skiabox Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Πραγματικα οι SSD θα σωσουν πολλους χρηστες laptop , το θεμα ειναι οτι οι τιμες πεφτουν πολυ αργα!
panos2000gr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν ξέρω αν είναι αυτός αλλά το συγκεκριμένο vaio το έχει ο κολλητός μου και ο δίσκος του είναι υπερβολικά μα υπερβολικά αργός. Αφού ακόμα και εγώ που δεν είμαι fan των επιδόσεων αγανάκτησα. Είτε με Vista, είτε με Seven, είτε με νέα εγκατάσταση... Ήδη ψάχνεται για άλλο δίσκο Κυκλοφορούν μερικά μοντέλα FW με 4200rpm δισκους . Το συγκεκριμένο που μιλάμε όμως εχει δίσκο με πάρα πολύ καλές επιδόσεις. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:42 ---------- Σε ένα λαπτοπακι που είχα παλαιότερα του έβαλα τότε ένα δίσκο πιο μεγάλο τις seagate 80αρι αλλά με 7200 στροφές. Τρομερή φασαρία (το έβαζα πάνω στο γραφείο και άκουγα βουητό) Πολλή ΜΕΓΑΛΗ θερμοκρασία Μου έριξε τουλάχιστον 30%-40% την αυτονομία. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει ριζικα από τότε...οι σύγχρονοι 7200rpm δίσκοι έχουν φτάσει σε επίπεδα κατανάλωσης χαμηλότερα ακόμη και από τους περισσότερους 5400rpm. Το θέμα είναι βέβαια κατα πόσο συμφέρει η αγορά ενός τέτοιου δίσκου αν έχει 40-50% μεγαλύτερη τιμη από τον αντίστοιχο 5400rpm καθώς οι διαφορές στην απόδοση δεν είναι πλέον τόσο μεγάλες ή τουλάχιστον παρατηρήσιμες. Αυτή τη στιγμη θεωρώ καλύτερο value for money την αγορά ενός 500αρη/5400rmp στα 65-75 ευρώ.
skippybi Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 ευχαριστώ παιδιά!!! όσο για τους SSD από οτι ξέρω φτάνουν μέχρι 160 γίγα, ή κάνω λάθος;;; Και αν είναι έτσι, να προτιμήσω έναν 160 ssd γρήγορότερο, οικονομικότερο(σε κατανάλωση), πιο αθόρυβο, αντί έναν 500 κινούμενο δίσκο στις 5400 στροφές;;;
alexzzz Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Τελικά εγώ είχα άδικο. Ο δίσκος στου κολλητού μου είναι 4200... μπέρδεψα την κουβέντα, sorry...
skippybi Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Τελικά εγώ είχα άδικο. Ο δίσκος στου κολλητού μου είναι 4200... μπέρδεψα την κουβέντα, sorry... όλα ΟΚ!!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:24 ---------- Μνήμη: 4096MB (2 x 2048MB) DDR2 800MHz (ένα τμήμα της μνήμης συστήματος άνω των 3 GB ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμο στο λειτουργικό σύστημα). Μπορεί κάποιος να μου το ''μεταφράσει'' αυτό;; Δηλαδή πόσο κακό μπορεί να είναι...
alexzzz Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 τα 32bit-α λειτουργικά συστήματα δεν βλέπουν πάνω από 3.5 (περίπου) gb μνήμης ram. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν έχεις 4gb ram αλλά χρησιμοποιείσεις τα 3.5gb μόνο (μεταξύ μας, μικρό το κακό)
skippybi Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 :lol: η διάθεση για βοήθεια μετράει!!! και εδώ μέσα βρήκα πολύ μεγάλη!!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:20 ---------- έμαθα πως τέλος του Οκτώβρη θα κυκλοφορήσει το νέο VAIO της σειράς FW με κωδικό 51 ...(κάτι). έψαξα στο νετ αλλά βρήκα κάτι σε Γαλλικά, Ολλανδικά, Γερμανικά κλπ... Εννοείται πως στο site της SONY δεν υπάρχει... Άν ξέρει κάποιος κάτι ας μας δώσει πληροφορίες, με ενδιαφέρει κάτι αντίστοιχο με το μοντέλο του αρχικού μηνύματος αλλά νεότερο...
