Προς το περιεχόμενο

SONY VAIO VGN-FW41M/H τη γνώμη σας παρακαλώ...

skippybi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν να συστηθώ στην όμορφη παρέα του insomnia.gr!!!:-)

Με λένε Βασίλη μένω στην Πάτρα και έχω περιορισμένες γνώσεις στους υπολογιστές. Έχω λίγες μέρες που σας παρακολουθώ(τα γραφόμενά σας δηλαδή) και βρήκα μεγάλη βοήθεια στο ''πρόβλημα'' που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό...

Για να γίνω πιό σαφής, θέλω να προσθέσω έναν ακόμα φορητό στην πλούσια και πανίσχυρη συλλογή μου!!!:lol:

Ψάχνω παρέα για τον acer TravelMate 252LMi_DT(256MB) ο οποίος λόγω φόρτου και αλλαγής αρχικής χρήσης, έχει αρχίσει να γίνεται απελπιστικά αργός:rolleyes:

Θέλω έναν υπολογιστή για το σπίτι φορητό(λόγω μεγέθους), για να ασχοληθώ με επεξεργασία βίντεο - φωτό και να βλέπω καμιά ταινία...

παιχνίδια ΔΕΝ έχω παίξει ποτέ και ΟΥΤΕ πρόκειται, απλά θέλω να μπορώ να ανοίγω 2,3 προγράμματα ταυτόχρονα και να δουλεύει ''γρήγορα''.

το αρχικό μπάτζετ ήταν γύρω στα 800+ ευρώ, αλλά μόλις είδα το συγκεκριμένο SONY VAIO μου έκανε κλίκ και δέχτηκα να ανέβω στα 1300 ευρώ για τα ''καλούδια'' που διαθέτει(Full HD, Blu-ray ...)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905925

Θα ήθελα τη γνώμη σας, τις συμβουλές σας, τις προτάσεις σας, την άποψή σας γενικά και ελεύθερα για τη συγκεκριμένη μάρκα, το σέρβις της(αν γίνεται στην Ελλάδα και πού) και ιδιαίτερα για το μοντέλο αυτό...

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και για την πολύτιμη βοήθειά σας!!!:-)

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Από που θα το πάρεις αυτό ?

Από ΠΛΑΙΣΙΟ Πάτρας σε 10 εργάσιμες μου είπαν...

η τιμή 1299 ευρώ είναι για αγορά από το ΠΛΑΙΣΙΟ.

Δημοσ.

Έχω δουλέψει πολλά της συγκεκριμένης σειράς.

Δεν εχει καμιά σχέση σε ποιότητα με τα περισσότερα που κυκλοφορούν στην αγορά πολλή καλή χωρίς ζημιές και με τέλεια οθόνη.

Στα μείον είναι οτι τα πολυφορτώνει με πολλά προγράμματα και μόλις το πάρεις θέλει σχεδόν φορματ (γνώμη μου) σε άλλους αρέσουν που εχει τόσα προγράμματα και ασ μην ξέρουν τι είναι.

Δημοσ.

To συγκεκριμένο μηχάνημα είναι εκπληκτικό από κάθε άποψη...Το θεωρώ ένα από τα πιο ολοκληρομένα laptop καθώς συνδιάζει τρομερή οθονη, design, πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Αν δεν είσαι διατεθιμένος να δώσεις 1299 ευρώ το FW41 κυκλοφορεί και στα 950 ευρώ με τον Τ6500, ανάλυση 1600χ900 και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά να είναι ίδια.

Δημοσ.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! αυτός που έχεις στο link έχει

"Σκληρός Δίσκος: 500GB 5400rpm SATA"

και σέρνεται ελεϊνά...

Γιατί το λές αυτό; Αν ειναι ο 500αρης της WD (που λογικά αυτός θα ειναι) βάζει κάτω πολλούς 7200rpm.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι αυτός αλλά το συγκεκριμένο vaio το έχει ο κολλητός μου και ο δίσκος του είναι υπερβολικά μα υπερβολικά αργός. Αφού ακόμα και εγώ που δεν είμαι fan των επιδόσεων αγανάκτησα.

Είτε με Vista, είτε με Seven, είτε με νέα εγκατάσταση... Ήδη ψάχνεται για άλλο δίσκο

Δημοσ.
hasiotis_john Ρίξε μια ματιά εδώ ... !!!

Σε ευχαριστώ πολύ, το είχα δεί σε αναζήτηση στο φόρουμ που είχα κάνει!!!

blademyc Έχω δουλέψει πολλά της συγκεκριμένης σειράς...

Να είσαι καλά!!!

panos2000gr

...Αν δεν είσαι διατεθιμένος να δώσεις 1299 ευρώ το FW41 κυκλοφορεί και στα 950 ευρώ με τον Τ6500, ανάλυση 1600χ900 και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά να είναι ίδια.

Το έχω υπ' όψιν, σε ευχαριστώ πάντως!!!

alexzzz ΠΡΟΣΟΧΗ!!! αυτός που έχεις στο link έχει

"Σκληρός Δίσκος: 500GB 5400rpm SATA"

και σέρνεται ελεϊνά...

Επειδή δεν γνωρίζω και πολλά, εννοείς πως η ταχύτητα περιστροφής θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη;; και πόσο δηλαδή; διευκρίνησέ το μου σε παρακαλώ, ευχαριστώ!!!

