stavregos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Πώς μπορώ να εγκαταστήσω τα Windows 7 64bit έχοντας ήδη τα Windows XP 32bit εγκατηστημένα???Θέλω να χρησιμοποιώ και τα δύο λειτουργικά να μου βγάζει δλδ στην αρχή να επιλέξω ένα απο τα δυο..γιατί οταν δοκίμασα να εγκαταστήσω τα 7 μου έλεγε οτι δν θα μπορώ να χρησιμοποιώ τα XP. Γίνεται να έχω εγκατεστημένα και τα δύο και να χρησιμοποιώ και τα δύο??
schumacher_ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Γιατί δε χρησιμοποιείς ένα 2ο σκληρό δίσκο με τα xp μόνο πάνω? Και κατά την εκκίνηση, θα επιλέγεις από ποιο σκληρό δίσκο θες να κάνει boot
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 γιατί θες XP αφού έχεις 7?
stavregos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Θέμα 1ο έχω ένα μόνο σκληρό και θα προτιμούσα να επιλέγω μεταξύ των λειτουργικών και όχι μεταξύ των δίσκων.. Θέμα 2ο έχω ΧΡ τώρα και θέλω να βάλω τα 7 απλά θέλω να κρατήσω και τα ΧΡ λόγω κάποιων προγραμμάτων και drivers
revvok Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Πως δε γίνεται; Φτιάξε στο σκληρό σου άλλο ένα partition και εγκατέστησε τα 7 εκεί.. Και στο ξεκίνημα θα σου λέει να επιλέξεις windows 7 ή earlier version (xp). Δες εδώ
stavregos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 @revvok:Μπορείς να μου πεις πως μπορώ να δημιουργήσω ένα διαμέρισμα στο δίσκο που ήδη χρησιμοποιώ και έχω εγκατεστημενα τα ΧΡ?? Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια..
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 @revvok:Μπορείς να μου πεις πως μπορώ να δημιουργήσω ένα διαμέρισμα στο δίσκο που ήδη χρησιμοποιώ και έχω εγκατεστημενα τα ΧΡ??Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια.. Με το magic parition πολυ ευκολα μπορεις να φτιαξεις partition.
iakinthos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 @revvok:Μπορείς να μου πεις πως μπορώ να δημιουργήσω ένα διαμέρισμα στο δίσκο που ήδη χρησιμοποιώ και έχω εγκατεστημενα τα ΧΡ??Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια.. http://support.microsoft.com/kb/309000
parsifal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 http://support.microsoft.com/kb/309000 Η Disk Management console των XP δε μπορεί να κάνει partition resize όπως αυτή των Vista και 7. Θα χρειαστεί να κάνει boot με κάποιο CD/DVD που περιέχει ειδικό πρόγραμμα για τέτοιες δουλειές. Αναφέρθηκε πιο πάνω το Partition Magic (αυτό υποθέτω ότι σημαίνει το "magic parition"), αλλά υπάρχουν κι άλλα αντίστοιχα εμπορικά και μη που μπορούν να κάνουν μη καταστροφικό partition resize: Acronis, GParted (υπάρχει σε πάρα πολλά Linux LiveCDs) κ.ά. Πάντα πριν από τέτοιες δουλειές παίρνουμε backup των προσωπικών μας δεδομένων!
stavregos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Ποιο από όλα αυτά τα προγράμματα είναι πιο αξιόπιστο και γενικότερα καλό??Κατέβασα το GParted live CD που είναι Linux LiveCD αλλά δν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κάτι τέτοιο γιαυτο και έχω επιφυλάξεις στο να το χρησιμοποιήσω..
parsifal Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Τα εμπορικά όπως το Acronis Disk Director είναι, κατά γενική ομολογία νομίζω, πιο αξιόπιστα και επίσης δικαιούσαι συνήθως και support από τον κατασκευαστή τους. Αλλά για μία ή δύο φορές που θα τα χρειαστείς, αξίζει να πληρώσεις για μία άδεια χρήσης τους; Έχω κάνει μια χαρά τη δουλειά μου στο παρελθόν όποτε χρειάστηκε με το GParted, αλλά σε κάθε περίπτωση παίρνω κι ένα backup των αρχείων που δε μπορώ να αντικαταστήσω σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Σημειωτέον ότι το ίδιο συμβουλεύουν και τα εμπορικά προγράμματα να κάνεις, πριν να προχωρήσεις σε εργασίες που εμπλέκουν partitions. Άρα το συμπέρασμα ποιο είναι; Ο,τι σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς, πρόκειται για επικίνδυνη και δυνητικά καταστροφική εργασία!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.