satboy Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Για ποιο λόγο απαιτείται η μετάβαση http://www.sat.gr/newsclicks.cfm?ID=11&obcatid=19 Με εκτίμηση
Diskimpex Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Πολλές τηλεοράσεις έχουν ήδη Mpeg4, όσοι είχαν προνοήσει δε χρειάζονται αποκωδικοποιητή. (Πχ Samsung B650, Sony w5500 -αλλά και παλιότερα μοντέλα ) Eίναι αμφίβολο και οι νεες τηλεοράσεις με δέκτη Mpeg4 που ήδη κυκλοφορουν,ή δέκτες που θα κυκλοφορήσουν βιαστικά είναι συμβατά με ότι θα εκπέμπετε,και κανείς δεν ξέρει και αν μπορούν να διορθωθούν οι ατέλειες τους με τυχόν αναβαθμίσεις λογισμικού.Τα ίδια έγιναν με τις πρώτες συσκευες που υποστήριζαν τα ψηφιακά της ΕΡΤ και πολλοι άλλαξαν ενα σωρό δέκτες για να βρούν τον κατάλληλο. Στο θέμα μας, ψάχνω και κάνω ρυθμίσεις από το πρωί αλλά Degea γιοκ...ούτε καν ανιχνεύεται από το σύστημα έστω κ σε χαμηλή ποιότητα σήματος... Όλα οκ με τα υπόλοιπα πάντως (τρια της ερτ κ το ρικ) Η tv ειναι lg plasma με ενσωματωμένο δέκτη κ mpeg4 φυσικά... Περιοχή Λουτράκι-παραλία Και άλλος έκανε scan και δεν βρήκε τίποτε.Μάλλον ασυμβατότητα υπάρχει όπως ανέφερα παραπάνω.Μη βιαζόμαστε για αγορές http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=9481.msg113253#msg113253
Tilemaxx Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Για ποιο λόγο απαιτείται η μετάβαση http://www.sat.gr/newsclicks.cfm?ID=11&obcatid=19 Με εκτίμηση Αυτά είναι γνωστά εδώ και καιρό. Το θέμα είναι τι θα γίνει με την κάθε γριούλα που δεν θα ξέρει απο DVB-T, MPEG4 και θα βρεθεί με χιόνια αμέσως μετά το switchover...
Heatspreader Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Σήμερα το μεσημέρι έψαξα για ψηφιακά κανάλια και πάλι δεν βρήκα τίποτα. Το μόνα που έπιασε πάλι ήταν αυτά τις Ert και το PIK. Με λίγα λόγια τα τέσσερα που είχα και πριν... Έχω τη TV της υπογραφής μου και μένω Αγία Παρασκευή.
Tilemaxx Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Σήμερα το μεσημέρι έψαξα για ψηφιακά κανάλια και πάλι δεν βρήκα τίποτα.Το μόνα που έπιασε πάλι ήταν αυτά τις Ert και το PIK. Με λίγα λόγια τα τέσσερα που είχα και πριν... Έχω τη TV της υπογραφής μου και μένω Αγία Παρασκευή. Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της DIGEA καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου φέρνοντας την ψηφιακή τηλεόραση σε πόλεις όπως: το Αίγιο, η Ακράτα, τα Ασπρα Σπίτια, το Βραχάτι, το Γαλαξίδι, το Δερβένι, το Διακοπτό, η Ερατεινή, η Ιτέα, το Καμάρι, το Κιάτο, η Κόρινθος, το Λουτράκι, η Ναύπακτος, το Ξυλόκαστρο και η Ψάθα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της DIGEA, Γιώργος Μαθιός, τη σκυτάλη στη συνέχεια παίρνουν η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, ενώ στις αρχές του 2010 ακολουθούν η Πάτρα και η Λάρισα. Λογικά σε κανα μήνα Αθήνα.
andr3as Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Σεπτέμβριος Στις 24/9 ξεκίνησε η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου. Νοέμβριος Θα ακολουθήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, από τα κέντρα εκπομπής Χορτιάτη και λόφος Φιλίππειου. Δεκέμβριος Ακολουθεί η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην περιοχή της Αθήνας από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού και Αίγινας.
