Προς το περιεχόμενο

Mac ή PC για montage, effects, 3D

atsddd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Sorry για την αργοπορημενη απαντηση.

Λοιπον. Σε οτι αφορα Final cut και After effects. Ναι ειναι δυο διαφορετικα προγραμματα. Το final χρησιμοποιειται για montage οπως προανεφερες κι εσυ. Αυτο σημαινει οτι μπορεις χρησιμοποιωντας το να εισαγεις μεγαλα σε διαρκεια video, να τα κοψεις, να τα ενωσεις, να κανεις το color correction με το καταπληκτικο color που ερχεται μαζι με το final studio και να φτιαξεις τους ηχους η να προσθεσεις δικους σου με το soundtrack pro. Αυτα πολυ χοντρικα μιας και υποθετω οτι καποια εμπειρια πανω στο montage θα την εχεις ηδη εστω και με premiere η με κατι αλλο.

Το after απο την αλλη δεν ειναι φτιαγμενο για να διαχειριζεται video πολλων λεπτων η ωρων. Δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις ευκολα σαν ενα προγραμμα montage γιατι βασικα εργαλεια οπως το cut, trim κτλ δεν υπαρχουν εκει.

Στο after φορτωνεις το υλικο σου (συνηθως μερικων δευτερολεπτων οπως εχω ξαναπει) και μπορεις να κανεις πανω στο video σου οτι μπορεις να κανεις με το photoshop σε μια φωτογραφια. Μπορεις πχ να φτιαξεις animated masks (με πολλη υπομονη) ωστε να απομονωσεις ενα αντικειμενο η χαρακτηρα της σκηνης και να το ενταξεις σ ενα αλλο περιβαλλον, μπορεις να κανεις βασικα πραγματα σε camera tracking και φυσικα, ισως το πιο δυνατο σημειο του, μπορεις να φτιαξεις motion graphics. Επισης στο after για να κανεις πραγματικα εντυπωσιακες δουλειες θα χρειαστεις αρκετα plugins που αγοραζονται ανεξαρτητα και φυσικα ειναι πανακριβα. Και φυσικα οπως λεει το ονομα του δυνατο σημειο του ειναι τα effects! Αλλα βεβαια το combustion δεν το φτανει με τιποτα.

Επειδη δεν θα το χρησιμοποιησεις για επαγγελματικη χρηση γιατι δεν το κατεβαζεις και αυτο και τα plugins του ωστε να το δεις?? Εφοσον ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ με επικερδης σκοπο δεν υπαρχει για μενα λογος να περιμενεις να εχεις τοσα λεφτα για να παιξεις μαζι του. Πολυ καλοπροαιρετη η λογικη σου, αλλα σκεψου.....και ολα τα παιδια που πηγαμε η πηγαινουν σχολη τωρα για να μαθουν τα προγραμματα πρεπει να τα εχουν και σπιτι τους. Και φυσικα κανεις δεν τα εχει αυθεντικα. Αν δεν γινοταν αυτο κανεις ισως απ τους τωρινους επαγγελματιες δεν θα ειχε την ευκαιρια να μαθει πραγματα βασικα για τη δουλεια του. Εδω στη γαλλια πχ μπορεις να αγορασεις ολοκληρο το adobe suite με 500 ευρω αν εισαι φοιτητης αλλα δεν ξερω κατα ποσο γινεται αυτο στην ελλαδα. Και παλι δεν γνωριζω ακομα ατομο που να τα εχει αγορασμενα, περα απο μεγαλες εταιρειες.

Τωρα στο αλλο σου ερωτημα σχετικα με το export του final cut.

Εφοσον το video σου ειναι μεγαλο σε διαρκεια πραγματικα δεν συμφερει να το βγαλεις σε αλλο container. To καλυτερο ειναι να τα κανεις export σαν quick movie κρατωντας παντα τα αρχικα settings του import σου. Ετσι δεν γινεται καμια συμπιεση και η εικονα ειναι οσο το δυνατον καλυτερη.

Απο κει και περα μπορεις να κανεις quick time export χρησιμοποιωντας οτιδηποτε συμπιεση θελεις. Εγω προτιμω την DVCPRO HD. Μπορεις επισης να βγαλεις uncompressed και παει λεγοντας. Με το FC ποτε δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα στα export. Αντιθετα το χειροτερο για μενα ηταν ο Avid. Εκει ναι. Περισσοτερο μου περνε να κανω σωστο export παρα το montage αυτο καθαυτο. Και παλι ομως κι εκει export σε quicktime selfcontained καναμε.....

Για το συστημα μου που ρωτησες με το οποιο ειχα πει οτι εχω δει διαφορα στη δουλεια μου ειναι αυτο που εχω ξαναναφερει.

Harpertown 8cores, 8gb πλεον Ram και οχι της apple, nvidia 8800gts και δυο σκληροι των 500. Αν εξαιρεσεις τη Ram το μηχανημα ειναι ακριβως οπως το πηρα περυσι τετοια εποχη. Στο leopard χρησιμοποιω final cut, after effects και οποιοδηποτε προγραμμα montage - compositing γιατι εκει τρεχει πιο γρηγορα και χωρις απροοπτα ;)

Στα vista pro 64bit που εχω με bootcamp, τρεχω το maya, 3d studio max, Vue, RealFlow και οτιδηποτε εχει να κανει με 3D. Και φυσικα το combustion γιατι δεν υπαρχει για mac. Περιμενω την ωρα που Autodesk και apple θα τα βρουν για να πεταξουμε επιτελους τα adobe απο την επεξεργασια video τουλαχιστον.:devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...