Προς το περιεχόμενο

Δίκτυο pc δουλειάς με pc σπιτιού;; Γίνεται;

hariskar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να δημιουργήσω δίκτυο με 2 υπολογιστές, ο ένας είναι στο σπίτι και ο άλλος στη δουλειά. Του σπιτιού έχει Windows 7 και της εργασίας XP Pro. Θέλω από το σπίτι να βλέπω κάποιους κοινόχρηστους φακέλους.

Το router της δουλειας είναι Longshine WRM3214 (isdn).

Και οι 2 υπολογιστές έχουν ξεχωριστή σύνδεση ADSL.

Έκανα μία νέα σύνδεση vpn στο σπίτι, έβαλα την dyndns ip, αλλά λέει ότι ο απομακρυσμένος υπολογιστής δεν απαντάει.

Τι πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μπορεις να το στησεις με το hamachi που σου δημιουργει ενα ιδεατο vpn over wan με στατικες ip's. Ριξε μια ματια στο google γιατι ειναι πολλα να στα γραψω και οταν φτασεις στο sharing, ξαναποσταρε. Ειναι ο πιο ευκολος τροπος που εχω βρει εγω φιλε μου εναντι σε vpn ή openvpn αν και εδω υπαρχουν 2-3 μελη που το κατεχουν καλα το συγκεκριμενο αν επιμεινεις σε αυτη τη λυση

Δημοσ.
Μπορεις να το στησεις με το hamachi που σου δημιουργει ενα ιδεατο vpn over wan με στατικες ip's. Ριξε μια ματια στο google γιατι ειναι πολλα να στα γραψω και οταν φτασεις στο sharing, ξαναποσταρε. Ειναι ο πιο ευκολος τροπος που εχω βρει εγω φιλε μου εναντι σε vpn ή openvpn αν και εδω υπαρχουν 2-3 μελη που το κατεχουν καλα το συγκεκριμενο αν επιμεινεις σε αυτη τη λυση

Όταν λες στατικές ips εννοείς και αυτές του dyndns;

Γίνεται μέσω ρυθμίσεων του router, χωρίς πρόγραμμα να συνδεθώ από το σπίτι ή είναι απαραίτητο το πρόγραμμα;

(Προς το παρόν το κάνω με teamviewer)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Μπορείς να δοκιμάσεις και το logmein.com. Με το συγκεκριμένο όμως δεν διαμοιράζεις απλά φακέλους. Έχεις πρόσβαση στον ίδιο τον υπολογιστή και μπορείς να τον διαχειρίζεσαι εξ' αποστάσεως.

Δημοσ.

Καλύτερα να στήσεις σε εναν απο τους 2 ftp server. Θα έχεις μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης.

Λογικά δε σου παίζει το vpn γιατι είναι πίσω απο κάποιο firewall, είτε του ρουτερ είτε του pc.

Δημοσ.
Όταν λες στατικές ips εννοείς και αυτές του dyndns;

Γίνεται μέσω ρυθμίσεων του router, χωρίς πρόγραμμα να συνδεθώ από το σπίτι ή είναι απαραίτητο το πρόγραμμα;

(Προς το παρόν το κάνω με teamviewer)

οχι, δικες του του στυλ....... 5.185.134.200 ας πουμε και παρομοιες στον εταιρο client. Το dyndns δε σου χρειαζεται με αυτο το τροπο. Το κανεις setup και στα 2 pc's, βαζεις ενα network name στον καθενα και αυτοματως εχεις wan network. αυτο γινετε ευκολα απο next-next στο setup. Το μονο που αλλαζεις ειναι να τσεκαρεις το basic acoount και οχι το premium που σου δινει by default.

To ftp server που λεει ο φιλος ειναι καλη λυση αλλα απο ασφαλεια δεν ειναι πολυ καλος και αν θες να στελνεις-λαμβανεις και απο τα δυο, πρεπει να το στησεις και στα 2, βεβαια αν τον ρυθμισεις καλα εχεις full ταχυτητες

Μετα εχεις τη δυνατοτητα με remote desktop ή με καποιο αλλο remote soft, βαζοντας την ip του client να μπαινεις και στο pc.

Εν ολιγοις αν τοπιασες εκτος απο ιδεατο δικτυο εχεις και αυτοματως στατικες ip's ;)

Δημοσ.

το βασικό που επρεπε να γραψεις απο την αρχή, ειναι αν ο ρουτερ της δουλειάς ειναι υπο τον ελεγχό σου, ή όχι.

αν ναι, μπορεις να ανοιξεις πόρτες και να συνδεθείς όπως θελεις με 100 τρόπους: VNC, remote desktop, vpn, ftp servers και στις 2 πλευρές, κ.ά..

αν όχι, εχεις περιορισμένες επιλογές, δηλ. Logmein, teamviewer, ή tunneling όλων των υπηρεσιών μεσα απο μια "τρύπα" (πχ. zebedee στην port 443 ).

Δημοσ.
το βασικό που επρεπε να γραψεις απο την αρχή, ειναι αν ο ρουτερ της δουλειάς ειναι υπο τον ελεγχό σου, ή όχι.

αν ναι, μπορεις να ανοιξεις πόρτες και να συνδεθείς όπως θελεις με 100 τρόπους: VNC, remote desktop, vpn, ftp servers και στις 2 πλευρές, κ.ά..

αν όχι, εχεις περιορισμένες επιλογές, δηλ. Logmein, teamviewer, ή tunneling όλων των υπηρεσιών μεσα απο μια "τρύπα" (πχ. zebedee στην port 443 ).

Ναι, ο ρουτερ της δουλειάς ειναι υπο τον ελεγχό μου.

μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός;

Αυτό που θέλω είναι να τρέξω ένα πρόγραμμα που τρέχει μέσα στο τοπικό δίκτυο της δουλειάς από το σπίτι, όταν καταφέρω να δημιουργήσω το δίκτυο σπιτιού-δουλειάς.

Δημοσ.
Μπορείς να δοκιμάσεις και το logmein.com. Με το συγκεκριμένο όμως δεν διαμοιράζεις απλά φακέλους. Έχεις πρόσβαση στον ίδιο τον υπολογιστή και μπορείς να τον διαχειρίζεσαι εξ' αποστάσεως.

πως ακριβος δουλευει το logmein ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...