Tigran Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 @HeatSpreader Ούτως ή άλλως η τηλεόραση σου δεν υποστηρίζει MPEG4 λήψη. Χρειάζεσαι εξωτερικό αποκωδικοποιητή.
liopyr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Ήταν γνωστό εδώ και τουλάχιστον 1 + χρόνο σε τι φορμάτ θα έπαιζε ^^ ( ίσως και περισσότερο ) Αν παρακολουθούσες φόρα σχετικά με τηλεοράσεις θα το γνώριζες. Αν και νομίζω πως και στο insomnia έχει ειπωθεί ξανά. Eγώ το έμαθα στο thread που ανακοινώθηκε και η μετάβαση με deadline το 2012, λίγο καιρό πριν. Kαι θεωρώ πως παρακολουθώ (υποτίθεται) τις "τεχνολογικές εξελίξεις". Καλώς ή κακώς το μεγαλύτερο ποσοστό όσων αγόρασαν τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη, αγνοούν την ύπαρξη των forum σχετικά με τηλεοράσεις, να μη σου πω πως η πλειοψηφία αγνοεί την ύπαρξη του internet. Με απλά λόγια η πληροφόρηση για το θέμα ήταν ανύπαρκτη, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για προνοητικότητα.
epicouros Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Παιδιά μια βοήθεια, όσο και αν έψαξα δεν κατάφερα να βρω αν η LG M2094D έχει MPEG2 η MPEG4. Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει; Ευχαριστώ.
dream21 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Παιδιά μια βοήθεια, όσο και αν έψαξα δεν κατάφερα να βρω αν η LG M2094D έχει MPEG2 η MPEG4. Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει; Ευχαριστώ. MPEG2 εχει δυστηχως
cycomiko Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Γειά σας! 1) Μήπως ξέρει κανείς που μπορούμε να βρούμε αν η τηλεορασή μας εχεί DVB-T με MPEG-4;;; Εχω την 32LG5600. Εχω ψάξει παντού στα εγχειρίδια και σε φόρουμ αλλα δέν εχω βρεί τίποτα! Απάντηση: Εχει μόνο MPEG2. Ευχαριστώ τον jpan για τήν απάντηση 2) Εάν ΔΕΝ υποστιρίζει MPEG-4 η τηλεορασή μας, θα παίζει MPEG-4 μόνο με εξωτερικό αποκωδικοποιητή, η με PCMIA κάρτα; 3) Πληροφώρηση ΜΗΔΕΝ απο τα ΜΜΕ και κυβέρνηση όσον αφορά ενα θέμα το οποίο αφορά ολους. Αντί να ενημερώσουν τον κόσμο, αν μη τι άλλο, για τις προδιαγραφές της ψηφιακής τηλεόρασης ωστε ο κόσμος να μπορέι να αγοράσει την κατάλληλη συσκευή, ξαφνικα θα βρεθεί η μισή ελλάδα χωρίς τηλεόραση απο την μία μερα στην άλλη και κάποιοι θά βγάλουν πολλά λεφτά πουλώντας υπερτιμημένους αποκωδικοποιητές. 4) Γιατί δέν μπορόυσαν εξάρχής να αποφασίσουν σε ένα πρότυπο. Η MPEG2 ή MPEG4;;; Στο τέλος εκεί που με μία συσκευή (απλή τηλεόραση) βλέπαμε ολα τα κανάλια, τώρα θα χρειαστούμε 3 επιπλέον αποκωδικοποιητές!!! (Το ξέρω, υπερβάλω, αλλα αντί τα πράγματα να γίνονται πιο απλά, γίνονται πιο πολύπλοκα!!!) Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2009 από cycomiko Απαντήθηκε σκέλος τής ερώτησης
