Προς το περιεχόμενο

Κουτί περιεχομένων

sarakinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά...ξεκίνησα να σχεδιάζω ένα site με HTML/CSS με το Dreamweaver...να σας προλάβω , είμαι αρχάραιος και μαθαίνω τώρα σιγά σιγά...η ερρωτησή μου τώρα:

Μπορώ να έχω ένα content-box ,του οποίου οι διαστάσεις να μεταβάλονται δυναμικά σύμφωνα με το κείμενο που θα τοποθετήσω μέσα του?Και κάτι άλλο,υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τεχνική για την τοποθέτηση των αντικειμένων εκεί που θέλουμε πάνω στην σελίδα?η κάποιος τρόπος σκέψης?γιατι μέχρι να βάλω αυτό που θέλω , εκεί που θέλω,μου βγαίνει η ψυχή...

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Για να κανεις δυναμικό resize πρέπει το control σου να το υποστηρίζει (textarea πχ) ή αλλιώς χρειάζεσαι κάποιο script στο head της σελίδας σου (πχ javascript), όσο για την τοποθέτηση σε συγκεκριμένα σημεία, χρησιμοποίησε στο style των αντικειμένων που θέλεις position: absolute και top: left: τα Χ και Y που χρειάζεσαι.

Δημοσ.

Νομίζω ότι πρέπει να ρίξεις μια ματιά στις δυνατότητες που σου προσφέρει η css. Δηλαδή στη γλώσσα που αλλάζει το styling στη σελίδα σου.

Ακριβώς την ίδια απορία είχα και εγώ όταν πρωτοασχολήθηκα, και προσπαθούσα με πίνακες και με ότι μου επέτρεπε η html από μόνη της.

Βάζοντας το κείμενο που θέλεις σε ένα div tag, έχεις αυτό που θες. Μετά βάζεις πλαίσιο (border) και χρώμα στο πίσω του κουτιού (background-color) από τον κώδικα css.

Για να ορίσεις την θέση, πρέπει πρώτα να καταλάβεις την ιδιότητα inline και block της παραμέτρου display, και αν θες να χρησιμοποιήσεις την position για να τοποθετήσεις το κουτί σε όποιο σημείου του παραθύρου θες.

Τώρα στα είπα πολύ χοντρικά και μάλλον δεν θα κατάλαβες τίποτα όπως τα είπα, αλλά αν ρίξεις μια ματία στην css, θα πάρεις μια ιδέα.

Αν σε ενδιαφέρει στείλε μου pm να σου στείλω υλικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...