Προς το περιεχόμενο

Hyundai i20 ή Mazda 2???

manos44

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια πηγα σημερα κ ειδα και τα δυο αμαξια.. μπορω να πω οτι με το i20 εντυπωσιαστηκα περισσοτερο μιας και παρεχει πιο πολλα extra... μαλλον εκει θα καταληξω τελικα.. τωρα οσο για την μαρκα, περι ορεξεως... αν κ δικη μου αποψη ειναι οτι η hyundai εχει βελτιωθει αρκετα σε πολλα, ειδικα στη σειρα i που εχει κυκλοφορησει!

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν έχω 2 πραγματα να πώ περι του θέματος.

Α) για τα περι hyundai που αναφέρετε , θα πώ μόνο οτι οδηγούσα ενα accent του 2000 επι 4 χρόνια και με έβγαλε ασπροπρόσωπο! μάθαμε 2 ατομα να οδηγούμε πάνω του, έχει τραβήξει τα πάνδεινα (φορτωμένο μέχρι σκασκου σε χωμάτινες ανηφόρες, καθημερινές διαδρομές σε κατσάβραχα) λόγω του πατέρα μου και παρόλα αυτά επι 8 χρόνια αλλάζαμε μόνο μπαταρίες λάστιχα και αναρτήσεις..ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΖΗΜΙΑ! τώρα για το θέμα της κατασκευής, συγνώμη ρε παιδιά αλλα οταν πληρώνετε ενα αυτοκινητο 3 και 4 χιλιάρικα κάτω σε σχέση με τα υπολοιπα της κατηγορίας του τι ακριβώς περιμένετε; πάρε ενα a class αν είναι ετσι..ίδια κατηγορία με τα αλλα..μικρομεσαίο μέγεθος, θα έχει και καλή ποιότητα κατασκευής! Τα υπόλοιπα περι κλανοβαθουλομάτων και τα λοιπά τα αφήνω ασχολίαστα γιατι μάλλον το status του μισθού σας δεν σας αφήνει να ασχολείστε με hyundai. Παρεπιπτώντος είτε σας αρέσει σε πολλούς είτε όχι η εταιρία έχει κάνει οντως αλματα με τα τελευταία της αυτοκίνητα οπως ακριβώς αναφέρει ο φίλος.

Παρόλο το αποπάνω είμαι οδηγός Mazda 2 1.3 touring:P και δηλώνω αρκετα ευχαριστημένος, αν εξερέσεις την φτηνοδουλειά στην κονσόλα, (σε αντιδιαστολή με το τableu) και τα δύστροπα φρένα(ειδικά αν το τρέχεις γίνονται ανυπόφορα, δεν είναι για πολλα πολλά) η οδηγική σου συμπεριφορά, η κατανάλωση, ο σχεδιασμός, το εσωτερικό του, και οι χωροι τον επιβατών ΕΙΝΑΙ ανέμεσα στα καλυτερα της κατηγορίας.. και αν ενα review λεει το αντίθετο μπορώ να βρώ 10 που το επιβεβαιώνουν, χωρίς να σημαίνει οτι είναι εμπιστά. Αφηνουμε τα review στην ακρη το mazda είναι πολύ καλό αυτοκίνητο αλλα δεν αξίζει τα λεφτά του..απλά! Αν ηταν χαμηλότερη η τιμή θα ήταν πολύ καλύτερη η κατάσταση..

(Σορρυ για το μακρινάρι αλλα με επνιξε η αδικία για το πιστό μου hyundai:P)

Δημοσ.

Λοιπόν έχω 2 πραγματα να πώ περι του θέματος.

