gtroza Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 το sabayon έχει mc ? έχεις κάποιο usb flash πρόχειρο ? ο nske θέλει το αρχείο /var/log/Xorg.0.log . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Ας κανει καποιος τον κοπο να μου πει πως θα τα αντιγραψω αν ειναι ευκολο,για να μην ξοδεψω το επομενο τεταρτο ψαχνοντας. Θα μπω με cd στον φακελο και θα κανω ενα cp? Edit:Nαι υπαρχει flashaki.Ιδεα δεν εχω αν εχει mc.Πως τον ξεκιναω απο console?(..αν υπαρχει) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Eχει λογικη να υπαρχει τετοιο προβλημα ή μαλλον κατι κανω λαθος? Μόνο αν ξαφνικά σταμάτησε να παίζει το Internet ή το δίκτυο για οποιοδήποτε λόγο ή πειράχτηκαν τα settings του /etc/resolv.conf (πριν πάντως έπαιζε και έκανε resolve το συγκεκριμένο hostname, όπως φάνηκε από τη φωτογραφία). /bin/sed: couldnt flush /etc//sedFEApzK: No space left on device Α μάλλον αυτό είναι η πηγή του προβλήματος. Πήγες να εκγαταστήσεις περισσότερα πράγματα από όσα χωρούσαν στο ίδιο filesystem με το βασικό σύστημα, και τώρα το filesystem είναι τόσο γεμάτο ώστε δεν υπάρχει χώρος να γραφτούν κάποια βασικά προσωρινά αρχεία που χρειάζονται για τη σωστή λειτουργία. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις δίνοντας "df -h" Απεγκατάστησε κάποιο περιττό πακέτο ή σβήσε κάποια μη αναγκαία αρχεία (π.χ. /tmp/*, /var/tmp/portage/*, /usr/portage/distfiles/*) Εγώ όμως πρέπει να καληνυχτίσω γιατί έχω ξύπνημα, sorry! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 απο κονσόλα cd / με 2 κενα cd /mnt mkdir Gio_usb cd / με 2 κενα βάζεις το flash σε θέση mount /dev/sda1 /mnt/Gi0_usb cp /var/log/Xorg.0.log /mnt/Gi0_usb/ umount /mnt/Gi0_usb το βάζεις στο μηχάνημα που είσαι τώρα και το ανεβάζεις εδώ κύριε διορθώστε με οπου έχω λάθος και συγγνώμη για την πρωτόγονη και απλοϊκή πρόταση * Εγώ όμως πρέπει να καληνυχτήσω, επιστρέφω αύριο καληνύχτα εμείς να φύγουμε κύριε ή να περιμένουμε ; *και το μαθητικό θράσος ! . Edit:Nαι υπαρχει flashaki.Ιδεα δεν εχω αν εχει mc.Πως τον ξεκιναω απο console?(..αν υπαρχει) ναί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Χιλια ευχαριστω και τους δυο για το χρονο και την βοηθεια σας! Παω για σβησιμο και ευχομαι να κανω post μεσα απο kde,αλλιως επανερχομαι με τα logs. Xιλια ευχαριστω και παλι! Εdit: το βάζεις στο μηχάνημα που είσαι τώρα και το ανεβάζεις εδώ Στο laptop μου ειμαι και μακρυα απο τους σταθερους μου,η χαρα του reboot μ αλλα λογια.Θα επανελθω σε λιγο εαν εισαι ακομα εδω. Kαληνυχτα nske Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Παράθεση: Αρχικά καταχωρημένο από Gi0 /bin/sed: couldnt flush /etc//sedFEApzK: No space left on device Α μάλλον αυτό είναι η πηγή του προβλήματος. Πήγες να εκγαταστήσεις περισσότερα πράγματα από όσα χωρούσαν στο ίδιο filesystem με το βασικό σύστημα, και τώρα το filesystem είναι τόσο γεμάτο ώστε δεν υπάρχει χώρος να γραφτούν κάποια βασικά προσωρινά αρχεία που χρειάζονται για τη σωστή λειτουργία. