katerina_a_86 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Μου έδωσε ένας φίλος έναν εξ. σκληρό δίσκο να του περάσω κάτι αρχεία και μου βγάζει μπλε οθόνη μετά από λίγα λεπτά και κάνω συνέχεια restart. Ο εξ.δίσκος μόλις φορμαρίστηκε γιατί είχε ιούς. Τι παίζει με την μπλε οθόνη?
firewalker Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Ο κωδικός του μηνύματος ποιος είναι;
katerina_a_86 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Στην μπλε οθονη κάτι κινέζικα εχει μόνο.
katerina_a_86 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Προσπαθούσα να αντιγράψω στον εξωτερικό έναν φάκελο 120 gb και έσβηνε το pc ή έβγαινε μπλε οθόνη. Τώρα τα αντιγράφω λίγα λίγα και πάει κανονικά. Τι παίζει?
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτο συμβαινει μονο οταν εχεις να κανεις με τον εξωτερικο σκληρο ή γενικα? Αν συμβαινει μονο με τον σκληρο,μπορει ο σκληρος να εχει καποιο bad sector ή καποιο προβλημα hardware.
katerina_a_86 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μπλε οθόνη έβγαζε και λίγο καιρό πριν αλλά το είχε σταματήσει. Τώρα που πάω να αντιγραψω στον εξωτερικό κάνει restart ή βγάζει μπλε οθόνη με κινέζικα.
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μπλε οθόνη έβγαζε και λίγο καιρό πριν αλλά το είχε σταματήσει.Τώρα που πάω να αντιγραψω στον εξωτερικό κάνει restart ή βγάζει μπλε οθόνη με κινέζικα. Tι windows εχεις?Aν ανεβασεις τα kernel dumps καπου να τα δω,ισως βγαλουμε ακρη. To pc δεν ειναι overclocked και δεν εχει καποιο προβλημα hardware ετσι?
katerina_a_86 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Tι windows εχεις?Aν ανεβασεις τα kernel dumps καπου να τα δω,ισως βγαλουμε ακρη.To pc δεν ειναι overclocked και δεν εχει καποιο προβλημα hardware ετσι? Windows XP Το kernel dumps δεν ξέρω τι είναι. Overclocked δεν είναι το pc. Πρόβλημα hardware θεωρητικά δεν έχω.
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μεσα στο φακελο c:\windows\minidump λογικα πρεπει να υπαρχουν καποια αρχεια με καταληξη .dmp.Καντα ενα rar και ανεβασε τα στο rapidshare.Αν εισαι τυχερη και ειναι ενεργοποιημενα με kernel dumps,θα υπαρχει και ενα αρχειο memory.dmp μεσα στο φακελο c:\windows.Βαλτο και αυτο μεσα στο rar.Αυτα τα αρχεια ισως να βοηθησουν στον εντοπισμο του προβληματος(ειδικα αν υπαρχει kernel dump).Ολα αυτα ομως προυποθετουν πως το hardware λειτουργει απροβληματιστα(δεν υπαρχουν προβληματα με τις τασεις,προβληματα με μνημες,bad sectors στους σκληρους κλπ κλπ) Αν θελεις να ελεγξεις για hardware προβλημα,ξεκινας με τις μνημες και το memtest και στην συνεχεια περνας στους σκληρους δισκους με τα διαγνωστικα εργαλεια που λογικα θα εχει ο κατασκευαστης τους στο site του.
katerina_a_86 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 memory.dmp δεν εχει.Τα άλλα υπάρχουν. Μπορείς να μου πεις πως να τα χρησιμοποιήσω για να διαγνώσω το πρόβλημα?
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 memory.dmp δεν εχει.Τα άλλα υπάρχουν.Μπορείς να μου πεις πως να τα χρησιμοποιήσω για να διαγνώσω το πρόβλημα? Θα πρεπει να χρησιμοποιησεις τα debbuging tools για windows.Αν δεν ξερεις θα ταν προτιμοτερο να τα ανεβασεις καπου για να τα δω εγω ή καποιος που ξερει.
katerina_a_86 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 θα ήθελα να τα μάθω αλλά μάλλον είναι βουνό οπότε και τα ανεβάζω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:58 ---------- καμιά πρόταση για mem test υπάρχει?
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 http://www.memtest.org/ Μεχρι αυριο θα τα εχω δει τα dumps και ελπιζω να βγει ακρη απο κει.
Moderators Gi0 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Προς το παρον ενεργοποιησε το kernel dump http://support.microsoft.com/kb/316450 Σε περιπτωση blue screen δινει πολυ περισσοτερες πληροφοριες απο τα minidumps ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:16 ---------- Εκανα μια γρηγορη αναλυση σε ολα τα minidumps(..ηταν και πολλα τα αφιλοτιμα,απο τον αυγουστο εχεις 21 blue screens).Το καθε ενα απο αυτα εβγαζε σαν υπαιτιο το ιδιο ακριβως προβλημα KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR. Το οποιο αντιμετωπιζεται καπως ετσι-κανω quote απο τα debugging tools- Resolving the Problem Resolving a bad block problem: If you can restart the computer after the error, Autochk runs automatically and attempts to map the bad sector to prevent it from being used anymore. If Autochk does not scan the hard disk for errors, you can manually start the disk scanner. Run Chkdsk /f /r on the system partition. You must restart the computer before the disk scan begins. If you cannot start the system because the error, use the Recovery Console and run Chkdsk /r. Warning If your system partition is formatted with the FAT file system, the long file names that the Windows operating system uses might be damaged if you use Scandisk or another MS-DOS-based hard disk tool to verify the integrity of your hard disk drive from MS-DOS. Always use the version of Chkdsk that matches your version of the Windows operating system. Resolving a defective hardware problem: If the I/O status is 0xC0000185 and the paging file is on an SCSI disk, check the disk cabling and SCSI termination for problems. Resolving a failing RAM problem: Run the hardware diagnostics that the system manufacturer supplies, especially the memory scanner. For more information about these procedures, see the owner's manual for your computer. Μ αλλα λογια τρεξε το memtest(με boot απο cd/floppy και οχι μεσα απο τα windows) για να βεβαιωθεις πως οι μνημες ειναι οκ και σιγουρα τρεξε διαγνωστικα για τον σκληρο απο τον οποιο αντιγραφεις τα αρχεια,για τον σκληρο στον οποιο αντιγραφεις τα αρχεια και για τον σκληρο στον οποιο υπαρχει το pagefile(πιθανοτατα ο c:\).Επισης ριξε μια ματια σ αυτο που λεει για SCSI,εαν φυσικα εχεις SCSI. Aυτα πανω κατω μπορουν να βγουν απο τα minidumps.Σε περιπτωση που συνεχισθει το προβλημα,ενεργοποιησε οπως ειπα τα kernel dumps για να μπορει να γινει περαιτερω αναλυση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.