Προς το περιεχόμενο

Σαηεντολογια Διανοητικη κλπ

stormrain

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Θα ηθελα να ρωτησω κατα ποσο ειναι νομιμη αυτη η εταιρεια (ή οτοδηποτε αλλο ειναι τελικα) στην χωρα μας. Ειτε πλασαρεται ως σαηεντολογια, ειτε ως διανοητηκη, ειτε κεφε, ειτε οτιδηποτε.

Συγκεκριμενα: Χτες καθως περπατουσα με εναν φιλο στην Πανεπιστημιου κοντα στην σταση του Μετρο Πανεπιστημιο, μας προσεγγισε μια κοπελα ρωτοντας μας αν θελαμε να κανουμε ενα τεστ αγχους. Εγω καταλαβα αμεσως περι τινος προκειται, ομως αποφασισα να δεχτω καθαρα και μονο για να δω τι ακριβως γινεται. Οσοι εχουν δει το συγκεκριμενο επεισοδιο του south park ειναι ακριβως ετσι το μηχανημα. Τελος παντων, η κοπελα (η οποια ηταν και ομορφουλα, μαλλον για βιτρινα φανταζομαι), αρχισε μετα το τεστ (το οποιο στην περιπτωση μου δεν εδειξε τιποτα καθως ημουν πολυ χαλαρος συνειδητα), αρχισε να μου κανει καποιες εντελως ξεκαρφωτες ερωτησεις, και να μου εξηγει πως η λυση σε ολα μου τα προβληματα ειναι ενα βιβλιο που πουλουσε. Φανταζομαι αυτο ηταν μονο η αρχη. Καθως ημουν ενημερωμενος για το θεμα αυτο, αλλα και γενικοτερα εχω μια θεωρητικη ενημερωση σε τετοιου ειδους θεματα, ηξερα ακριβως τι να της πω για να την αποστομωσω (ηταν και νεα στην φαση απ΄ο,τι καταλαβα, γιατι εσπευσε μια μεγαλυτερη να την βγαλει απο την δυσκολη θεση ΛΟΛ)

Αυτα συνεβησαν μεσα σε ενα "μαγαζακι" στην στοα εκει διπλα, πραγμα που σημαινει πως ειχαν νοικιασει τον χωρο (νομιζω εχουν εδρα καπου στην Πατησιων). Υπηρχαν ταμειακες κλπ. που σημαινει πως υπαρχει ΑΦΜ και αδεια πωλησης αγαθων. Το ερωτημα μου ειναι το εξης. Ειναι νομιμο ολο αυτο? Ξερω τι ακριβως ειναι αυτη η θεωρια, ξερω τι υποστηριζεται απο τα μελη της, καθως και τι υποχρεουνται τα μελη της να πραττουν, και την θεωρω πολυ επικινδυνη φαση αν μπλεξει κανεις μετα απο τα οσα διαβασα στο νετ, οπως και μετα απο αυτην την εμπειρια που την θεωρησα σαν προσπαθεια πλυσης εγκεφαλου. Αλλα δεν εχω καταλαβει που στηριζονται νομικα.

Δημοσ.

Είναι το ίδιο με τους μάρτυρες του ιεχωβά που γυρνάνε από σπίτι σε σπίτι και πουλάνε βιβλία και λύτρωση στη μισή τιμή. Εταιρίες είναι όλες οι "θρησκείες", τουλάχιστον αυτοί φορολογούνται. Στην τελική 2 τρόπους έχει μια θρησκεία να εξαπλωθεί, μέσω πολέμων και μέσω marketing, οπότε καλά είμαστε μ' αυτούς τώρα, μη πάρουν και τα όπλα.

• Moderators
Δημοσ.

Καλα το οτι φορολογουνται ειναι οντως καλο. Σε κατι που κατα τ'αλλα ειναι κακο. Δεν ξερω, με βαση τα οσα διαβασα το ονομα τους εχει συνδεθει με περιεργες καταστασεις πλυσης εγκεφαλου κλπ...

Ο δε ιδρυτης και αυτος ειναι περιεργη φιγουρα..

Δημοσ.

Εγώ πάλι τον Ελ Ρον Χάμπαρντ, πως τον λεν, τον παραδέχομαι, είχε μια ιδέα, την έκανε θρησκεία, βρήκε και πλούσια γίδια να την ασπαστούν και όλα καλά. Τώρα οι πλύσεις εγκεφάλου υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες, αλλού με ήπιο τρόπο και αλλού πιο "βίαια". Προσωπικά από αυτά που έχω διαβάσει κατα καιρούς για τη scientology μπορώ να πω μετα βεβαιότητος οτι δεν κάνουν πλύσεις εγκεφάλου. Πολύ απλά γιατί αυτοί που τα πιστεύουν αυτά δε παίζει να έχουν μετρήσιμη εγκεφαλική δραστηριότητα.

• Moderators
Δημοσ.
Εγώ πάλι τον Ελ Ρον Χάμπαρντ, πως τον λεν, τον παραδέχομαι, είχε μια ιδέα, την έκανε θρησκεία, βρήκε και πλούσια γίδια να την ασπαστούν και όλα καλά. Τώρα οι πλύσεις εγκεφάλου υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες, αλλού με ήπιο τρόπο και αλλού πιο "βίαια". Προσωπικά από αυτά που έχω διαβάσει κατα καιρούς για τη scientology μπορώ να πω μετα βεβαιότητος οτι δεν κάνουν πλύσεις εγκεφάλου. Πολύ απλά γιατί αυτοί που τα πιστεύουν αυτά δε παίζει να έχουν μετρήσιμη εγκεφαλική δραστηριότητα.

Καλα οσον αφορα αυτο σιγουρα!

Δημοσ.
Πολύ απλά γιατί αυτοί που τα πιστεύουν αυτά δε παίζει να έχουν μετρήσιμη εγκεφαλική δραστηριότητα.

Συμπεριλαμβανομένων ΌΛΩΝ όσων πιστεύουν σε θρησκείες και ισοδύναμες ιδεολογίες.

Δημοσ.

Η ιστορία των Σαηεντολόγων στο αντίστοιχο επεισόδιο του Southpark μου έχει προσφέρει ένα από τα πιο μεγάλα σε διάρκεια γέλια που είχα ποτέ.

Δημοσ.

Επειδή έχω διαβάσει πάνω από 9000 φορές για το σχετικό επεισόδιο του South Park, υπάρχει μήπως κάποιο link για να το δω (youtube είτε κάπου αλλού) ή να αρχίσω να ψάχνω σε wikipedia;

Δημοσ.

To φοβερό με το επεισόδιο του south park ήταν πως ήταν ΤΟΣΟ γελοία η ιστορία των σαιεντολόγων, που για να μη νομίζεις πως είναι κλασσικές ασυνάρτητες υπερβολές του south park, είχαν μήνυμα να αναβοσβήνει "THIS IS WHAT SCIENTOLOGISTS ACTUALLY BELIEVE".

slipknot μεγάλο παιδί είσαι, internet έχεις.. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...