Α) για τα περι hyundai που αναφέρετε , θα πώ μόνο οτι οδηγούσα ενα accent του 2000 επι 4 χρόνια και με έβγαλε ασπροπρόσωπο! μάθαμε 2 ατομα να οδηγούμε πάνω του, έχει τραβήξει τα πάνδεινα (φορτωμένο μέχρι σκασκου σε χωμάτινες ανηφόρες, καθημερινές διαδρομές σε κατσάβραχα) λόγω του πατέρα μου και παρόλα αυτά επι 8 χρόνια αλλάζαμε μόνο μπαταρίες λάστιχα και αναρτήσεις..ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΖΗΜΙΑ! τώρα για το θέμα της κατασκευής, συγνώμη ρε παιδιά αλλα οταν πληρώνετε ενα αυτοκινητο 3 και 4 χιλιάρικα κάτω σε σχέση με τα υπολοιπα της κατηγορίας του τι ακριβώς περιμένετε; πάρε ενα a class αν είναι ετσι..ίδια κατηγορία με τα αλλα..μικρομεσαίο μέγεθος, θα έχει και καλή ποιότητα κατασκευής! Τα υπόλοιπα περι κλανοβαθουλομάτων και τα λοιπά τα αφήνω ασχολίαστα γιατι μάλλον το status του μισθού σας δεν σας αφήνει να ασχολείστε με hyundai. Παρεπιπτώντος είτε σας αρέσει σε πολλούς είτε όχι η εταιρία έχει κάνει οντως αλματα με τα τελευταία της αυτοκίνητα οπως ακριβώς αναφέρει ο φίλος.

Παρόλο το αποπάνω είμαι οδηγός Mazda 2 1.3 touring:P και δηλώνω αρκετα ευχαριστημένος, αν εξερέσεις την φτηνοδουλειά στην κονσόλα, (σε αντιδιαστολή με το τableu) και τα δύστροπα φρένα(ειδικά αν το τρέχεις γίνονται ανυπόφορα, δεν είναι για πολλα πολλά) η οδηγική σου συμπεριφορά, η κατανάλωση, ο σχεδιασμός, το εσωτερικό του, και οι χωροι τον επιβατών ΕΙΝΑΙ ανέμεσα στα καλυτερα της κατηγορίας.. και αν ενα review λεει το αντίθετο μπορώ να βρώ 10 που το επιβεβαιώνουν, χωρίς να σημαίνει οτι είναι εμπιστά. Αφηνουμε τα review στην ακρη το mazda είναι πολύ καλό αυτοκίνητο αλλα δεν αξίζει τα λεφτά του..απλά! Αν ηταν χαμηλότερη η τιμή θα ήταν πολύ καλύτερη η κατάσταση..

(Σορρυ για το μακρινάρι αλλα με επνιξε η αδικία για το πιστό μου hyundai:P)

καλα καθε ποτε αλλαζατε αναρτησεις;:P

τι διαλο τις λακουβες σημαδευες στο δρομο;

(το λεω γιατι εμεις σε ενα αυτ. 12χρονων εχουμε αλλαξει μονο μια φορα τις πισω)

Δημοσ.

καλα καθε ποτε αλλαζατε αναρτησεις;:P

τι διαλο τις λακουβες σημαδευες στο δρομο;

(το λεω γιατι εμεις σε ενα αυτ. 12χρονων εχουμε αλλαξει μονο μια φορα τις πισω)

το είχε κάνει ο πατέρας μου αγροτικό ρε συ:P ειχε κάνει πολύ χωματόδρομο γι'αυτό. 2 φορές αλλάξαμε, μια μόνο τις μπροστά και μια όλες μαζί

Δημοσ.
Σκεφτομαι να παρω ενα αμαξακι κ ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2. Το Hyundai i20GL 1.4 και το Μazda 2 1.3 comfort+ για την ακριβεια. Θα ηθελα αμα μπορειτε να μου πειτε μια γνωμη κ εσεις μηπως κ καταληξω καπου τελικα. Αμα θελετε να μου προτεινεται κατι αλλο ευπροσδεκτο αλλα το budget μου φτανει μεχρι 12.000€. Ευχαριστω...;)

Γνώμη μου είναι πως με 12.000€ ίσως και με λίγα γραμμάτια σήμερα βρίσκεις μεταχειρισμένο εντός εγγύησης σε μεγαλύτερη ή ποιοτικότερη κατηγορία αυτοκινήτων.

