Προς το περιεχόμενο

Δικηγορος + MAC

tsak4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

φιλε μου βασικα με τον κειμενογραφο του office (word) που δοκιμασα και με ενδιαφερει για τα εγγραφα μου δεν υπαρχει καμια ασυμβατοτητα !!!!!! αφου το οριζεις και σωζει σε μορφη doc (word97) τελικα αυτο θα χρησιμοποιω γιατι ειναι ταχυτατο !!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ρε παίδες αυτό που λέτε δεν το έχω παρατηρήσει. Έχω και Office 2008 (Mac) και 2007 (Win). Ασυμβατότητες υπάρχουν δυστυχώς και συγκεκριμένα στη μορφοποίηση. Ίσως μάλιστα είναι σχεδόν ίδιες με το pages. Μπορεί σε ένα μικρό κείμενο να διορθώνονται εύκολα, αλλά ποτέ δε θα έγραφα μεγάλο κείμενο σε Word 2008, για να το ανοίξω στο 2007! Εδώ προτείνω ένα virtual machine να τρέχει το παιδί ό,τι word θέλει, ή αλλιώς bootcamp. Αν μου ξεφεύγει κάποια ρύθμιση με την οποία να μπορώ να πετύχω πλήρη συμβατότητα μεταξύ office 2008 και 2007 να μου πείτε. Πάντως από default συμβατά δεν είναι! Αν θέλει ο thread starter να βλέπουν τα κείμενά του οι άλλοι από τα pc τους, το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να τα κάνει save ή export σε pdf format και voila! Και θα έχει την ασφάλεια ότι κανείς δε θα του πειράξει αυτά που έγραψε, αλλά πάνω απ' όλα θα βλέπουν το κείμενό του όπως το έγραψε, είτε δουλεύουν mac, είτε win, είτε linux. Τέλος!!!! Άλλωστε είναι πασίγνωστο στην IT community ότι το πιο lame format είναι το docx! Πολλοί μάλιστα θεωρούν αγένεια την αποστολή κάποιου κειμένου σε doc ή ακόμα χειρότερα σε docx!

Αλήθεια το word με τις φοβερές δυνατότητες, έχει τη δυνατότητα να σώζει απ' ευθείας σε pdf; Ή μήπως χρειάζεται κάποιος να έχει πληρώσει και τον ακροβάτη για να κάνει virtual printing σε pdf;

Επίσης δοκιμάστε να εισάγετε, ή να μετατοπίσετε, ή να αλλάξετε το μέγεθος σε εικόνες, γραφήματα, ή άλλα objects στο word! Μετά κάντε το ίδιο και στο pages! Θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά, διότι με λόγια δε μπορώ να το περιγράψω. Εγώ πάντως έχω πάψει να χρησιμοποιώ word, εδώ και πάρα πολύ καιρό! Και ό,τι θέλω να δώσω, το δίνω σε pdf και τέλος! Κρατώ τα pages μόνο για προσωπική χρήση! Τώρα αν θέλει κάποιος να δώσει κάτι για διόρθωση, και θέλει αυτός που θα το διορθώσει να βλέπει το αρχείο όπως είναι, χωρίς "μικρο-μεγαλο αλλαγές", λόγω αλλαγής format, και αν αυτός που θα κάνει τις διορθώσεις έχει μόνο win word, δεν έχει άλλη λύση, παρά να δουλέψει στα win με τον τρόπο που είπα και πιο πριν! Στα mac μας μπορούμε να τρέξουμε και win νομιμότατα μάλιστα με όλες τις άδειες κομπλέ! Λεφτά να έχουμε να αγοράζουμε τα προγράμματα! Τι άλλο θέλουμε επιτέλους;;;

Επίσης στο mac εκτός από iwork, office, openoffice, neooffice, μην ξεχνάμε και το lyx! Έχει special δυνατότητες το προγραμματάκι αυτό!

Αλήθεια το word με τις φοβερές δυνατότητες, έχει τη δυνατότητα να σώζει απ' ευθείας σε pdf; Ή μήπως χρειάζεται κάποιος να έχει πληρώσει και τον ακροβάτη για να κάνει virtual printing σε pdf;

Εννοειται πως μπορεις να σωσεις σε pdf.

Αλλα ακομα και αν δεν μπορουσες, δεν ειναι αναγκη να πληρωσεις το acrobat, υπαρχουν και αλλες δωρεαν λυσεις.

Σωστός ο haHa. Sorry επειδή χρησιμοποιούσα word 2003 (σιχαίνομαι το user interface του 2007) ήμουν συνηθισμένος στο ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Όντως υπάρχει και στο 2007 και στο 2008.

Το Mac OS X έχει από μόνο του τη δυνατότητα αποθήκευσης σε PDF.

Όταν πας να τυπώσεις ένα αρχείο, στο πλαίσιο διαλόγου που διαλέγεις εκτυπωτή, αριθμό αντιγράφων κλπ, έχει επιλογή Save as PDF. ;)

φιλε μου βασικα με τον κειμενογραφο του office (word) που δοκιμασα και με ενδιαφερει για τα εγγραφα μου δεν υπαρχει καμια ασυμβατοτητα !!!!!! αφου το οριζεις και σωζει σε μορφη doc (word97) τελικα αυτο θα χρησιμοποιω γιατι ειναι ταχυτατο !!!!!!!

Ετσι ακριβώς.:-)

Συνάδελφοι.. και μη....

μια εξαιρετική ανακάλυψη που έκανα σήμερα αφορά πρόγραμμα διαχείρισης νομικών υποθέσεων.

