Προς το περιεχόμενο

Orphan (2009)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το είδα χθες το βράδυ.

Η υπόθεση είναι παρόμοια με παλιότερες ταινίες."Χάνει" το μωρό η γυναίκα και υιοθετούν στην οικογένεια ένα 9χρονο "γλυκό" κορίτσι με σκοπό να δώσουν αυτή την αγάπη που δεν "έδωσαν" στο μωράκι,σε αυτή.Το πρόβλημα όμως ότι η κοπελίτσα είναι σίγουρα κάτι το εντελώς διαφορετικό από ότι δείχνει,δηλαδή μόνο γλυκιά και αθώα δεν είναι!

Ξεκινάει η ταινία ξετυλίγοντας τις ζωές των ηρώων και έπειτα μπαίνει και η "αθώα κοπελίτσα"!Σιγά σιγά ξετυλίγεται το κουβάρι και βγαίνουν στην επιφάνεια πολλά δυσάρεστα νέα.....από το παρελθόν αλλά και το....παρόν!Αφού μπήκαμε στο ζουμί της ταινίας όλοι αρχίσαμε να σκεφτόμαστε για πολλές υπερβολές,δεν γίνονται αυτά κ.α.....όμως στο τέλος εξηγήθηκαν όλα με μια καλή ανατροπή!

Στο σύνολο είναι ένα αρκετά καλό θριλεράκι σε σχέση με αυτό που περίμενα!Όχι πως δεν υπάρχουν και σε κάποια σημεία υπερβολές αλλά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για θρίλερ.Καλές ερμηνείες(καλά.....η ερμηνεία της μικρής όλα τα λεφτά!),σκηνοθεσία και όπως είπα.....παρόλο που παρόμοια σενάρια έχουν ξαναπαιχτεί αυτό τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά να αναδειχτεί!Από τις καλύτερες που έχω δει (τέτοιου είδους)!Θα ήθελα να ακούσω και άλλων γνώμες!

8.5/10

Επεξ/σία από runner1
Δημοσ.

Θέλω και εγώ να δω την ταινία σε σινεμά, αλλά οι κριτικές που διαβάζω σε athens voice, lifo και exodos λένε τα ακριβώς αντίθετα με αυτά που είπαν τα παιδιά στα προηγούμενα ποστ τους. Την χαρακτηρίζουν από βαρετή και κοινή έως αστεία!

Δημοσ.

Προσωπικα ακουω περισσοτερο καποιο φορουμ απο καποιο περιοδικο για ταινιες. Εχω δει απειρες ταινιες που τα περιοδικα τις "εθαβαν" και αποδειχτηκαν πραγματικα απιστευτες. Μια τετοια ταινια στο παρελθον ηταν "ο δικηγορος του διαβολου", κατα προσωπικη αποψη η αγαπημενη μου ταινια ever και η καλυτερη ολων των εποχων, και πολλα περιοδικα το "εθαβαν" κανονικοτατα. Απο τοτε δεν ακουσα ποτε ξανα κανεναν και για καμια ταινια. Επρεπε να τη δω ο ιδιος για να βγαλω τα δικα μου συμπερασματα.

Ετσι και αυτη, θα την τιμησω αναλογα μαλλον αυριο το βραδυ με το αμορε. Ελπιζω να μην χρειαστει να της κανω baby sitting τη μιση ταινια και να την απολαυσω οπως πρεπει.

Δημοσ.

Λοιπόν, την είδα προχθές. Είχε την πλάκα της. Με λίγη σκέψη, καταλαβαίνεις τι παίζει με το σκασμένο το οποίο καταφέρνει να γίνει τρομερά αντιπαθητικό και να σου σπάσει τα νεύρα! Την τελευταία ατάκα-κλωτσιά ακολούθησε ένθερμο χειροκρότημα στην αίθουσα. Θα προτιμούσα φυσικά το τέλος να ήταν διαφορετικό,

να έκαιγε και αυτό το σπίτι σκοτώνοντας την οικογένεια (ή τουλάχιστον να τη σκαπούλαρε το κωφάλαλο κοριτσάκι) και το "μικρό πουτ@ν@κι" να συνέχιζε το θεάρεστο έργο της ζωγραφίζοντας τιγράκια σε κάποιο άλλο ορφανοτροφείο περιμένοντας τον επόμενο ντάντι της...

