Προς το περιεχόμενο

Μήνυμα για κατεστραμμένο σκληρό κατά το φορμάτ...

w4tt4n4b3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΚΑλημέρα. Το desktop ενός φίλου έχει μια MSI Intel 865PE Neo μητρική. Δε διαθέτει sata θύρες και για αυτό έριξα πάνω έναν sata controler της Silicon Image -3114.

Έφτιαξα ένα δισκάκι με XP Pro SP3 στο οποίο να υπάρχουν οι drivers για το sata controller.

Ανοίγοντας τον υπολογιστή βγαίνει η ένδειξη ότι υπάρχει sata controler και σκληρός WD 320 AKS.

Μέσα στο bios φαίνεται αλλά με μια ένδειξη BSD μπροστά.

ΌΤαν πάει να γίνει η εγκατάσταση των Windows επιλέγω τον sata WD 320, στον οποίο όμως δεν μπορεί να δημιουργήσει partition και μετά το φορμάτ βγαίνει μήνυμα ότι ο δίσκος είναι κατεστραμμένος και για αυτό δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση του λειτουργικού και ότι πρέπει να επιλέξω άλλο δίσκο.

Αυτό δεν ισχύει γιατί τοποθέτησα το δίσκο στο δικό μου σταθερό μετά και δούλευε...

Έχετε καμιά ιδέα τι πρέπει να γίνει για να πετύχει το φορμάτ και η εγκατάσταση;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:28 ----------

Είναι δυνατόν;

http://eu.msi.com/index.php?func=faq2show&faq_no=827

Μπήκα στο FAQ από τη σελίδα της MSI...

Product Line : Mainboard Type : HDD

Product Name : 865PE Neo/ Neo-L Lastest Updated : 2003-06-11 00:00:00

Question

What is the highest HDD that this board support?

Answer

It can support up to 160GB HDD

Αυτό σημαίνει ότι η μητρική είναι μη συμβατή με οποιοδήποτε δίσκο πάνω από 160gb ακόμα και αν είναι πάνω σε sata controller/raid;

Δημοσ.

Δεν το νομίζω. Μπορεί ο controller της mb να μην υποστηρίζει πάνω από 160GB, αλλά από την στιγμή που έβαλες άλλον controller, φαντάζομαι ότι αυτό το όριο δεν θα πρέπει να ισχύει.

Δημοσ.

To θέμα είναι όμως ότι εγκατάσταση δε γίνεται...

Το cd των XP βλέπει το σκληρό αλλά δεν μπορεί να δημιουργηθεί partition και εκτός αυτού μετά το φορμάτ βγαίνει το μήνυμα ότι ο δίσκος είναι κατεστραμμένος κτλ...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:22 ----------

Εκτός από τους drivers του controller τί άλλο να βάλω στο δισκάκι των XP; Νομίζω έβαλα και sata drivers από Nvidia και Intel...

Στη σελίδα της μητρικής δεν έχει sata drivers...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:37 ----------

Υπάρχει περίπτωση ο controller να είναι συμβατός με Sata 1.0 δίσκους και ο AAKS 320 της WD ο caviar blue να είναι Sata 2.0...

Τοτε όμως δε θα φαινόταν καθόλου ο δίσκος...

Έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

Και sata2 να είναι ο δίσκος, δουλεύει σε sata1 interface.

Στο site της msi, είναι φυσικό να μην έχει drivers για sata στη συγκεκριμένη μητρική.

Αν χώριζες τον δίσκο και έκανες ένα partition στα 150GB (χαζό μου φαίνεται αλλά...).

Αφού στον βλέπει τον δίσκο, δεν μοιάζει για πρόβλημα drivers. Αν ήταν πρόβλημα δεν θα στον έβλεπε καθόλου και θα έλεγε ότι δεν υπάρχει δίσκος.

Μήπως όντως είναι κατεστραμένος ο δίσκος;

Τον σύνδεσες σε άλλο pc;

Δημοσ.

Τον συνέδεσα στο δικό μου. Στην αρχή έγραφε ότι δεν ειναι διαμορφωμένος, πάτησα quick format και μετά λειτουργούσε μια χαρά...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:12 ----------

Δεν μπορώ να του κάνω partition κατα την εγκατάσταση των Windows, γιατί όταν πατάω το C να κάνει partition μου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί partition στο συγκεκριμένο σκληρό...

Δημοσ.

Το άλλο θέμα είναι ότι όταν είναι και οι 2 δίσκοι συνδεδεμένοι πάνω στο pc του φίλου μου, ξεκινάει ο υπολογιστής, τρέχει η μπάρα των Windows αλλά μέχρι εκεί...

Στο boot sequence έχω βάλει να κάνει boot από το Maxtor αλλά τίποτα...

Εφόσον όμως λες να κάνω boot με το gparted προφανώς δε θα χρειάζεται να έχω το maxtor συνδεδεμένο αλλά μόνο τον WD...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:27 ----------

Σε ευχαριστώ, parsifal.

Ποιο από τα 2 το πιο φιλικό για low end user;

Δημοσ.

Το gparted δεν προχώρησε μετά από κάποιο σημείο. Εβαλα keymap απο full list γιατι ειχα usb keyboard,

διάλεξα γλωσσες κτλ αλλά κόλλησε κάπου.

Τωρα παρατήρησα ότι οταν ειναι πάνω στο κουτί το sata link της Silicon Image προκαλείται πρόβλημα στην ethernet και χάνουμε τη σύνδεση στο ίντερνετ.

Δημοσ.
Στηστον σε ενα αλλο pc, με καλο format, μετα βαλτον στου φιλου σου (το pc), κανε repair και παιξε ετσι

Του έκανα quick format μέσα από τα windows του δικού μου desktop...

Repair γιατί να κάνω;

O WD δεν έχει καν λειτουργικό μέσα... δεν εχει εγκατασταθεί ποτέ λειτουργικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...