Προς το περιεχόμενο

Καθαρόαιμη TV ή οθόνη PC με TUNER;

ilmas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για αγορά tv 22". Συγκρίνοντας τις τιμές, βλέπω πως πάρχουν τηλεοράσεις με ανάλυση 1366x768 που ειναι ακριβότερες από οθόνες με ενσωματωμένο tuner, αν και οι τελευταίες έχουν ανάλυση 1920χ1080. Παράδειγμα:

http://www.skroutz.gr/s/73794/Samsung-LE22B450-22%2527%2527.html?keyphrase=le22b450

http://www.skroutz.gr/s/86887/Samsung-SyncMaster-P2270HD.html

Επειδή κύρια χρήση θα είναι ως τηλεόραση, υπάρχει διαφορά στην εικόνα ή να πάρω τη φτηνότερη;

Δημοσ.

και εγω αυτην την απορια εχω φιλε να παρω μονιτορ - τηλεοραση με καλυτερη αναλυση η σκετη τηλεοραση με μικροτερη με την ιδια τιμη

Δημοσ.

Καλύτερα αυτόνομη τηλεόραση.Μην μπλέκεις με υβρίδια.Για πολλούς λόγους....

Καταρχήν έχεις να κάνεις με εγκαταστάσεις drivers , ρύθμιση και αποθήκευση ένα ένα τα κανάλια , το pc το φορτώνεις με έξτρα εργασία όταν θα παίζει η τηλεόραση , εάν κάνεις format κάποια στιγμή (όταν χρειαστεί) άντε πάλι μετά να περνάς drivers και όλα τα σχετικά.

Κοινώς , ένα παίδεμα (εκτός εαν είσαι μαζόχα...)

Στην απλή tv έχεις ελευθερία κινήσεων.Την ανοίγεις αμέσως σε χρόνο dt , το pc κάτσε να περιμένεις να φορτώσει τα windows (εκτός εαν το έχεις μόνιμα ανοιχτό)....

Επίσης όταν θα θες να βλέπεις στο monitor τηλεόραση θα σου ποιάνει χώρο στην επιφάνεια εργασίας οπότε θα έχεις μικρό χώρο για να κάνεις κάποια άλλη εργασία στο desktop (εκτός εαν πάρεις πολύ μεγάλο monitor)...

Δημοσ.

Φίλε tarantules στις οθόνες με ενσωματομένο tv tuner μπορείς να δείς TV χωρίς να ανοίξεις το pc ή να περάσεις drivers.

Εγώ προσωπικά έχω μία Syncmaster (δε θυμάμαι μοντέλο) που τη χρησιμοποιώ μόνο σαν TV (χωρίς να είναι συνδεδεμένη σε PC) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Την ίδια οθόνη πρότεινα και πήρε γνωστός για διπλή χρήση (PC & TV) και είναι επίσης ευχαριστημένος.

Συμφωνώ βέβαια πως αν θές να δείς και TV και να δουλέψεις στο PC δεν βολεύει.

Οπότε νομίζω πως πρέπει να αποφασίσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. Αν δουλεύεις πολύ και τα δύο ταυτόχρονα προτείνω δύο διαφορετικές συσκευές. Αν έχεις πρόβλημα χώρου και δε δουλεύεις συχνά και τα δύο ταυτόχρονα είναι καλή λύση η επιλογή monitor με TV tuner και τεχνολογικά είναι αρκετά εξελιγμένα. Απλά ψάξε λίγο πρίν διαλέξεις ποια θα πάρεις να κάνεις καλή επιλογή.

Από τιμή εγώ είχα πάρει τη Samsung Syncmaster 20'' περίπου 190€ σε πρόσφορά πριν ένα περίπου χρόνο.

Δημοσ.

Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος, είναι αν η ποιότητα της εικόνας διαφέρει. Μήπως δηλαδή οι τηλεοράσεις διαθέτουν καλύτερο tuner από τις υβριδικές οθόνες. Οι δυσκολίες στη σύνδεση παραβλέπονται.

Δημοσ.
στις οθόνες με ενσωματομένο tv tuner μπορείς να δείς TV χωρίς να ανοίξεις το pc ή να περάσεις drivers

Καλό αυτό...Δεν το ήξερα...

Πάντως εγώ monitor-tv δεν θα έπαιρνα.Ειδικά ένα monitor που έχει μεγάλη native ανάλυση,στα κανάλια τα αναλογικά θα έχει μεγάλο πιξελαρισμα και θα δείχνει χάλια (φαντάζομαι)...

Άντε να έρχεται σιγά σιγά η ψηφιακή τηλεόραση....

Δημοσ.

Εγώ έχω μια lg 22άρα η οποία δεν έχει καμία διαφορά απο τηλεόραση, απλά ειναι πολύ πιο όμορφη και πιο φτηνή απο κάτι άσχετες σκέτες tv...

ΥΓ. Την έχω μόνο για τηλεόραση, όχι monitor...

Δημοσ.

Έχουν περάσει από τα χέρια μου αντίστοιχα μοντέλα όπως είναι η SAMSUNG LCD TV LE26R8 HD Ready (τηλεόραση) και η SAMSUNG SM-2333HD FullHD (οθόνη) και οι δύο έπαιξαν/παίζουν το ρόλο βασικού μόνιτορ για το PC αλλά και για χρήση με τις κονσόλες Sony PS3 & MS XBOX 360 κτλ καθώς για χρήση τηλεόρασης στο υπνοδωμάτιο.

Σαν συμπέρασμα μπορώ να πω ότι η δεύτερη [sAMSUNG SM-2333HD FullHD (οθόνη)] είναι παντού καλύτερη εκτός από το στάνταρ τηλεοπτικό σήμα και εκεί όχι με μεγάλη διαφορά...

Ελπίζω να βοήθησα.

υ.γ Μη ξεχνάς ότι σε FullHD καταστάσεις θα χρειαστείς και <καλή> κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169367

δες αυτη

γενικα παιζουν πολυ καλα (ουτε πιξελιασματα ουτε κανενα αλλο προβλημα) χωρις drivers η αλλα μπλεξιματα.

φαντασου εχω το προηγουμενο μοντελο και παιζει τα παντα μια χαρα (ουτε πιξελιασματα ουτε θολουρες) εχει τα παντα ολα απο εισοδους

για υπνοδωματιο και γραφειο ειναι ολα τα λεφτα

παρε κανονικη tv μονο αν θες απο 32 ιντσες και πανω

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω καινουργιο topic επειδη βρισκομαι στο ιδιο διλημμα TV 32' ΗDready η monitor 22' FullHD υπαρχει καπου που να μειονεκτει η TV απο το pc monitor σε θεμα παιχνιδιων η σε παρακολουθηση HD ταινιων?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...