Προς το περιεχόμενο

Απορια-RJ-11 τηλεφωνικο καλωδιο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση.επειδη στο δωματιο που εχω το pc δεν εχει πριζα τηλεφωνου εχω τραβηξει ενα απλο τηλεφωνικο καλωδιο RJ-11 περιπου 6 μετρα απο την πριζα του τηλεφωνου.δεν εχω κανενα προβλημα.ουτε αποσυνδεσεις ουτε τιποτα.και στατιστικα πολυ καλα.απλα μια απορια ρε παιδες.

επειδη θελω να αλλαξω το καλωδιο ειπα να ρωτησω εδω στο φορουμ αν ξερετε αν υπαρχει κανενα πιο καλο και και πιο ποιοτικο απλο τηλεφωνικο καλωδιο RJ-11 να αγορασω.αυτο το εχω περιπου ενα χρονο και το ειχα παρει περιπου 1.20 ευρω τα 6 μετρα.

υπαρχει κανενα πιο ποιοτικο που θα βελτιωνε ισως τα στατιστικα της γραμμης μου?

δεν με πειραζει το κοστος.εξαλλου δεν θα ειναι ακριβο φανταζομαι.ή και πιο καλο καλωδιο να παρω δεν θα δω ουσιαστικη διαφορα απο το απλο καλωδιο που εχω?

απλα αν υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τυπος απλου τηλεφωνικου καλωδιου RJ-11 καλυτερης ποιοτητας πως να τον ζητησω αν ξερετε.εγω αυτο που εχω ειναι με πλακε διατομη.δεν θα με χαλαγε να βελτιωνα την γραμμη μου αν γινοταν με ενα καλυτερο καλωδιο.

σας ευχαριστω που με ακουσατε.καθε προταση ευπροσδεκτη. :mrgreen:

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα πριν αγοράσεις οτιδήποτε να δοκιμάσεις, αν μπορείς να βρεις ένα λάπτοπ, το ρούτερ σου στην τηλεφωνική πρίζα με ένα μικρό καλώδιο και να συγκρίνεις τα αποτελέσματα με αυτά που έχεις όταν χρησιμοποιείς την προέκταση. Αν δεις διαφορά, ψάξε και για καλώδιο. Από δικές μου δοκιμές δεν είδα καμμία διαφορά. Τώρα αν σε οριακές καταστάσεις βελτιώνονται τα πράγματα, δεν ξέρω.

Δημοσ.

σε 6 μετρα αν το καλωδιο ειναι οκ δεν θα εχεις θεμα .απο την αλλη αν θες κατι καλυτερο θα παρεις ενα ethernet θα το ανοιξεις και απο τα 8 καλωδια θα χρησιμοποιησεις μονο τα 2 .πχ μπλε μπλε ασπρο και θα βαλεις σε αυτα τηλεφωνικο clip.μπενει κανονικα και ολα τα αλλα καλωδια τα αφηνεις στην ακρη.πλεονεκτηματα.το ethernet αντεχει περισοτερη κακομεταχειριση.β.ειναι twisted.,c.ειναι μονοκλωνο.

Δημοσ.
σε 6 μετρα αν το καλωδιο ειναι οκ δεν θα εχεις θεμα .απο την αλλη αν θες κατι καλυτερο θα παρεις ενα ethernet θα το ανοιξεις και απο τα 8 καλωδια θα χρησιμοποιησεις μονο τα 2 .πχ μπλε μπλε ασπρο και θα βαλεις σε αυτα τηλεφωνικο clip.μπενει κανονικα και ολα τα αλλα καλωδια τα αφηνεις στην ακρη.πλεονεκτηματα.το ethernet αντεχει περισοτερη κακομεταχειριση.β.ειναι twisted.,c.ειναι μονοκλωνο.

φιλε μου poulinos καλωδιο ethernet που εχω γραφει επανω cat 5e.με λιγα λογια μου λες να μετατρεψω ενα ethernet καλωδιο cat 5e σε τηλεφωνικο καλωδιο rj 11.σωστα?

αν θες πες μου μονο πως γινεται να βαλω το clip χωρις εργαλεια.ειναι απλο?και πες παλι οταν ανοιξω το ethernet με τα χρωματα τι κανω για να καταλαβω γιατι δεν ξερω και πολλα απο αυτα :-D

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να το αφήσεις όπως είναι. Πιο πολλά προβλήματα θα δημιουργήσεις παρά θα λύσεις (αφού δεν έχεις προβλήματα). Με αντάπτορες και πατέντες υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάτι να μην πατάει καλά και κάποια στιγμή να σου παρουσιάσει πρόβλημα. Ειδικά άμα στο κάνει μετά από καιρό θα ψάχνεις να βρεις τι φταίει στο pc, στο router κλπ... και τελευταίο θα κοιτάξεις το καλώδιο, όταν θα έχουν σπάσει τα νεύρα σου.....