Σκέψου και τη περίπτωση εισαγωγής από Γερμανία.

Aν πάλι επιμένεις σε μικρό ρίξε μια ματιά σε Daihatsu (δε σπάνε δε χαλάνε δε καίνε).

Δημοσ.
το mazda 2 εχει παρει κακες κριτικες αποσα αρθρα ετυχε να διαβασω.

ε ναι ετσουξε πολυ το WCOTY. εγω απο την αλλη δεν εχω παρα ελαχιστα και ασημαντα αρνητικα σχολια (πχ μικρο στροφομετρο κτλ)

Hyundai vs (οποιοδηποτε αλλο αυτοκινητο) σημειωσατε 2

Μια φορα εκλασα διπλα απο ενα Hyundai και εκανε ενα τεραστιο βαθουλωμα στη πορτα...:P:p:p

και στο πλύσιμο βουλιάζει η λαμαρίνα

Δε θα αγόραζα ποτέ χιουντάι

+1

εχω το Mazda 2 1.3 86ps touring

έλα ρε μαζνταρα. γραψου και στο mazda2club

οσον αφορα τη συγκριση,απλως ανουσια. το ενα ειναι αυτοκινητο της χρονιας και το αλλο ειναι μηχανακι με φρου-φρου εξπολισμο για να δειξει.

αμαξι αγοραζεις οχι εξοπλισμο.

και δε νομιζω να υπαρχει συγκριση της mazda με οποιαδηποτε αλλη μαρκα σε θεματα αξιοπιστιας.μακραν οτι πιο αξιοπιστο κυκλοφορει

Δημοσ.

Με 12000 ευρώ μπορεί να πάρει το Μιτο?

Απο τα αυτοκίνητα σε αυτό το μπάτζετ, το i20 είναι η καλύτερη επιλογή. Νεο μοντέλο, δυνατός κινητήρας, καλοί χώροι, πλήρης εξοπλισμός.

Η οδική συμπεριφορά δεν είναι το ίδιο καλή με το mazda2 ή το fiesta αλλά είναι αρκετά καλή. Καμία σχέση δηλαδή με τα παλιά hyundai (accent κλπ).

Δημοσ.

Σαφώς και η σειρά i της hyundai έχει βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν, αν και προσωπικά δεν με πείθει η ποιότητα (ή η αφή τους καλύτερα, δεν μπορώ να κρίνω με το μάτι την ποιότητα). Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα αγόραζα hyundai. Πάντως μεταξύ των δυο θα πήγαινα μάλλον για το mazda.

• Moderators
Δημοσ.
Με 120000 ευρώ μπορεί να πάρει το Μιτο?

Και Lamborghini μη σου πω :-D :lol:

Στο θεμα τωρα, i20 θα ψηφιζα κι εγω. Εκτος κι αν η εμφανιση εχει με διαφορά τον πρωτο ρολο, οποτε και θα πηγαινα στο Mazdaκι.

Δημοσ.
ε ναι ετσουξε πολυ το WCOTY. εγω απο την αλλη δεν εχω παρα ελαχιστα και ασημαντα αρνητικα σχολια (πχ μικρο στροφομετρο κτλ)

και στο πλύσιμο βουλιάζει η λαμαρίνα

+1

έλα ρε μαζνταρα. γραψου και στο mazda2club

οσον αφορα τη συγκριση,απλως ανουσια. το ενα ειναι αυτοκινητο της χρονιας και το αλλο ειναι μηχανακι με φρου-φρου εξπολισμο για να δειξει.

αμαξι αγοραζεις οχι εξοπλισμο.