Αυτό που ψάχνω εδώ και καιρό είναι μια εφαρμογή που να δημιουργεί databases, συνδέοντας τις καταχωρήσεις προσώπων, με ημερολόγιο και έγγραφα και άλλα δεδομένα.. και αυτά σε ένα ενιαίο παράθυρο με σωστή εμφάνιση και κατανομή.

και έχω αρχίσει να πιστέυω ότι επιτέλους το βρήκα....

λέγεται daylite 3 (http://marketcircle.com/daylite/)

Από το λίγο που το χρησιμοποίησα ... έχει γίνει καταπληκτική δουλεια... ενώ σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις και έτοιμες βάσεις δεδομένων για μάθεις τη λειτουργία του. Μια από αυτές τις έτοιμες είναι για νομικό γραφείο και ο τρόπος λειτουργίας του πιστέυω ότι καλυπτει τις δικές μου ανάγκες.\

Το μονο πρόβλημα είναι ότι κοστίζει... και κοστίζει πολύ..... 200 € η τιμή του.......

έχω βρει ήδη τη "λύση" από το "θείο"... αλλά επειδή για να το εκμεταλλευτεί κανείς σωστά πρέπει να έχει τα πραγματικά του στοιχεία μέσα... χμ... με προβληματίζει το μη τηλεφωνά στη μαμα του στο παρασκήνιο... που σημάινει ότι πρεπει να βάλω little snitch και πάει λέγοντας.... χμμ....

Θα το δουλέψω λίγο ακόμα.... ποιος ξέρει...

Οι πλήρεις δυνατότητές του φαίνονται όταν ο χρήστης έχει τα πραγματικά του στοιχεία.... (π.χ. αποστολή e-mail σε πελάτη μέσα από το πρόγραμμα, δημιουργία τιμολογίων.... κτλ.). Επειδή λοιπόν κατά την έναρξη και δημιουργία της βάσης δεδομένων ζητά αναλυτικά τα στοιχεία του χρήστη, με προβληματίζει η πιθανότητα το πρόγραμμα να επικοινωνεί με κάποιο server της εταιρίας και να μεταδίδει τα στοιχεία του χρήστη και το χμμμμ .. όχι και τόσο νόμιμα αποκτηθέν serial....

Αυτος έιναι ο προβληματισμός μου συναδελφοι και μη.....

Δεν υπάρχει λινκ... υπάρχουν εφαρμογές όπως το iserial reader.....

Άμα είναι και οι δικηγόροι να πράττουμε τα νόμιμα...πάει "έφτιαξε" αυτή η χώρα...

Τι να πεις...κατάντια!

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να προστατεύεται η πνευματική ιδιοκτησία κτλ κτλ...

οπότε τι να πούμε και εμείς;

Τουλάχιστον ένα trial αγάπητη εταιρία να το δοκιμάσουμε να δούμε αν μας κάνει και μετά χαλάλι το 200ευρω!!!

ΩΩΩ ζητώ ταπεινά συγνώμη, ΕΧΕΙ trial 30 ημερών...amazing!

Άμα είναι και οι δικηγόροι να πράττουμε τα νόμιμα...πάει "έφτιαξε" αυτή η χώρα...

Τι να πεις...κατάντια!

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να προστατεύεται η πνευματική ιδιοκτησία κτλ κτλ...

οπότε τι να πούμε και εμείς;

Δε διαφωνώ.... καθόλου μάλιστα....

Στο γραφείο μου υπάρχει μόνο νόμιμα αγορασμένο λογισμικό στον ένα υπολογιστή που έχει Windows.... οι άλλοι έχουν λινουξ....

Το πρόβλημα είναι ότι ο στρατός με έχει ψιλόμαμήσει οικονομικά και δεν υπάρχει σαλιο αυτή τη στιγμή για λογισμικό. Υπάρχουν άλλες πιο σημαντικές προτεραιόττητες όπως νοίκια, λογαριασμοί, συνδρομές σε περιοδικά, imac24" (;)) ktl....

Θέλω το πρόγραμμα να το τρέξω για λίγο καιρό ... και αν αποφασήσω τελικά ότι μου κάνει ... σίγουρα θα τα σκάσω......

Κάντε μια βόλτα από το forum τους... συνάδελφοι μπορείς να κάνεις παπάδες με το πρόγραμμα.... π.χ. α) να έχεις αυτόματα ενημέρωση για π.χ. προθεσμίες κατάθεσης προτάσεων σε Α.Π. και πολυμελή, προθεσμίες λήψης ενόρκων βεβαιώσεων, προθεσμίες ενδίκων μέσων κτλ. β) να κάνεις εξαιρετικά σύνθετες αναζητήσεις. γ) να συνδέεις έγγραφα με καταχωρημένο πελάτη στα βάση.

Καιρό έψαχνα κάτι τέτοιο χωρίς επιτυχία, μάλιστα οι λίγες εναλλακτικές είναι κατά πολύ ακριβότερες.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:04 ----------

hasodikis, μπορεις να βεβαιωθεις οτι δεν τα στελνει τα δεδομενα με το little snitch!

Το γνωρίζω... αυτές οι αλυσίδες είναι που μου τη δίνουν.. π.χ. βάλε το ένα για να μην το άλλο , αλλά το τρίτο θα, οπότε τροποποίησε το ένα, το οποίο θέλει περιορισμό για να μην κάνει ότι το άλλο.............. και πάει λέγοντας

Hasodikis

ΤΡΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΚΟΜΑ...και...απολελεωωωωωω

Τα τελευταία μηνύματα σας ακροβατούν μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας. Σας παρακαλώ δείξτε λίγο περισσότερη προσοχή.

Τα τελευταία μηνύματα σας ακροβατούν μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας. Σας παρακαλώ δείξτε λίγο περισσότερη προσοχή.

Χαχα, είπαμε τόπικ για δικηγόρους είναι. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...