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις δίνοντας "df -h" Απεγκατάστησε κάποιο περιττό πακέτο ή σβήσε κάποια μη αναγκαία αρχεία (π.χ. /tmp/*, /var/tmp/portage/*, /usr/portage/distfiles/*) ήταν το σημερινό μάθημα γειά σου Gi0 μετά το σβήσιμο να καθαρογράψεις τις σημειώσεις τις μαζεύει ο firewalker ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 ήταν το σημερινό μάθημαγειά σου Gi0 μετά το σβήσιμο να καθαρογράψεις τις σημειώσεις τις μαζεύει ο firewalker ! . :lol::lol::lol: ..ακομα δεν το περασα το ατιμο το μαθημα! Το df -h με ενημερωσε πως χωρος παπαλα.100@% used. Πηγα λοιπον και εσβησα οτι ειχε το /tmp/ μεσα(2 αρχειο ολα κ ολα).Προσπαθησα να παω και στα /var/tmp/portage/ και /usr/portage/distfiles/ αλλα μου λεει πως δεν υπαρχουν τετοιοι φακελοι. Ουτε καν τα logs δεν μπορεσα να παρω γιατι φυσικα με το που πηγα να κανω mkdir μου ενημερωσε πως δεν υπαρχει χωρος! Πως κανω uninstall πακετα απο console?(..ειναι η απορια που εχω για αυριο,μολις επανελθει ο nske) Εdit1:Οκ,ελπιζω να πιασει.Αν ειναι σωστα αυτα που διαβαζω με >equery list θα δω την λιστα των εγκατεστημενων πακετων και μετα υποθετω πως με το >equo remove ονομα_πακετου θα μπορεσω να καθαρισω οτι θελω μαζι με τα dependencies του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euklidis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Για να δεις ποσο σου τρωει καθε φακελος δινεις du -sh μεσα στον φακελο που θελεις να δεις. Ετσι θα δεις τι τρωει το καθε φακελακι που εχεις στα /tmp , /var/tmp και θα ριξεις ενα καθαρισμα. Αντε και καλη τυχη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Για να δεις ποσο σου τρωει καθε φακελος δινεις du -sh μεσα στον φακελο που θελεις να δεις. Ετσι θα δεις τι τρωει το καθε φακελακι που εχεις στα /tmp , /var/tmp και θα ριξεις ενα καθαρισμα. Αντε και καλη τυχη... Thanx για την βοηθεια Eπειδη δεν το κοβω να κερδισω φοβερα πραγματα με το καθαρισμα φακελων ειπα να παω κατευθειαν στην απεγκατασταση packages και εχω μια μαλλον χαζη απορια τωρα:Οταν δινω >equery list ξεκιναει ολο το κατεβατο με τα packages,αλλα οταν τελειωσει το μονο που μπορω να δω ειναι τα τελευταια 20-30 πακετα.Πως μπορω να κανω scroll up για να δω και τα υπολοιπα?Το shift+PgUp που βρηκα σε ενα forum του gentoo δεν πιανει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euklidis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Thanx για την βοηθειαEπειδη δεν το κοβω να κερδισω φοβερα πραγματα με το καθαρισμα φακελων ειπα να παω κατευθειαν στην απεγκατασταση packages και εχω μια μαλλον χαζη απορια τωρα:Οταν δινω >equery list ξεκιναει ολο το κατεβατο με τα packages,αλλα οταν τελειωσει το μονο που μπορω να δω ειναι τα τελευταια 20-30 πακετα.Πως μπορω να κανω scroll up για να δω και τα υπολοιπα?