigabyte m912m και σκέφτομαι εκτός από τα windows xp home lite που έχει μέσα να του βάλω και κανένα linux για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.. Τι πιστεύεται να βάλω?? έχει και touch screen άρα πρέπει να το σκεφτώ από την άποψη των drivers...

thanks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα παιδιά , έχω ένα Gigabyte m912m και σκέφτομαι εκτός από τα windows xp home lite που έχει μέσα να του βάλω και κανένα linux για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.. Τι πιστεύεται να βάλω?? έχει και touch screen άρα πρέπει να το σκεφτώ από την άποψη των drivers...

thanks

η διαφορα μεταξυ των δυο ειναι οτι το mint ερχεται "απο τη μανα του" με εγκατεστημενους ολους τους δημοφιλεις codecs αρχειων (mp3,divX...) εν αντιθεσει με το ubuntu στο οποιο θα χρειαστει να δαπανησεις λιγο χρονο για να το κανεις να παιζει τα αυτονοητα (να ακους μουσικη,να βλεπεις ταινιες κλπ κλπ)...Και κατα την αποψη μου το mint εχει πολυ πιο ομορφο περιβαλλον εργασιας απο την "καφετια" διανομη....Αν δεν θελεις να δαπανησεις χρονο για να εμβαθυνεις στο linux,τοτε κατ'εμε βαλε το mint και θα μεινεις υπερευχαριστημενος...Αν ομως γουσταρεις να μαθεις 5 πραγματα γυρω απο το linux,και να εγκαταστησεις χειροκινητα καποια πραγματα που το mint σου τα δινει ετοιμα "στο πιατο" (γιατι το mp3 και το divX ειναι restricted extras οπως και να το κανουμε) και να εμβαθυνεις λιγο περισσοτερο σε εντολες κονσολας και στο synaptic,τοτε βαλε ubuntu...

οτι προγραμμα τρεχει στο ενα τρεχει και στο αλλο,καθως το mint βασιζεται στο ubuntu..Και τα 2 λειτουργικα αποτελουν την καλυτερη λυση για εναν που κανει τα πρωτα του βηματα στο linux...

η επιλογη δικη σου..

Εφοσον το netbook σου εχει touch screen το πρωτο πραγμα που πρεπει να βρεις ειναι μια διανομη με αρκετα νεο xorg ωστε να εχει υποστηριξη για touchscreen.

Ισως αυτο να ειναι παλιο feature του xorg και απλα να υπαρχει στις νεοτερες εκδοσεις, αλλα οπως και να 'χει απο εκει πρεπει να ξεκινησεις.

Δοκιμασε με ενα live cd/live usb να δεις αν δουλευει κανονικα ή αν εχει πχ lag στην αποκριση της.

Βρηκα εναν driver

># modinfo elo
filename:       /lib/modules/2.6.30-1-686/kernel/drivers/input/touchscreen/elo.ko
license:        GPL
description:    Elo serial touchscreen driver
author:         Vojtech Pavlik <[email protected]>
alias:          serio:ty02pr29id*ex*
depends:        
vermagic:       2.6.30-1-686 SMP mod_unload modversions 686 

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Να ρωτήσω κάτι να μην ανοίγω νέο θέμα. Σκέφτομαι να βγάλω τα ubuntu γιατί απλά δεν μπορείς να ξεφορτωθείς το καφέ από παντού με τίποτα! Τα Linux Mint έχουν τo ίδιο διαθέσιμο λογισμικό με τα ubuntu? επίσης γίνεται αναβάθμιση όταν βγεί η νέα έκδοση χωρίς format όπως σε ubuntu?

Τέλος υπάρχει καμιά άλλη διανομή που να μου δουλέψει η ATI 4670 καλά?

Αυτος δεν ειναι λογος για να αλλαξεις διανομη! Απο που δεν μπορεις να βγαλεις το καφε?

Εγω πως εχω βγαλει απο παντου το συνδιασμο κοκκινο/ροζ-μπλε/θαλλασι-ασπρο στο debian?

Για την καρτα σου το μονο που μπορεις να κανεις τωρα ειναι να περιμενεις την 9.10 μηπως και αυτη τη φορα οι της ati δεησαν να φτιαξουν σωστα τον driver για τον 2.6.31. Αλλιως θα περιμενεις ακομα ενα εξαμηνο...

Περι διανομης δεν λεω γιατι ειναι σαν να ριχνω λαδι στη φωτια.

Αυτος δεν ειναι λογος για να αλλαξεις διανομη! Απο που δεν μπορεις να βγαλεις το καφε?

Εγω πως εχω βγαλει απο παντου το συνδιασμο κοκκινο/ροζ-μπλε/θαλλασι-ασπρο στο debian?

Για την καρτα σου το μονο που μπορεις να κανεις τωρα ειναι να περιμενεις την 9.10 μηπως και αυτη τη φορα οι της ati δεησαν να φτιαξουν σωστα τον driver για τον 2.6.31. Αλλιως θα περιμενεις ακομα ενα εξαμηνο...

Περι διανομης δεν λεω γιατι ειναι σαν να ριχνω λαδι στη φωτια.

Είναι γιατί μου αρέσουν τα default, δεν μου αρέσουν καθόλου τα πειράματα και όσο δοκίμαζα slash screens κτλ έπεσα σε πολλά bugs. Εικονίδια και θέματα δε λέω μια χαρά τα άλλαζα. Απλά αν είναι να έχω όλα αυτά τα πακέτα προγραμμάτων ΄που είχα στα ubuntu σε ένα όμορφο out of the box περιβάλλον why not?

By the way αν έχεις να προτείνεις κάτι για noobs και δεν θέλεις δημόσια στείλε pm!

Λάθος refresh rate και ανάλυση, και ενώ είχε ασφάλεια και μου έβγαζε Not optimal mode, change resolution, πρέπει να την έφαγε και λίγο γιατί από τότε μια ανοίγει μια όχι.

Το θέμα είναι ότι οι οδηγοί της @#@ATI μου έκαναν το πρόβλημα και με το refresh rate ακόμα και στα windows 7 64bit. Κάθε φορά που άλλαζα τις ρυθμίσεις της 2ης οθόνης πχ από clone σε extend μου πήγαινε το refresh στα 80Hz μετά την πρώτη επανεκκίνηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...