Προς το περιεχόμενο

Ξεκλείδωμα 4ου πυρήνα σε phenom ii x3 720

achnoula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Το σύστημά μου είναι το εξής:

GIGABYTE MA790FXT-UD5P (BIOS F6)

AMD PHENOM II X3 720BE

2χ2GB OCZ DDR3-1600 (7-7-7-24@1,9v)

Win7 Ultimate 64bits

Θα περιγράψω με λίγα λόγια το πρόβλημα - απορία που έχω. Ξεκλείδωσα τον 4ο πυρήνα στον x3 720 (με όποια έκδοση bios και αν βάλω ξεκλειδώνει) και έχω πρόβλημα μόνο με 64bits εφαρμογές. Περνάει χωρίς πρόβλημα το OCCT, το PRime95,MaxPi,3DMark 06 (το vantage δεν το δοκίμασα ακόμη) αλλά "χτυπάει" σε απλές εφαρμογές του λειτουργικού όπως το να ανοίξω μια mmc ή να τρέξω το cpuz64 (ενώ το cpuz 32bits το τρέχει κανονικά).Το έχει συναντήσει κανείς το πρόβλημά μου ή να ακούσει κάτι; Σκέφτομαι να βάλω Win7 32bits για να δοκιμάσω αν παίζουν όλα σωστά αλλά "λυπάμαι" την μνήμη που θα πάει χαμένη. Καμιά πρόταση;

Μπορείτε να δείτε ένα screenshot που μόλις ανέβασα εδώ

http://img169.imageshack.us/img169/5756/screenql.jpg

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καλημέρα

Έχω δοκιμάσει και με αύξηση των τάσεων αλλά δεν είδα καμιά διαφορά. Θα κάνω μια δοκιμή να βάλω 32bits λειτουργικό να δω συμπεριφορά και θα γράψω αποτελέσματα. Κρίμα όμως να είναι τόσο σταθερός σε 4 πυρήνες και να το χάνω έτσι.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:19 ----------

Λοιπόν, με 32bits λειτουργικό (Win7 Professional) όλα δείχνουν να δουλεύουν τέλεια. Αρχίζω τα stability tests και γράφω νεότερα. Χάνω περίπου 700MB ram αλλά έχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση ο 4ος πυρήνας. Θα το παλέψω αργότερα και πάλι στα 64bits μήπως καταφέρω τίποτα. Αν υπάρχει καμιά συμβουλή - παρατήρηση που ίσως μου διαφεύγει δεκτή. Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι ανάλογο να μου πει εντυπώσεις;

Δημοσ.

εχεις δοκιμασει να κλεισεις τον 4ο πυρηνα και να κανεις ολα τα τεστ στα 64bit? μυριζομαι προβλημα του τεταρτου!!

Δημοσ.

Συγνώμη μία άσχετη ερώτηση, ο 720 γιατί έχει κρυφό τον έναν επιπλέον πυρήνα, δηλαδή κάποιος που θα τον δουλέψει ώς έχει (δηλαδή ώς τριπύρινο) γιατί να χάνει έναν επιπλέον πυρήνα ;;

Κι άν πάιζει και δέ παίζει (ο επιπλέον πυρήνας) για τήν τον έβαλε η AMD ;;

Δημοσ.
Συγνώμη μία άσχετη ερώτηση, ο 720 γιατί έχει κρυφό τον έναν επιπλέον πυρήνα, δηλαδή κάποιος που θα τον δουλέψει ώς έχει (δηλαδή ώς τριπύρινο) γιατί να χάνει έναν επιπλέον πυρήνα ;;

Κι άν πάιζει και δέ παίζει (ο επιπλέον πυρήνας) για τήν τον έβαλε η AMD ;;

Υπάρχουν 2 λόγοι.

Ο βασικότερος είναι ότι όλες οι εταιρείες που φτιάχνουν επεξεργαστικά τσιπάκια δεν κάθονται να σχεδιάζουν και να παράγουν το κάθε μοντέλο χωριστά γιατί αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να είναι πανάκριβα. Σχεδιάζουν ένα, το οποίο όταν βγει στην παραγωγή, τεστάρουν το κάθε τσιπάκι και αν παρατηρήσουν defects το πουλάνε σαν χαμηλότερο μοντέλο, π.χ. με χαμηλότερη συχνότητα (στην οποία δουλεύει 100% σωστά) είτε με έναν ή δύο πυρήνες disabled (οι ενεργοποιημένοι πάλι δουλεύουν 100% σωστά).

Ο δεύτερος είναι η ζήτηση. Π.χ. οι X3 λόγω τιμής είχαν μεγάλη ζήτηση, κι όταν η AMD δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει έπαιρνε πλήρως λειτουργικούς X4 και τους πουλούσε σαν Χ3.