Δημοσ.
Επειδή δεν γνωρίζω και πολλά, εννοείς πως η ταχύτητα περιστροφής θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη;; και πόσο δηλαδή; διευκρίνησέ το μου σε παρακαλώ, ευχαριστώ!!!

ναι, είναι πολύ αργή η ταχύτητα περιστροφής του δίσκου.

Αυτό που γράφω είναι από την προσωπική μου εμπειρία με το ίδιο laptop "ονομαστικά" δηλαδή θυμάμαι ότι είναι αυτό το μοντέλο... τώρα αν έχει γίνει κάποια αλλαγή στο δίσκο σε αυτό το διάστημα και είναι καλύτερα τα πράγματα δεν το ξέρω.

Το πόσο αργός είναι ο δίσκος φαίνεται σε ότι και αν κάνει ο κολλητός μου... η διαφορά με το δικό μου NW130J είναι χαώδεις

Δημοσ.

Εγω εχω το VGN-FW21Z με οθονη 1920χ1080 16.4inch .

Να φανταστεις εγω εχω ακομα πιο αργο σκληρο (στις 4200 στροφες).

Παρολα αυτα ανοιγω τα παντα κανονικα (πχ visual studio 2008 , sql server 2008 management studio, browsers).

Βεβαια οταν πεσουν κι αλλο οι τιμες σε πιο λογικα επιπεδα θα χτυπησω εναν solid state σκληρο και θα πεταει το συστημα πιστευω.

Επισης η καινουρια κασα ειναι πολυ λεπτη οποτε σε γενικες γραμμες παραγεται πολυ ζεστη πανω στο πληκτρολογιο οποτε θα χρειαστεις μια cooling base ειτε με ανεμιστηρα ειτε παθητικη π.χ αυτη που καθεται το laptop μου τωρα και ειναι μια βελουδινη επιφανεια που περιεχει ενα patented gel μεσα το οποιο κανει πραγματικα καλη δουλεια(το βρηκα στο Πλαισιο μεσα στο Mall και δεν υπαρχει στο site).

Δημοσ.
ναι, είναι πολύ αργή η ταχύτητα περιστροφής του δίσκου.

Αυτό που γράφω είναι από την προσωπική μου εμπειρία με το ίδιο laptop "ονομαστικά" δηλαδή θυμάμαι ότι είναι αυτό το μοντέλο... τώρα αν έχει γίνει κάποια αλλαγή στο δίσκο σε αυτό το διάστημα και είναι καλύτερα τα πράγματα δεν το ξέρω.

Το πόσο αργός είναι ο δίσκος φαίνεται σε ότι και αν κάνει ο κολλητός μου... η διαφορά με το δικό μου NW130J είναι χαώδεις

SONY VAIO VGN-FW41M/H : Σκληρός Δίσκος: 500GB 5400rpm SATA.

SONY VAIO VGN-NW130J/S : Σκληρός Δίσκος: 320GB Sata 5400rpm.

εγώ βλέπω ίδια ταχύτητα, εκτός και αν στην ίδια ταχύτητα περιστροφής ο μικρότερος σε γίγα σκληρός είναι καλύτερος...

διευκρίνησέ το μου, ευχαριστώ!!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:28 ----------

skiabox Εγω εχω το VGN-FW21Z με οθονη 1920χ1080 16.4inch...

ευχαριστώ!!!:-)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:31 ----------

Όσο για το σέρβις της SONY έμαθα πως τα 2 πρώτα χρόνια που ισχύει η εγγύηση, σε περίπτωση βλάβης έρχεται κάποιος από την εταιρία στο χώρο σου και τον παραλαμβάνει στέλνοντάς τον για τα περαιτέρω στη Γερμανία και στον επιστρέφουν με μηδενικό κόστος.

Μετά τα 2 χρόνια επισκευάζονται στην Ελλάδα.

Δημοσ.
SONY VAIO VGN-FW41M/H : Σκληρός Δίσκος: 500GB 5400rpm SATA.

SONY VAIO VGN-NW130J/S : Σκληρός Δίσκος: 320GB Sata 5400rpm.

εγώ βλέπω ίδια ταχύτητα, εκτός και αν στην ίδια ταχύτητα περιστροφής ο μικρότερος σε γίγα σκληρός είναι καλύτερος...

διευκρίνησέ το μου, ευχαριστώ!!!

λοιπόν κάτσε να κοιτάξω το vaio του κολλητού μην είπα κάτι λάθος γιατί τώρα που το βλέπω σωστά τα γράφεις για τα 2...

Δημοσ.

Σε ένα λαπτοπακι που είχα παλαιότερα του έβαλα τότε ένα δίσκο πιο μεγάλο τις seagate 80αρι αλλά με 7200 στροφές.

Αποτέλεσμα

Τρομερή φασαρία (το έβαζα πάνω στο γραφείο και άκουγα βουητό)

Πολλή ΜΕΓΑΛΗ θερμοκρασία

Μου έριξε τουλάχιστον 30%-40% την αυτονομία.

Τώρα βέβαια μπορείς να τον πάρεις με 5400 όλοι σχεδόν έτσι είναι και σύντομα καθότι πέφτουν οι τιμές του βαζεις κανένα SSD που θα ήταν και το καλύτερο !!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...