Το shift+PgUp που βρηκα σε ενα forum του gentoo δεν πιανει. Μαλλον θα κερδισεις χωρο απο τα temp. Μαζευεται πολυυυυ πραγμα εκει περα. Καλο θα ηταν να βρεις που βαζει και αυτα που κατεβαζει απο το portage. Κοιτα και κατι .log αρχεια. Εμενα εσκαγε γιατι ειχε φτασει ενα .log file να εχει κατι giga μεγεθος... :S Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Μαλλον θα κερδισεις χωρο απο τα temp. Μαζευεται πολυυυυ πραγμα εκει περα. Καλο θα ηταν να βρεις που βαζει και αυτα που κατεβαζει απο το portage. Κοιτα και κατι .log αρχεια. Εμενα εσκαγε γιατι ειχε φτασει ενα .log file να εχει κατι giga μεγεθος... :S Mαλλον αυτα ηθελε να καθαρισω και ο nske αλλα μαλλον καποιο αλλο ειναι το path για αρχεια του portage απο αυτο που υπεθεσε. Το /tmp/ το καθαρισα πριν,δεν ειχε και τιποτα φοβερο μεσα δυστυχως.Παω για ακομα ενα reboot για να δω τι εχει και το /var/tmp/ μεσα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 06:18 ---------- Αδειασα και το /var/tmp/ και μαζι εκανα και μια βολτα στο /home/gi0/Downloads/ οπου ειχα κατι ξεχασμενα.215mb ελευθερα αλλα και παλι ο x δεν σηκωνεται. Επανερχομαι στις αποριες που ειχα στα post #22 και #24 και παω για υπνο,αρκετα το παλεψα,αυριο παλι. Τhanx για την βοηθεια euklidis! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Thanx για την βοηθειαEπειδη δεν το κοβω να κερδισω φοβερα πραγματα με το καθαρισμα φακελων ειπα να παω κατευθειαν στην απεγκατασταση packages και εχω μια μαλλον χαζη απορια τωρα:Οταν δινω >equery list ξεκιναει ολο το κατεβατο με τα packages,αλλα οταν τελειωσει το μονο που μπορω να δω ειναι τα τελευταια 20-30 πακετα.Πως μπορω να κανω scroll up για να δω και τα υπολοιπα?Το shift+PgUp που βρηκα σε ενα forum του gentoo δεν πιανει. μάλλον με: >equery list | less αλλα και παλι ο x δεν σηκωνεται. ως root που ήσουν, σηκώθηκε κανονικά(βλέπε twm) ως normal χρήστης, το startx τι μήνυμα σου βγάζει? πριν αρχίσεις να διαγράφεις εφαρμογές, γιατί δεν κάνεις mv όλα τα κρυφά αρχεία και κρυφούς φακέλους που έχεις στο /home, σ'έναν φάκελο backup, και στη συνέχεια ένα reboot; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 μάλλον με: >equery list | less ..και δεν πιανει το πληκτρο για το "|"! Κοιτα προβλημα που βρηκα! ως root που ήσουν, σηκώθηκε κανονικά(βλέπε twm) ως normal χρήστης, το startx τι μήνυμα σου βγάζει? Τωρα παντως με τα 215mb ελευθερα,αρχισε και παλι να με πηγαινει στην logon screen,οπου δινω username/pass,κανω login και μου εμφανιζει παλι το twm. πριν αρχίσεις να διαγράφεις εφαρμογές, γιατί δεν κάνεις mv όλα τα κρυφά αρχεία και κρυφούς φακέλους που έχεις στο /home, σ'έναν φάκελο backup, και στη συνέχεια ένα reboot; Το /home/gi0/ ειναι στα 3.6gb. Να το μεταφερω σε καποιο αλλο partition?Δεν παιζει προβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Τωρα παντως με τα 215mb ελευθερα,αρχισε και παλι να με πηγαινει στην logon screen,οπου δινω username/pass,κανω login και μου εμφανιζει παλι το twm. τον twm είναι αναμενόμενο να τον εμφανίζει όταν κάνεις login ως root. Ως απλός χρήστης αν επιλέξεις από τον login manager να μπεις π.