alkisgti Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Επειδή δεν βλέπω να βρίσκω απο δω να αγοράσω κάποιο macbook air μεταχειρισμένο έχω βρει ένα δυο στ Αμερική αλλά το θεμα ειναι οτι ενας φιλος απο εδω μεσα μου ειπε οτι θα εχω τελωνείο... ξερει κανεις ποσο θα ειναι πανω κατω η τιμη του τελωνείου?
ocelotgr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Συνηθως ειναι 25% (φπα + φορος εκτελωνισμου η κατι τετοιο). Το θεμα ειναι οτι αν για καποιο λογο θεωρησουν οτι το τιμολογιο που φερει το αντικειμενο δεν ειναι ρεαλιστικο, κοστολογουν οτι θελουν. Οποτε γινεται δικοπο μαχαιρι, η το παιζεις με κανονικο τιμολογιο (με μεγαλυτερες πιθανοτητες να το πιασουν, λογω αξιας, αλλα θα πληρωσεις λογικα αυτα που πρεπει) η με μικροτερο (αλλα αν το τσιμπησουν, δεν βγαζεις ακρη, κ θα σου ζητησουν οτι θελουν). Εγω παντως μια φορα πληρωσα 3€ τελωνειο για ενα ds της μικρης, κ κανω πολυ συχνα συναλλαγες (ενα λαπτοπ που ειχα φερει την γλιτωσε, καθως κ 3 iphone, αλλα ηταν καλοκαιρι τοτε, οποτε το δημοσιο παθαινει ενα "κατι" )
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 και αν πάθει κάτι τι γίνεται? το ξαναστέλνει USA? πίκρα...
ocelotgr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Νομιζω οτι η rainbow τα καλυπτει. Ενας φιλος τουλαχιστον που ειχε ενα macbook white απο ταξιδι εκει, δεν ειχε προβλημα οταν χρειαστηκε service εδω...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 τα καλύπτει τσάμπα? αν ναι έχει καλώς, αν και πλέον την έχει πάρει η Infoquest...
georgeadams Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Ναι, η εγγύηση είναι διεθνής. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο με την εξυπηρέτηση. Αν το πήγαινες σε applestore, πχ στην Αμερική ή την Αγγλία, η εξυπηρέτηση θα ήταν άμεση. Εδώ, είναι "τα ζώα μου αργά".
alkisgti Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Τελικα το αγορασα απο Αγγλια...!οποτε λογικα δεν περιμενω να εχει ουτε τελωνειο ουτε και καμια εξτρα πληρωμη!:-D το θεμα ειναι αν ξερει κανεις ποσο καιρο πανω κατω κανει να φτασει απο κει μεχρι εδω... αυτος το εστειλε προχθες ειπε...
papackost Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 αν έχεις κανένα φίλο στην αμερικη να στο στείλει σαν δώρο,κάτι γίνεται γιατί ρώτησα σε ενα δικό μου κει πέρα και μου είπε οτι μόνο ετσι,μπορεί να μου στείλει ενα macbook ,οταν των ρώτησα,χωρις τελωνείο μεσώ κουριερ.
ocelotgr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Μακρια απο κουριερ φιλε αν θες την γνωμη μου, τα περνανε απο τελωνειο επιτηδες γιατι εχουν κερδος πανω στα εξοδα εκτελωνισμου+εκτελωνιστη, οποτε ψιλοεπιδιωκουν να τα περνανε (ups, fedex κλπ). Η μονη καλη (σχετικα) λυση ειναι express mail με usps (τα ελτα των ΗΠΑ), που εχουν τεραστιο ογκο δεματων, κ ο εκτελωνισμος γινεται ψιλο-δειγματοληπτικα, οποτε εχεις καλες πιθανοτητες να την γλιτωσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.