jpan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Γειά σας! 1) Μήπως ξέρει κανείς που μπορούμε να βρούμε αν η τηλεορασή μας εχεί DVB-T με MPEG-4;;; Εχω την 32LG5600. Εχω ψάξει παντού στα εγχειρίδια και σε φόρουμ αλλα δέν εχω βρεί τίποτα! 2) Εάν ΔΕΝ υποστιρίζει MPEG-4 η τηλεορασή μας, θα παίζει MPEG-4 μόνο με εξωτερικό αποκωδικοποιητή, η με PCMIA κάρτα; 3) Πληροφώρηση ΜΗΔΕΝ απο τα ΜΜΕ και κυβέρνηση όσον αφορά ενα θέμα το οποίο αφορά ολους. Αντί να ενημερώσουν τον κόσμο, αν μη τι άλλο, για τις προδιαγραφές της ψηφιακής τηλεόρασης ωστε ο κόσμος να μπορέι να αγοράσει την κατάλληλη συσκευή, ξαφνικα θα βρεθεί η μισή ελλάδα χωρίς τηλεόραση απο την μία μερα στην άλλη και κάποιοι θά βγάλουν πολλά λεφτά πουλώντας υπερτιμημένους αποκωδικοποιητές. 4) Γιατί δέν μπορόυσαν εξάρχής να αποφασίσουν σε ένα πρότυπο. Η MPEG2 ή MPEG4;;; Στο τέλος εκεί που με μία συσκευή (απλή τηλεόραση) βλέπαμε ολα τα κανάλια, τώρα θα χρειαστούμε 3 επιπλέον αποκωδικοποιητές!!! (Το ξέρω, υπερβάλω, αλλα αντί τα πράγματα να γίνονται πιο απλά, γίνονται πιο πολύπλοκα!!!) http://www.ciao.de/LG_32LG5600__8034970 * Produktdaten LG 32LG5600 Haupteigenschaften Hersteller: LG EAN: 8801031858750 Colour: Pianolackdesign Schwarz Anzahl Common Interface Slots (CI): 1 Anzahl HDMI Eingänge: 3 Anzahl Scart-Anschlüsse: 2 Auflösung Breite in Pixel: 1920 pixel Auflösung Höhe in Pixel: 1080 pixel Betrachtungswinkel: 178 Grad Bild-in-Bild (PIP): nein Bild-und-Bild (PAP): nein Bild-und-Text (PAT): nein Bildhelligkeit in Candela/m²: 500 Candela Bildschirmgröße in cm: 81 cm Bildschirmgröße in Zoll: 32 Zoll Bildverhältnis: 16:9 Format Bildwiederholungsfrequenz in Hz: 50 Breite in cm: 81.4 cm DLNA zertifiziert: nein Dolby Decoder: Dolby Digital (AC3) DVB-C Empfänger: nein DVB-S Empfänger: nein DVB-T Empfänger: DVB-T (MPEG2) DVD-Player / -Recorder: nein DVI: nein Elektronische Programmzeitschrift (EPG): ja Front AV-Anschluss: nein Full HD: mit Full HD (1080p) Gerätetyp: LCD Gewicht in kg: 14 HD ready: mit HD Ready HDMI: ja HDTV Empfänger: nein Höhe in cm: 54 cm Internetfunktion: nein Kindersicherung: ja Kontrastverhältnis (x:1): 50000 Lautsprecher: ja LED-Hintergrundbeleuchtung: nein Leistung in Watt (RMS): 14 Watt Leistungsaufnahme (Betrieb) in W: 205 Leistungsaufnahme (Standby) in W: 0.9 Mehrdimensionaler (3D) Kammfilter: ja Reaktionszeit in ms: 6 S-Video Anschluss: ja Tiefe in cm: 7.9 cm Timer: ja USB Anschluss: nein VGA / D-Sub Anschluss: ja Videotext-Seitenspeicher: 1000 YUV Anschluss: ja
tsomoloko Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μήπως υπάρχει κάποιο θέμα που να αναφέρεται σε οικονομικούς επίγειους δέκτες, πλήρως συμβατούς με το πρότυπο που μας ενδιαφέρει για το μπουκέτο των καναλιών που εκπέμπουν απο Ξυλόκαστρο?