χ σε gnome, σε βάζει? Από την εικόνα που παρέθεσες: κανένα πρόβλημα με τον xserver. Αφού εμφανίζεται ο login manager, ο X τρέχει κανονικά.(και γι'αυτό δεν σε αφήνει να τον αρχίσεις ξανά:already active) Το /home/gi0/ ειναι στα 3.6gb. Να το μεταφερω σε καποιο αλλο partition?Δεν παιζει προβλημα? Εννοούσα τα κρυφά αρχεία(aka αρχεία ρυθμίσεων) μέσα στο /home/gi0/. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Kαι επιτελους posting μεσα απο το-μισητο για τον nske-sabayon μου. Τελικα οντως ηταν ο χωρος το προβλημα.Eκανα remove τα pkg του doom3 που ειχα εγκαταστησει.Αργησα να το θυμηθω πως το ειχα εγκατεστημενο,τουλαχιστον μου ρθε η επιφοιτηση. Για να μην παει χαμενη η ολη ιστορια,ας μου λυσει καποιος και τις εναπομηναντες αποριες 1. Το /home/gi0/ ειναι στα 3.6gb. Να το μεταφερω σε καποιο αλλο partition?Δεν παιζει προβλημα? 2.Iσχυει το παρακατω?Οκ,ελπιζω να πιασει.Αν ειναι σωστα αυτα που διαβαζω με >equery list θα δω την λιστα των εγκατεστημενων πακετων και μετα υποθετω πως με το >equo remove ονομα_πακετου θα μπορεσω να καθαρισω οτι θελω μαζι με τα dependencies του. 3.Υπαρχει λογος που προσπαθουσε να μπει στο twm αντι να φορτωσει-ή εστω να προσπαθησει-kde? 4.Πως μπορω να κανω scroll up οταν ειμαι σε κονσολα?Το shift+PgUp που βρηκα σε ενα forum του gentoo δεν πιανει. 5.Kαι η μεγαλυτερη απορια ολων.Για πιο λογο προεκυψε το ολο προβλημα?Δεν θα μπορουσε να εχει αποφευχθει αυτοματα απο το ιδιο το os,πρωτου φτασει σ αυτο το σημειο(να μην μπορει να φορτωσει kde).Και εξηγουμαι:Γιατι να μην ελεγχετε ο υπολοιπομενος ελευθερος χωρος πριν απο την εγκατασταση του εκαστοτε πακετου και να με ενημερωνει πως θα υπαρχει προβλημα?Θα πρεπει να υπολογιζω manually αν με παιρνει να κανω εγκατασταση το x game/app κλπ? ΠΙθανοτατα καπου ειμαι λαθος,οποτε ας με διαφωτισει καποιος. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:00 ---------- τον twm είναι αναμενόμενο να τον εμφανίζει όταν κάνεις login ως root. Ως απλός χρήστης αν επιλέξεις από τον login manager να μπεις π.χ σε gnome, σε βάζει? Δεν εχω gnome,μονο kde:o Από την εικόνα που παρέθεσες: κανένα πρόβλημα με τον xserver. Αφού εμφανίζεται ο login manager, ο X τρέχει κανονικά.(και γι'αυτό δεν σε αφήνει να τον αρχίσεις ξανά:already active) Τελικα οντως δεν ειχε προβλημα ο χ. Εννοούσα τα κρυφά αρχεία(aka αρχεία ρυθμίσεων) μέσα στο /home/gi0/. Άν δεν μπαίνει π.χ. σε gnome ως απλός χρήστης, φτιάξε έναν φάκελο μέσα στο /home/gi0/. Κάνε login ως απλός χρήστης, στην κονσόλα. Φτιάξε το φάκελο: mkdir backup Και μετακίνησε ΜΟΝΟΝ τα κρυφά αρχεία φακέλους μέσα: mv -r /home/gi0/.* /home/backup Ύστερα(δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται reboot), δοκίμασε να μπεις. Nice tip,απ οτι καταλαβα ουσιαστικα με το παραπανω και αν επιλεξω ολα τα αρχεια και οχι μονο τα κρυφα,εχω ενα ωραιοτατο backup,το οποιο μπορω να χρησιμοποιησω σε ενα νεο installation αν χρειαστει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.