BaLsAmoMenos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Σταματα ρε firewalker. Το χειροτερευεις. :lol:
firewalker Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Για των έλεγχο των γεννήσεων πάντως υπάρχει και η χημική στείρωση. Ένας φίλος που έχει μία σκύλα που γεννοβολούσε συνεχώς και δεν ήθελε να την υποβάλει σε επέμβαση τις κάνει δυο τρεις ενέσεις τον χρόνο και δεν μένει έγκυος. Δεν ξέρω όμως αν συμφέρει για τόσες γάτες. Ζευγαρώνουν μεταξύ τους; Αν ναι, υπάρχει κίνδυνος για γενετικό εκφυλισμό;
giorgos147 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Για των έλεγχο των γεννήσεων πάντως υπάρχει και η χημική στείρωση. Ένας φίλος που έχει μία σκύλα που γεννοβολούσε συνεχώς και δεν ήθελε να την υποβάλει σε επέμβαση τις κάνει δυο τρεις ενέσεις τον χρόνο και δεν μένει έγκυος. Δεν ξέρω όμως αν συμφέρει για τόσες γάτες. Ζευγαρώνουν μεταξύ τους; Αν ναι, υπάρχει κίνδυνος για γενετικό εκφυλισμό; Μεταξύ τους, όχι. Ένας γάτος είναι που κάνει τη δουλειά συνεχώς.(όχι δικός μου)
kfyros Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 δες και εδώ είναι το site του γιατρού μας. Ασχολείται ΜΟΝΟ με γάτες ανεξαρτήτως μεγέθους (από κεραμιδόγατα μέχρι τίγρεις-λιοντάρια κλπ.) και είναι παντελώς ψυχάκιας με το θέμα. Γατόφιλοι κι εμείς (έχω τρία στο σπίτι τα οποία αλωνίζουν όλη τη μέρα και το βράδυ μαζεύονται για χουζούρι). και περαστικά
washcloud Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δε κατάλαβα τι εννοείς.Δε το είπα με κακία. Για αυτό άλλωστε, έγραψα και το φιλικά κάτω κάτω. ...μα και 'γω δεν είπα ότι με στεναχωρείς λόγω "κακίας",,,αλλά λόγω ΑΔΙΚΙΑΣ : ...με τις καλύτερες των προθέσεων ΚΑΙ για το δικό σου καλό, αλλά ΚΑΙ των ζωντανών, έγραψα ό,τι έγραψα, και ναι, ΗΤΑΝ άδικο να πεις ότι εξ' αιτίας του firewalker που "δε σε νιώθει", τα γραφόμενά μου τον προκάλεσαν να γράψει αυτά που έγραψε και σ' έκαναν άνω-κάτω...Τον αριθμό τους άλλωστε, τον δήλωσες ο ίδιος, ευθύς εξαρχής... Τέλος πάντων... Άσε τα "κακόγουστα αστεία" των οποιονδήποτε άλλων -και δεν ξέρω αν τελικά όντως καλώς μίλησα για παραπέρα από το μάτι του μικρού- κι ΕΧΕ πάντως αυτά που είπα περί "ελέγχου" του αριθμού τους στην άκρη του μυαλού, κι ας μη σου αρέσει η ιδέα της στείρωσης, κι ας μη σου αρέσει ΚΑΝ το να τα δίνεις σε άλλα σπίτια, κι ας η περίπτωσή σου να είναι πολύ διαφορετική απ' ό,τι αν ζούσες σε πόλη, γιατί το ξαναλέω, ούτε για κακό είπα ό,τι είπα, και ούτε ΕΙΝΑΙ... Μακάρι να συνεχίσουν να ζουν μαζί σας "έτσι αρμονικά" - που ΕΙΝΑΙ και το πιο πιθανό, αν είναι η ίδια κατάσταση για μισή 10ετία τώρα (πράγμα που ξαναλέω το κατάλαβα μετά το 1ο μου ποστ) - κι εύχομαι να μην τύχει και αντιμετωπίσεις στο μέλλον καμμιά "μικρή επιδημία" κάποιων απ' των ασθενειών/καταστάσεων που ανέφερα στο 1ο μου ποστ, γιατί εκτός του ότι θα είναι κρίμα για τα ζωντανά, αν πεις μετά να μπλέξεις με θεραπείες (που δεν θα 'χουν και πολύ αποτέλεσμα), πχ σε 5 από αυτά, το κόστος (ψυχικό ΚΑΙ κυρίως, χρηματικό) δε θα είναι αστείο... Για των έλεγχο των γεννήσεων πάντως υπάρχει και η χημική στείρωση. Ένας φίλος που έχει μία σκύλα που γεννοβολούσε συνεχώς και δεν ήθελε να την υποβάλει σε επέμβαση τις κάνει δυο τρεις ενέσεις τον χρόνο και δεν μένει έγκυος. Δεν ξέρω όμως αν συμφέρει για τόσες γάτες. Ζευγαρώνουν μεταξύ τους; Αν ναι, υπάρχει κίνδυνος για γενετικό εκφυλισμό; ...παλιότερα τουλάχιστον, "οι ενέσεις αυτές", δεν ήταν κι ό,τι λιγότερο επικίνδυνο (για γάτες) = συχνές επιπλοκές λόγω παρενεργειών. Και σίγουρα δε συμφέρει. Τίποτε στην ουσία δε συμφέρει, αν πεις ν' ανακατευθείς με ιατρικά...ακόμα και με κτηνιατρικά. Το "μόνο" που συμφέρει, είναι να μην μένουν πολλά στον ίδιο χώρο και ξεφύγει ο έλεγχος (2-3 "σουρτούκες" θηλυκές να προκύψουν, σε 1-2 χρόνια, φτάνουν για να γίνει χαμός). Εξ' ου και η λύση του να δώσεις σ' άλλους (...που όντως είναι μεγάλη κουβέντα που είπε κι ο Γιώργος : ...θα το προσέχει το ίδιο ο άλλος; ) ...ο "κίνδυνος εκφυλισμού" όταν ζουν πολλά ζώα "μαζί", και δεν ανανεώνονται οι γενιές (και το γενετικό υλικό κτλ) μέσω φυσικής επιλογής κτλ, πάντα υπάρχει. Απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, παρ' όλο που δεν κάνουν ντε και καλά διακρίσεις οι γάτες στις συγγένειές τους -αλλά απ' την άλλη κάποιες κόβουν λάσπη αν γίνουνε πολλές και παραγνωριστούνε- μάλλον λόγω του που μένει ο Γιώργος (έχουν πολλή περισσότερη ελευθερία οι γάτες του, και "επιλογές", απ' το να ήταν περιορισμένες σε γειτονιά μιας μεγαλύτερης πόλης), δεν πολυτίθεται θέμα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Συγνώμη αν σε προσέλαβα. wat? i sense something wrong there...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Τέλος. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.