Για τους 2 παραπάνω λόγους όταν ξεκλειδώνεις ένα core μπορεί να δουλεύει τέλεια, μπορεί και όχι.

Δημοσ.
εχεις δοκιμασει να κλεισεις τον 4ο πυρηνα και να κανεις ολα τα τεστ στα 64bit? μυριζομαι προβλημα του τεταρτου!!

Εδώ και ένα μήνα περίπου τον δουλεύω default Χ3 με 64bits Win7 και με overclocking στα 3,4GHz δεν είχα πρόβλημα σε κανένα τεστ. Από χθές άρχισα να πειραματίζομαι στο να γίνει Χ4 και προς το παρόν δεν παίζει σωστά σε 64bits. Έβαλα Win7 32bits και κάνω τεστ.Θα δω πως θα πάει και θα αποφασίσω τελικά πως θα τον κρατήσω.

Δημοσ.

Καλημέρα και πάλι

Τελικά μετά από πολλές δοκιμές κατέληξε να είναι σταθερός στα 3,2GHz@1,4v με 4 πυρήνες.Έτρεξε για 8 ώρες το OCCT σε Linkpack mode και πέρασε χωρίς σφάλμα. Στην παρακάτω φωτογραφία έχω το cpu-z validation.

Άκυρο Link/show_oc.php?id=728825

Μάλλον θα το αφήσω έτσι (σε 32bits OS) γιατί σαν επεξεργαστική ισχύ έχει μεγάλη διαφορά. Άλλωστε το 99% των εφαρμογών που χρησιμοποιώ είναι 32 bits.

Δημοσ.

Μάλλον κάποιο 64bit register του 4ου είναι "αρπαγμένο" αλλά αφού η δουλεία σου δεν επιβάλλει 64bit OS

4 cores 32bit > 3 cores x64

;)

Αν και με 3 πυρήνες και 1,4V πρέπει να δεις ~3,6GHz - I would stick to the 4 cores though :-D

Δημοσ.

για να μην ανοιγω νεο θεμα θα μπορουσατε για τον ιδιο επεξεργαστη να μου προτεινετε καποια μητρικη καρτα που να εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων κατα προτιμιση nvidia (λογω Linux) και καποιον οδηγο για συντηριτικο o.c ;

ευχαριστω πολυ

Δημοσ.
για να μην ανοιγω νεο θεμα θα μπορουσατε για τον ιδιο επεξεργαστη να μου προτεινετε καποια μητρικη καρτα που να εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων κατα προτιμιση nvidia (λογω Linux) και καποιον οδηγο για συντηριτικο o.c ;

ευχαριστω πολυ

μόνο με το 8200/8300 chipset και μονο με DDR2, δεν νομιζω να σε πειραζει.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522726

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522715

για O/C πάνε (οχι δεν ειμαι Θεσσαλονικιός) στο κατάλληλο section του forum.

Δημοσ.
Καλημέρα και πάλι

Τελικά μετά από πολλές δοκιμές κατέληξε να είναι σταθερός στα 3,2GHz@1,4v με 4 πυρήνες.Έτρεξε για 8 ώρες το OCCT σε Linkpack mode και πέρασε χωρίς σφάλμα. Στην παρακάτω φωτογραφία έχω το cpu-z validation.

Άκυρο Link/show_oc.php?id=728825

Μάλλον θα το αφήσω έτσι (σε 32bits OS) γιατί σαν επεξεργαστική ισχύ έχει μεγάλη διαφορά. Άλλωστε το 99% των εφαρμογών που χρησιμοποιώ είναι 32 bits.

Αφου βρηκες (ισως) το οριο του, γιατι δεν βαζεις 64bit OS για να μη χασεις και το 1gb Ram ?

Δημοσ.
Αφου βρηκες (ισως) το οριο του, γιατι δεν βαζεις 64bit OS για να μη χασεις και το 1gb Ram ?

Δεν έχουν πάντα το ίδιο όριο οι επεξεργαστές όταν τρέχουν σε 32bit και 64bit. Στα 32bit κλοκάρουν καλύτερα, τσεκαρισμένο τουλάχιστον για amd.

Δημοσ.

προσπαθησε να χαμηλωσεις την ταση, ειναι πολυ για 3,2! εκτος κι αν ειναι τοση η αναγκη του 4ου για ρευμα, που με λιγοτερο αποσταθεροποιειται.

εγω χωρις αυξηση τασης εχω φτασει μεχρι 3,4. αλλα δεν μου χρειαζοταν εκει και τον αφησα στοκ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...