miltos9 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μας αναγκάζει αυτό το κράτος να δώσουμε και αλλά χρήματα για αποκωδικοποιητη. Ερτ ψηφιακή τηλεόραση ---> λειτουργεί με πρωτόκολλο mpeg-2 (όπως όλη η Ευρώπη) Και η digea ιδιωτικά ψηφιακά κανάλια ---> λειτουργεί με πρωτόκολλο mpeg-4 (πιο συγχρόνο) Έδωσα 50€ για αποκωδικοποιητη της ερτ ψηφιακή τηλεόραση.... Τώρα μου ζητάνε να δώσω αλλά 50€ για αποκωδικοποιητη της digea ιδιωτικά ψηφιακά κανάλια .... Φρικηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη:mad::mad::mad: ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:33 ---------- Ως τώρα η ΕΡΤ με τα ψηφιακά μετέδιδε σε Μpeg2 και απλό σήμα ανάλογης ανάλυσης με το DVD. Βέβαια η ΕΡΤ έχει ανακοινώσει ότι αν τα ιδιωτικά κανάλια μεταβούν στο Mpeg4 είναι έτοιμη να το κάνει και αυτή και συγκεκριμένα ότι περιμένει τα κανάλια να αρχίσουν να μεταδίδουν για να αρχίσει αυτή την μετάδοση των καναλιών της. Συμβατότητα / Υποχωρήσεις Ακούγοντας τα όλα αυτά κάποιος θα έλεγε, και καλά κάνουν τα κανάλια που θέλουν να δώσουν κάτι παραπάνω. Τα πράγματα όμως δεν είναι και τόσο ρόδινα. Η μεγάλη κόντρα και ανατροπή που επιφέρει αυτή η απόφαση των ιδιωτικών καναλιών με το Mpeg4 είναι το θέμα της συμβατότητας. Βλέποντας την ΕΡΤ να μεταδίδει σε Μpeg2 όλος ο κόσμος στην Ελλάδα γέμισε με τηλεοράσεις που παίζουν Μpeg2. Όλες αυτές οι τηλεοράσεις δεν είναι συμβατές με το Mpeg4 και οι κάτοχοι τους θα αναγκαστούν να αγοράσουν εξωτερικό αποκωδικοποιητή για να δουν τα κανάλια όπως ακριβώς κάναμε πολλοί στις απλές αναλογικές τηλεοράσεις. Αντίθετα όσες τηλεοράσεις είναι συμβατές με το Mpeg4 μπορούν να αποκωδικοποιήσουν και σήμα Μpeg2 χωρίς κανένα πρόβλημα. Φυσικά ακόμα και σήμερα στην Ελληνική αγορά δύσκολα βρίσκεις τηλεοράσεις που να αποκωδικοποιούν Mpeg4 σήμα και μόνο στα καινούργια ακριβά μοντέλα και ο κόσμος συνεχίζει να αγοράζει τηλεοράσεις μη συμβατές αγνοώντας το παραπάνω γεγονός λόγο έλλειψης της ενημέρωσης και μιας ξεκάθαρης θέσης των καναλιών. Έτσι ερχόμαστε στο δίλημμα που σαφέστατα αν θέλουμε τεχνική υπέροχη, επιλέγουμε την άποψη του Mpeg4 αλλά από την άλλη αν θέλουμε συμβατότητα για τους κατόχους των τηλεοράσεων σήμερα πάμε αναγκαστικά σε Mpeg2 και ξεχνάμε για πάντα την ποιότητα και το HDTV.
paylidis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 παιδιά η σχετικα "αρχαια" μου sony kdl-32u2000 που εχει mpeg2 πώς θα τα πιάνει αυτά τα κανάλια; διάβασα κάτι για μια καρτα, έχει όντως πίσω πλάγια κατι υποδοχές... γνωρίζουμε διαδικασίες-κόστη κ.ο.κ.; να επαληθεύσω την ύπαρξη του mpeg4 sthn lg 32lg2000 μου (πρέπει να αναφέρεται πλεον ως 32lh2000)?
Προτεινόμενες αναρτήσεις