Δημοσ.

Λοιπόοοοοοοον, έχουμε και λέμε:

Ταινία του 80λεπτου έγινε 2ωρη. Αυτό σημαίνει άλλα 40 ανούσια λεπτά, που αν το έργο είχε κάτι να πει θα ήταν καλά, αλλά δεν είχε.

Δικαιολογούσα την ύπαρξη της ταινίας, πριν την δω, γιατί διάβαζα για πρωτότυπο σενάριο, έξυπνη ιδέα κ.λ.π και τα έβαζα πιο πάνω απο το χιλιοφορεμένο σενάριο της υιοθεσίας απο ορφανοτροφείο. Τελικά δεν ήταν έτσι. Ήταν μια ακόμα ταινία της σειράς.

Το ''μεγάλο'' μυστικό, οκ ας πούμε ότι ήταν καλό. Ε και? Θα ΕΠΡΕΠΕ να υπάρχει αυτό το πράγμα για να δικαιολογηθεί και η ύπαρξη της ταινίας, αλλά απο εκεί και πέρα, 120 λεπτά γύρω από αυτό, για ποιο λόγο?

Το τελευταίο μισάωρο ήταν ο ορισμός της προβλεψιμότητας σε σημείο που άρχισα να πιστεύω πως έχω το χάρισμα και προβλέπω το μέλλον και θα βγάλω καλά φράγκα. Αλλά μπα. Ήμουν εγώ κι άλλοι 30 στην αίθουσα με το ίδιο χάρισμα. Ήμασταν γκίφτιντ...

Τελειώνοντας, αυτό που είπε ο kirileman: Την γύρισες που την γύρισες την παπαρδέλα σου μωρε μαλάκα σκηνοθέτη, έπρεπε δηλαδή ΠΑΛΙ να βάλεις την μάνα να σκοτώνει το κοριτσάκι? Βάλτην να τους καθαρίσει όλους, και έτσι στην σκάλα της πρωτοτυπίας, αντί να πιάσεις το 0 που έπιασες, να πιάσεις ένα 20. (με άριστα το 100)

Αυτά.

Μην την δείτε.

Τουλάχιστον όχι στο σινεμά.

Δημοσ.

δε θα συμφωνήσω...Τουλάχιστον για τους λάτρεις του είδους, είναι ενα αρκετά συμπαθητικό θρίλερ.

Πραγματι, αν είχε το τέλος που προτείνεις παραπάνω, θα ήταν καλύτερο.

Και πράγματι, είχε σημεία ευκόλως προβλέψιμα για οποιον εχει δει 10 θρίλερ στη ζωή του...

Ομως, είχε καλή ατμόσφαιρα και μουσική, τρομερή ηθοποιία από την μικρή, αγωνία σε διάφορες φάσεις (κλισε αγωνια βεβαια, αλλά παρολαυτα σε κρατούσε), και ειχε κ την καλή έκπληξη στο τέλος!!

Προσωπικά, εχω πολύ καιρό να δω έστω και μέτριο θρίλερ, οπότε αυτό που το θεώρησα καλό, το συστήνω....

Δημοσ.
Ομως, είχε καλή ατμόσφαιρα και μουσική, τρομερή ηθοποιία από την μικρή

Αυτά ναί.

Και τα 2 τα μικρά τα κοριτσάκια παίξαν πολύ καλά.

Δημοσ.

Το μόνο κλισέ που έλειπε ήταν το "why don't you die bitch?",

εκεί που δεν έλεγε να πνιγεί με τίποτα!

Όλα τα άλλα τα είχε, πάντως! Ντάξει, είχε την πλάκα της. Προτιμήστε την σε dvd/avi.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

την ειδα και εγω.Καλη ταινεια αλλα ηταν σαν τα την ειχα ξαναδει.Ειδικα στο τελος η ατακα και ολο το σκηνικο ηταν ιδια απο μια αλλη ταινεια αλλα δεν θυμαμε απο ποια.Παντος το 2ωρακι περναει ευχαριστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...