Προς το περιεχόμενο

ASUS AT3N7A-1 Atom330/ΙΟΝ mobo, μόνο 768ΜΒ ram διαθέσιμα!!!

keropi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

χθες αποφάσισα να αναβαθμίσω το mITX pc μου , από το Mobo της intel με το γερασμένο 945 chipset στο ASUS AT3N7A-1 Atom330/ΙΟΝ mobo που στην ουσία έχει ενσωματωμένη μια GeForce9400 ....

Το πρόβλημα ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι ότι είτε έχω 2GB RAM εγκατεστημένα , είτε 4GB , μας πληροφορεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει ΜΟΝΟ τα 768ΜΒ!

Το έχετε ξαναδεί αυτό; Υπάρχει καμοιά λύση; (εννοείται ότι έχω κάνει αναβάθμιση στο τελευταίο BIOS , αλλά ΔΕΝ διορθώθηκε το πρόβλημα....

Ευχαριστώ!

IMG00212-20090925-0856.jpg

IMG00213-20090925-0857.jpg

IMG00214-20090925-0916.jpg

Δημοσ.

τι λειτουργικό έχεις? δεν δοκιμάζεις και τα win7? έχει βγει μια πετσοκομμένη έκδοση για netbooks/atom που πάει σφαίρα.

Δημοσ.

το λειτουργικό σε αυτό το πρόβλημα δεν παίζει κανένα ρόλο.... το BIOS "στέλνει" μόνο τα 768ΜΒ!!!! και linux να βάλω, και Χ64 windows xp/vista/7 και solaris κτλ, πάλι 768ΜΒ θα βλέπουν....

παρεπιπτόντως έχω εγκατεστημένα windows XP x86 + SP3

Δημοσ.

Στη σελίδα 13 του PDF manual βλέπω:

This motherboard does not support DIMMs made up of 256 Megabits (Mb) chips or less.

Για μέτρα λίγο πόσα ολοκληρωμένα έχει πάνω το 1 DIMMακι μνήμης που χρησιμοποιείς, συνολικά και στις 2 μεριές αν είναι double sided. Και ποια είναι αυτά, κατασκευαστής, κωδικός κλπ (πρέπει να γράφουν πάνω, αν δεν υπάρχει κάποιο αυτοκόλλητο ή heatspreader θα το δεις εύκολα).

Δημοσ.

έχει 8+8=16 τσιπάκια το κάθε module , το οποίο είναι το πλέον κλασσικό! Όσες μνήμες 2GB και να έχω δει 16 έχουν...

χρησιμοποιώ ένα ζεύγος Kingston KVR667D2N5/2G ... Επίσης δοκίμασα και με ένα module 2GB 800mhz OCZ , πάλι τα ίδια 768ΜΒ μου δίνει...

Δημοσ.

Είναι κάποια από τις δύο που δοκίμασες στην QVL list; Είναι η λίστα που βγάζει ο κατασκευαστής της motherboard με το ποιες μνήμες έχουν δοκιμαστεί με τη μητρική επιτυχώς. Βέβαια η ύπαρξη της λίστας αυτής δε σημαίνει πως οτιδήποτε άλλο δε θα παίξει, αλλά σε πολύ δύστροπο hardware είναι καλός μπούσουλας.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται να είναι καθαρή περίπτωση ασυμβατότητας των DIMMs με τη μητρική. Ίσως να λυθεί στο μέλλον με κάποιο BIOS update, ίσως και όχι. Επικοινώνησε απευθείας με την ASUS σχετικά με το θέμα (αν και υποπτεύομαι πως θα σου πουν για την QVL list... :rolleyes: )

Δημοσ.

το ίδιο πρόβλημα έχουν και άλλοι (στο support forum της ASUS) και χρησιμοποιούνε QVL μνήμες.... απλά είπα να ρωτήσω και εδώ γιατί το support εκεί είναι ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ

edit:

στο updated QVL MEMORY LIST από το site της ASUS, οι μνήμες μου είναι κανονικότατα στη λίστα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...