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον sir. Εφόσον δεν έχεις πρόβλημα δεν αξίζει τον κόπο να παιδευτείς. Πιο πιθανό κάτι να πάει στραβά και μετά από πολύ κόπο να μην έχει αλλάξει κάτι ουσιστικά. Καλύτερα αστο όπως είναι εφόσον κάνεις τη δουλειά σου κανονικά.

Δημοσ.
Συμφωνώ με τον sir. Εφόσον δεν έχεις πρόβλημα δεν αξίζει τον κόπο να παιδευτείς. Πιο πιθανό κάτι να πάει στραβά και μετά από πολύ κόπο να μην έχει αλλάξει κάτι ουσιστικά. Καλύτερα αστο όπως είναι εφόσον κάνεις τη δουλειά σου κανονικά.

ρε παιδια ηρεμηστε.δεν θελει μυαλο για να φτιαξεις τηλεφωνικο καλωδιο η να βαλεις τηλεφωνικο κλιπακι.πρεπει να εισαι retired για να βαλεις λαθος το klipaki εφοσον εχεις το εργαλειο.και ποιο κοπο?2 λεπτα δουλεια ειναι

Εγώ θα σου πρότεινα να το αφήσεις όπως είναι. Πιο πολλά προβλήματα θα δημιουργήσεις παρά θα λύσεις (αφού δεν έχεις προβλήματα). Με αντάπτορες και πατέντες υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάτι να μην πατάει καλά και κάποια στιγμή να σου παρουσιάσει πρόβλημα. Ειδικά άμα στο κάνει μετά από καιρό θα ψάχνεις να βρεις τι φταίει στο pc, στο router κλπ... και τελευταίο θα κοιτάξεις το καλώδιο, όταν θα έχουν σπάσει τα νεύρα σου.....

και δεν εχει ανταπτορα ουτε πατεντα ειναι

φιλε μου poulinos καλωδιο ethernet που εχω γραφει επανω cat 5e.με λιγα λογια μου λες να μετατρεψω ενα ethernet καλωδιο cat 5e σε τηλεφωνικο καλωδιο rj 11.σωστα?

αν θες πες μου μονο πως γινεται να βαλω το clip χωρις εργαλεια.ειναι απλο?και πες παλι οταν ανοιξω το ethernet με τα χρωματα τι κανω για να καταλαβω γιατι δεν ξερω και πολλα απο αυτα :-D

θελει εργαλειο για να γινει σωστα.απο τα 4 ζευγαρια 8 καλωδια παιρνεις ενα ζευγαρι οποιο θες και το βαζεις κανονικα σε klip rj11.δεν εχει σημασια ποιο ζευγαρι χρωμα.τα πλεονεκτηματα στα εγραψα παραπανω χωρις να σημανει οτι με το τηλεφωνικο θα εχεις θεματα.

Δημοσ.

Καλημέρα,

Σίγουρα το UTP είναι η καλύτερη λύση από πλευράς ασθενούς καλωδίου και η κατασκευή του είναι έυκολη.

Από την άλλη όμως συμφωνώ πως είναι περιττό. Δε νομίζω πως θα προσφέρει τίποτα και τσάμπα θα κάνει την αλλαγή.

Άν τώρα θέλει ο φίλος οπωσδήποτε να αλλάξει το καλώδιο μπορεί εκεί που θα το αγοράσει να ζητήσει να του βάλουν και τηλεφωνικά RJ στο ένα ζευγάρι. Έτσι δε θα χρειαστεί να πάρει και εργαλεία. ;)

Δημοσ.

Πες να στο φτιαξουν εκει που θα το αγορασεις φιλε μου. ολα αυτα τα μαγαζια εχουν και πενσες και στο φτιαχνουν επι τοπου, δε θα σε χρεωσει καν για αυτο

Δημοσ.

απλα να καταλαβει οτι θες rj11 κλιπ οχι rj45.επισης με το τηλεφωνικο το κακο ειναι οτι αμα το στριφογυριζεις πατας κτλ θα παθει κανα προβλημα και μετα θα λες φταιει η γραμμη η φταιει το καλωδιο η φτεει κατι αλλο?

Δημοσ.

λοιπον.το εκανα αυτο με το καλωδιο.πηρα το ethernet και το πηγα στο μαγαζι και του εβαλαν δυο βυσματακια rj-11.το χρησιμοποιησα αλλα δεν ειδα καμια διαφορα στα στατιστικα μου.ομως σιγουρα ειναι πιο ανθεκτικο απο το απλο τηλεφωνικο καλωδιο οσο αφορα την χρηση μιας και ειναι πιο χοντρο καλωδιο και δεν φθειρεται ευκολα

Δημοσ.

ναι απλως νομιζα πως ισως με το ethernet καλωδιο θα βελτιωνονταν τα στατιστικα μου.οχι οτι ειναι ασχημα. :) εχω 6 Mbps απο HOL

oiestats.jpg

Δημοσ.

αν το καλωδιο το τηλεφωνικο δεν εχει φθαρει τοτε δεν κερδιζεις κατι στα στατιστικα.απλα το βαζεις προληπτικα πιο πολυ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...