blademyc Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Πάντα η sony έχει καινούριο line up κάθε Οκτώβριο αλλά τον τελευταίο χρόνο αυτά που διαφοροποιεί στα Line up είναι ελάχιστα λόγο δολαρίου. Εγώ θα περίμενα αν δεν τον είχα άμεση ανάγκη,
Dimitris_T Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Και εγώ ενδιαφέρομαι για το FW41M/H αν και δεν εμφανίζεται διαθέσιμο σε κανένα κατάστημα πλέον. Ίσως επειδή περιμένουν τα καινούργια. Σχετικά με τις νέες σειρές ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν: http://www.skroutz.gr/s/91683/Sony-Vaio-VGN-FW51ZF-H.html το ακριβό μοντέλο για το οποίο νομίζω ξεφεύγουμε σε τιμή... http://www.skroutz.gr/s/91694/Sony-Vaio-VGN-FW51JF-H.html το πιο φτηνό εκ των 3 νέων το οποίο έχει καλύτερο επεξεργαστή από αυτόν που φοράει το FW41E/H αλλά έχει λίγο χειρότερη κάρτα γραφικών (και κάποια ευρώ παραπάνω)... Το τελευταίο μοντέλο που δεν φαίνεται να έχει κυκλοφορήσει ακόμη (VAIO FW51MF/H - Intel Core 2 Duo P8700 - 2.53GHz) εκτιμώ ότι θα έχει περίπου στα 1400-1500 ευρώ. Αναμένουμε συνεπώς και βλέπουμε...
skippybi Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 blademyc Πάντα η sony έχει καινούριο line up κάθε Οκτώβριο αλλά τον τελευταίο χρόνο αυτά που διαφοροποιεί στα Line up είναι ελάχιστα λόγο δολαρίου. Εγώ θα περίμενα αν δεν τον είχα άμεση ανάγκη, ευχαριστώ!!! VAIO FW51MF/H μια χαρά μου φαίνεται, θα το περιμένω και θα το συγκρίνω με το 41 που αναφέρω στην αρχή... Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι άντε να καταλάβω πιο να πάρω, αν το ένα έχει καλύτερη κάρτα γραφικών και το άλλο καλύτερη μνήμη, ή το πρώτο κάτι άλλο ανώτερο και το δεύτερο πιο γρήγορο δίσκο... Θα χρειαστώ σίγουρα τη βοήθειά σας μόλις βγεί το 51 για να τα συγκρίνουμε, οκ;;;
skiabox Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Εγω αν ημουν στη θεση σου θα περιμενα τους καινουριους επεξεργαστες της Intel που ανακοινωθηκαν ηδη για τα laptops.
hasiotis_john Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Εγω αν ημουν στη θεση σου θα περιμενα τους καινουριους επεξεργαστες της Intel που ανακοινωθηκαν ηδη για τα laptops. Μα μέχρι να έρθουν οι καινούργιοι ... θα ανακοινωθούν και οι πιο καινούργιοι μετά!! Προσωπικά , προσπαθώ να μην μπω στο "κόλπο" τους , μιας και κάθε τρίμηνο θα χρειάζεται ν' αγοράζω και κάτι! (πρόσφατα διάβασα και για την ενσωμάτωση 3d οθονών σε laptop ως το τέλος του 2009)
skippybi Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Εγω αν ημουν στη θεση σου θα περιμενα τους καινουριους επεξεργαστες της Intel που ανακοινωθηκαν ηδη για τα laptops. μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος σε παρακαλώ;; γνωρίζεις τι και πότε;;; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:57 ---------- (πρόσφατα διάβασα και για την ενσωμάτωση 3d οθονών σε laptop ως το τέλος του 2009) καλό!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.