Προς το περιεχόμενο

Πως να σετάρω τις μνήμες μου στο BIOS

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

μια βοήθεια γιατί έχω μπλέξει...

Έχω motherboard GIGABYTE EX58 EXTREME και μνήμες KINGSTON HyperX KHX14900D3T1K3/6GX, 6GB (3x2GB) οι οποίες τρέχουν στα 1800 ΜΗΖ.

Το BIOS της μητρικής τις βλέπει στα 1066ΜΗΖ, μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να πειράξω ώστε να τις βλεπω στα 1600MHz - 1800MHz, που να σετάρω το SPD και πόσο να αλλάξω το voltage? Και χρειάζεται να πειράξω και κάτι στο voltage του επεξεργαστή ή πουθενά αλλού?

Ευχαριστώ όλους/.

Δημοσ.

Δεν το κάνει αυτόματα το "κτήνος" που έφτιαξες;

Χμμ βλακεία μου, παρέλειψα το γεγονός ότι είναι θέμα software, όχι hardware.. :/

Πάτα PrtScn, άνοιξε τη ζωγραφική, κάνε επικόλληση, αποθήκευσε την εικόνα σε .jpeg, μπες στο http://www.imageshack.us, ανέβασέ τη, πάρε το λινκ που θα σου δώσει και βάλ' το εδώ: εδώ βάλε το λινκ

Δημοσ.
Ωραίος, αλλά θα ήθελα να δω τις καρτέλες Memory και SPD. :-)

CPUZ_MEM.png

Δημοσ.

Χμμ μάλιστα, απ' ό,τι βλέπω, για τα 933MHz θέλουν 1.65V και 9-9-9-27, ενώ εσύ αυτή τη στιγμή είσαι με 540MHz και 8-8-8-20 (και λογικά 1.5V που δίνει το mobo).

Μπαίνεις στο bios, δίνεις 1.65V, ορίζεις χειροκίνητα τις μνήμες να τρέχουν στα 933MHz και τα timings σε 9-9-9-27 (για αρχή), και βλέπεις αν κάνει boot.

PS: αυτό το XMP-2800 τι είναι; Έχω χάσει επεισόδια; :S

Δημοσ.
Χμμ μάλιστα, απ' ό,τι βλέπω, για τα 933MHz θέλουν 1.65V και 9-9-9-27, ενώ εσύ αυτή τη στιγμή είσαι με 540MHz και 8-8-8-20 (και λογικά 1.5V που δίνει το mobo).

Μπαίνεις στο bios, δίνεις 1.65V, ορίζεις χειροκίνητα τις μνήμες να τρέχουν στα 933MHz και τα timings σε 9-9-9-27 (για αρχή), και βλέπεις αν κάνει boot.

PS: αυτό το XMP-2800 τι είναι; Έχω χάσει επεισόδια; :S

XMP: Intel Exterme Memory Profile, λογικά το XMP 2800 είναι στα 2800MHz (!!), ffs δηλαδή!

Δημοσ.

Βασικά εννοούσα συγκεκριμένα τα 2800MHz, αλλά κάπου διάβασα ότι στην Kingston είχαν όρεξη για πλάκες και ανακουφίστηκα. :Ρ

Δεν είπες τελικά τι έκανες..

Δημοσ.
Βασικά εννοούσα συγκεκριμένα τα 2800MHz, αλλά κάπου διάβασα ότι στην Kingston είχαν όρεξη για πλάκες και ανακουφίστηκα. :Ρ

Δεν είπες τελικά τι έκανες..

Τελικά το έφτιαξα. Έχει στο BIOS μία επιλογή Extreme Memory Profile, η οποία default είναι disabled, άμα την κάνεις enable : Allows the BIOS to read the SPD data on XMP memory modules to enchance memory performance when enabled (requires a memory module that supports this feature).

Άμα ενεργοποιήσεις αυτή την επιλογή έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις δύο profile: Στο πρώτο οι μνήμες τρέχουν στα 1800ΜHZ και στο δεύτερο στα 1866 MHZ. Διάλεξα το πρώτο για να δώ σταθερότητα και μετά βλέπουμε. Εννοείται ότι το κάθε profile αλλάζει τα πάντα στο SPD (voltage, timings κ.α.)

Ευχαριστώ πολύ πάντως.

:-):-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...