Προς το περιεχόμενο

Αγορα 22inch - 1680 X 1050 vs 1920X1080

Vasilisxd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Σκέφτομαι την αγορά νέας οθόνης μιας και η 19inch LG μου τα έχει παίξει.

Είμαι ανάμεσα σε http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169552

και http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169550

Δεν με ενδιαφέρει η αναπαραγωγή HD περιεχομένου και το σκέφτομαι να πάω

σε Μεγάλες αναλύσεις (1920X1080) μήπως και τα γράμματα ή τα αντικείμενα στην

οθόνη φαίνονται κάπως μικρά , όταν π.χ είμαι στο Internet. Τώρα το 1050 της μίας με το 1080 της

άλλης δεν έχουν διαφορά αλλά το 1680 με 1920 , μήπως μου τα δείχνει λίγο μικρά.

Επειδή δεν έχω δει καμία από κοντά , κάποιος που ασχολείται εάν μπορεί να με βοηθήσει.

Thx.

Δημοσ.

Θα πας σε αυτην και θα παρεις the best of both worlds, μεγαλυτερη και με καλυτερη τιμη :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169565

Δεν ξερω γιατι δεν εχουν ριξει την τιμη της 22αρας οταν η ολοιδια 23" εχει αυτην την τιμη...αλλα οπως ειναι τα πραγματα, απλα εκμεταλευσου την τιμη της 23"....θα εχεις και το 1080p, θα ειναι και λιγο πιο μεγαλα λογω 1.5" παραπανω και δε θα εχεις προβλημα να διαβαζεις κειμενο...

Δημοσ.

Συμφωνώ η 22'' είναι λίγο μικρή για 1920 x 1080.Έχω καταλάβει οτι σε αυτή την κατηγορία οθονών πρώτο λόγο έχουν οι ίντσες.

Δημοσ.

Στην αρχή πήγαινα για 20inch και ήδη 22"(21,5) μου φαίνονται πολλά ,

έχοντας γνώμονα το πολύ μικρό βάθος του γραφείου μου.

Κάθομαι πάρα πολύ κοντά στην οθόνη.

Δημοσ.

σε πληροφορω οτι η 19αρα σου (υποθετοντας οτι ειναι 4:3 για να σου χαλασε και εκτος της 3ετους εγγυησης) εχε στο καδρο της υψος 29 εκατοστα (και μηκος 38) ενω η 23" 16:9 εχει υψος 28 εκατοστα! (και μηκος βεβαια 51). Αυτο σημαινει οτι οχι απλα δε χρειαζεται να πας πιο πισω, αλλα θα μπορουσες να πας και ελαχιστα πιο κοντα στην οθονη....αφου το κερδος σου ειναι καθαρα σε εξτρα επιφανεια δεξια-αριστερα και οχι σε μεγεθος με την εννοια της συνολικης μεγενθυσης. Το καταλαβαινεις και απο την αναλυση, τωρα εισαι στα 1280χ1024 και θα πας στα 1920χ1080. Δηλαδη στον καθετο αξονα εισαι σχεδον στα ιδια (1024-1080) ενω στον οριζοντιο εχεις 50% αυξηση χωρου...

Bottom line, δεν υπαρχει κανενας λογος να πας σε κατω απο 23", αν το κανεις μαλιστα θα ιεναι και αρνητικο αφου θα πρεπει να κατσεις πιο κοντα στην οθονη...

• Super Moderators
Δημοσ.

η 19αρα είναι 5:4 :-)

πάντως και εγώ είμαι υπέρ τις 23αρας στην συγκεκριμένη περίπτωση...

Δημοσ.
Θα πας σε αυτην και θα παρεις the best of both worlds, μεγαλυτερη και με καλυτερη τιμη :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169565

Δεν ξερω γιατι δεν εχουν ριξει την τιμη της 22αρας οταν η ολοιδια 23" εχει αυτην την τιμη...αλλα οπως ειναι τα πραγματα, απλα εκμεταλευσου την τιμη της 23"....θα εχεις και το 1080p, θα ειναι και λιγο πιο μεγαλα λογω 1.5" παραπανω και δε θα εχεις προβλημα να διαβαζεις κειμενο...

ναι αυτή πήρα και εγώ...πολύ καλή....

αλλά άμα κάθεσε πολύ κοντά όπως λες δεν ξέρω αν θα σε βολέψει....το σίγουρο είναι πως όταν θα βάζεις full hd ταινίες θα τραβιέσαι πιο πίσω για να τις δεις....

αλλά δεν θα πρεπε να σε ανησυχεί το θέμα των μικρών γραμμάτων λόγο απόστασης που κρατάς από την οθόνη...

Δημοσ.

Ετσι και αλλιως μπορεις να μεγαλωσεις τα γραμματα ειτε απο το appearance tab font size ειτε απο το display - advanced το dpi setting

Δημοσ.

ρε παιδιά αφου το λέει ξεκάθαρα ο άνθρωπος ότι ΔΕΝ βλέπει HD γιατί του λέτε να πάρει FullHD Monitor? Φίλε Vasilisxd πάρε ένα 22αρι με ανάλυση 1680χ1050 και έτσι δεν θα στραβωθείς με τα γράμματα και τα παιχνίδια σου θα παίζουν πιο γρήγορα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...