και δε νομιζω να υπαρχει συγκριση της mazda με οποιαδηποτε αλλη μαρκα σε θεματα αξιοπιστιας.μακραν οτι πιο αξιοπιστο κυκλοφορει

ο ορισμος του fanboy.

τα λιγοτερο ζημιαρικα ειναι τα τογιοτα αλλα τες πα.

Αν στα ιδια λεφτα παιρνεις τογιοτα μην το σκεφτεις

Δημοσ.
ο ορισμος του fanboy.

τα λιγοτερο ζημιαρικα ειναι τα τογιοτα αλλα τες πα.

Αν στα ιδια λεφτα παιρνεις τογιοτα μην το σκεφτεις

μα δεν είναι θέμα fun boy.συγκρίνεις ένα mazda με ένα huynday ? δεν υπάρχει απλά σύγκριση.

τα τουοτα είναι και αυτά αξιόπιστα. εννοείται αυτό. αλλά εξακολουθώ να θεωρώ τα mazda μακραν πιο αξιόπιστα ακόμα. εξάλλου τα τουοτα δεν φτιάχνονται πλεον στην Ιαπωνια

εννοείται πως αν υπάρχει τουοτα σε αυτά τα χρήματα να πάρεις τουοτα. μακριά από huynday

Δημοσ.

μα δεν είναι θέμα fun boy.συγκρίνεις ένα mazda με ένα huynday ? δεν υπάρχει απλά σύγκριση.

τα τουοτα είναι και αυτά αξιόπιστα. εννοείται αυτό. αλλά εξακολουθώ να θεωρώ τα mazda μακραν πιο αξιόπιστα ακόμα. εξάλλου τα τουοτα δεν φτιάχνονται πλεον στην Ιαπωνια

εννοείται πως αν υπάρχει τουοτα σε αυτά τα χρήματα να πάρεις τουοτα. μακριά από huynday

διαβαζοντας τα ποστ σου σχηματιζω τη γνωμη πως τεινεις να θεωρησεις ή ηδη θεωρεις τα mazda εφαμιλα ή καλυτερα απο mercedes και bmw. Νταξει chill out...

By the way το mazda 2 ποτε ακριβως βγηκε αμαξι της χρονιας και σε ποιο παραλληλο συμπαν εγινε αυτο?

http://www.caroftheyear.org/

Αυτη ειναι η επισημη σελιδα με τον τιτλο "αμαξι της χρονιας".

Απο κει και περα γινονται 10δες διαγωνισμοι τυπου "car of the year" σε διαφορες παραλλαγες, που ουτε καν εχουν συμπληρωσει 5ετια υπαρξης ως θεσμοι και στον καθενα βλεπεις και αλλο car of the year. Ωστοσο αυτο για το οποιο ολοι συζητουν, αναφερεται στο link που εδωσα παραπανω. Και car of the year 08, ειναι το fiat 500.

Εντουτοις αυτα τα βραβεια ειναι τελειως υποκειμενικα και πολλες φορες δεν υποδηλωνουν απολυτως τιποτα για την ποιοτητα ενος αυτοκινητου.

πχ το 2004 βγηκε αμαξι της χρονιας το fiat panda, πανω απο το vw golf ας πουμε. Η το 07 βγηκε το Focus S-max... Τι να λεει? Επιλογες δημοσιογραφων ειναι αυτες.

Οσο για το "world car of the year" που επικαλεισαι, αν κρινω τα βραβεια που εδωσε τις προηγουμενες χρονιες ειναι λιγακι εκτος τοπου και χρονου να το πω?

2008: mazda 2

2007: Lexus LS460

2006: BMW 3-Series

2005: Audi A6

Πιο παλια δεν εχει γιατι τοτε δημιουργηθηκαν αυτα τα βραβεια (lol). Αλλα αν υπηρχαν και παλιοτερα, ολο και κανα ferrariko θα βλεπαμε στη λιστα αυτη... Χωρις να αποκλειω και την περιπτωση καποιου kia ομως. Κοινως οτι ναναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...