Προς το περιεχόμενο

Window Vista Home Premium - Προβλήματα

GeoBas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρέθηκα στην ανάγκη να αγοράσω καινούργιο Laptop , γιατί το παλιό μου τα έφτυσε και μου ζητούσαν 490 ευρώ γιά αλλαγή μητρικής .

Ετσι μπήκα στην περιπέτεια με τα Vista αναγκαστικά , μέχρι να βγουν τα Windows 7 τον Οκτώβριο να δούμε και αυτά τι ρόλο παίζουν .

Το πρόβλημα είναι ότι παρ' όλο που μπορεί κανείς να πει ότι τα χαρακτηριστικά του Laptop είναι σχετικά αξιοπρεπή ( Intel Core 2 Duo , P8700 , 2.53 GHz , 4096 μνήμη )

το μηχάνημα σέρνεται, και όχι μόνο αυτό .

Πέρα από το ότι είναι στην γενικότητά τους δύσχρηστα , παρουσιάζονται και κάποια παράξενα προβλήματα που δεν μπορώ να τα εξηγήσω και να τα ξεπεράσω.

Γιά να γίνω πιό συγκεκριμένος ένα που μου κάνει τη ζωή δύσκολη.

Ανοίγω ένα φάκελλο , και μέσα έχει ένα .txt file . Το ανοίγω με το Notepad , κάνω κάποιες διορθώσεις και ζητάω να μου το κάνει Save στο φάκελλο που το πήρα. Αμ δε .

Μου βγάζει - Cannot create ...... make sure the path and filename are correct - αν είναι δυνατό .

Μπορεί κάποιος φίλος που έμπλεξε από νωρίς με τα Vista να βοηθήσει ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Μήπως το αρχείο txt είναι μόνο για ανάγνωση;

Κάνε δεξί κλικ-ιδιότητες και δες μήπως είναι τσεκαρισμένο το Μόνο για ανάγνωση...

Αν είναι, αφαίρεσέ το.

Δημοσ.
Μήπως το αρχείο txt είναι μόνο για ανάγνωση;

Κάνε δεξί κλικ-ιδιότητες και δες μήπως είναι τσεκαρισμένο το Μόνο για ανάγνωση...

Αν είναι, αφαίρεσέ το.

Οχι δεν είναι τσεκαρισμένο . Τελείως τρελλά πράγματα , πέρα από κάθε λογική.

Δημοσ.

μηπως εχεις στις επιλογες ενεργειας στην εξισορροπηση ή ακομα χειροτερα στις χαμηλες επιδοσεις και γι αυτο σερνεται; Αν ναι βαλτο στις επιδοσεις. Δυσχρηστα δεν ειναι, απλα δεν τα εχεις συνηθισει επειδη εχουν καποιες διαφορες με τα XP

Δημοσ.
Οχι δεν είναι τσεκαρισμένο . Τελείως τρελλά πράγματα , πέρα από κάθε λογική.

Σε ποιο φακελο ειναι βαλμενο αυτο το txt αρχειο;

Για δοκιμασε να ξεκινησεις το notepad ως διαχειριστης (δεξι κλικ στο εικονιδιο και "run as administrator") γιατι το αρχειο μπορει να βρισκεται σε φακελο που δεν επιτρεπεται η αλλαγη απο απλο χρηστη.

Δημοσ.
Για δοκιμασε να ξεκινησεις το notepad ως διαχειριστης (δεξι κλικ στο εικονιδιο και "run as administrator") γιατι το αρχειο μπορει να βρισκεται σε φακελο που δεν επιτρεπεται η αλλαγη απο απλο χρηστη.

Σ' ευχαριστώ pournara , δουλεύει με αυτό τον τρόπο .

Οπως καταλαβαίνεις όμως μάθαμε να πατάμε πάνω στο αρχείο , να ανοίγει το Notepad, να το διορθώνουμε και να το κάνουμε save με δυό κινήσεις .

Υπάρχει κάποιος τρόπος/ρύθμιση που ένας συγκεκριμένος φάκελος και τα περιεχόμενά του να επιτρέπουν αλλαγές σε απλό χρήστη ?

Δημοσ.

Δε θα στο προτεινα, εχουν λογο τα windows που δεν αφηνουν τον απλο χρηστη να γραψει σε καποιους φακελους. Καλυτερα καποια κλικ παραπανω και να μην μπορει να γραψει ο οποιοσδηποτε ιος μεσα σε αυτους τους φακελους.

Αυτο που ειναι καλυτερο να κανεις ειναι να βρεις μεσα στο φακελο των windows το ιδιο το notepad και μεσα απο τις ιδιοτητες του (δεξι κλικ στο εικονιδιο και Ιδιοτητες), νομιζω στο 2ο tab εκει που εχει και τη συμβατοτητα εχει να επιλεξει να τρεχει παντα ως administrator.

Δημοσ.

Δυστυχώς στη συμβατότητα τα κουτάκια είνα αχνά και δεν τσεκάρονται .

Προσπάθησα από το security tab και κατάφερα ο administrator και user να έχουν Full Control αλλά πάλι δεν γίνεται τίποτα .

Πρόκειται γιά ένα και μόνο συγκεκριμένο φάκελο σε ένα πρόγραμμα που εγκατέστησα και στα περιεχόμενά του θα ήθελα να μπορώ να κάνω edit/save κάποια αρχεία .txt

Σε ευχαριστώ πάντως

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...