Προς το περιεχόμενο

TFT - Η ώρα της αγοράς!

NeTeD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού λοιπόν την παθαίνω για δεύτερη φορά με οθόνη Sony(CRT τεσσάρων χρόνων), με το RGB να αποκλίνει στα άκρα της οθόνης και με αποτέλεσμα να θολώνει σε μεγάλο βαθμό, αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής!

Στην αρχή το δίλλημα ήταν CRT 19'' - TFT 15'' , όπου κατέληξα σε TFT η οποία στην ουσία θα μου παρέχει την ίδια ακριβώς ανάλυση που έχω τώρα στην 17άρα και θα είναι πολύ πιο ξεκούραστη μιας και περνάω τις περισσότερες ώρες μπροστά από κείμενα.

Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δε θέλω να βλέπω φυσιολογικά ταινίες και παιχνίδια!!

Ψάχνω λοιπόν μια ΚΑΛΗ όσο γίνεται TFT οθόνη στα 450-500Euros.

Κατέληξα ύστερα από σύντομη αναζήτηση και διάβασμα μερικών reviews στην Samsung SyncMaster 152T, και ήρθα κατ'ευθείαν εδώ να πάρω δεύτερες γνώμες από όσους έχουν ασχοληθεί και το έχουν ψάξει! :D

Ακούω τις προτάσεις σας!

Μερικά links για την εν λόγω οθόνη:

http://www.pcworld.com/reviews/article/0,aid,102899,00.asp

http://www4.tomshardware.com/display/02q4/021015/lcd-07.html

Δημοσ.

koita, exw thn sony smd m51, mia xara, apla 15intses einai liges...

0elw na parw to iiyama 17" me 600liria peripou (300xiliarika....), pisteuw ajizei ta leuta ths.

genika, tft leei, oxi mono apo xoro, alla kai apo apopsh ugeias, me thn crt ta matia mou ginontousan les kai eixa piei 10mpafous!!!

kalh epilogh ;)

Δημοσ.

300 χιλιάρικα είναι πολλά!!

170 χιλιάρικα που κάνει αυτή και πολλά είναι πάλι!

Έχω διαβάσει 2-3 reviews για την εν λόγω SyncMaster και την βγάζουν από τις καλύτερες 15άρες και όλοι της δίνουν άριστα στην απεικόνιση!

Postαρα γιατί έλεγα μπας και έχει πέσει τίποτα καλύτερο στην αντίληψη σας σε αυτή την τιμή :)

Ορίστε μερικά reviews σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος στην ίδια φάση αναζήτησης!

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1101

http://www.tweaknews.net/reviews/sam152t/

Καθώς και του παραπάνω post!

Μεσ'την εβδομάδα θα την παραλάβω (γιούπι!!) και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις! :) :) :)

Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος με την AOC 720A (όχι δεν την πήρα από το Πλαίσιο).

Παρόλο που το RAM την έβγαζε στα μέτρια μοντέλα δε μπορώ να πώ πως έχω δει κάτι το εξώφθαλμα απαράδεκτο.

Το καλό είναι πως στην Αγγλία την έχουν από 320-380 λίρες (170.000-210.00) τελική.

Anyway ελπίζω να την χαρείς και να μην μένεις πολλές ώρες μπροστά στο pc ;-)

Δημοσ.

Agorasa pro enos mhnos thn NEC 1550V ki egw ormwmenos apo to test tou thomas. Thn sygekrimenh samsung den katafera na thn vrw se kapoio magazi gia na thn agorasw mias kai me endiefere perissotero logw ths DVI eisodou pou dia8etei mias kai oi antistoixes einai kata poly pio akrives. Eida 4 o8ones na paizoun brosta mou prwtou katalh3w se afthn pou agorasa. Philips 150S3, Mia Neovo F15 (an thn 3erete thn 3erete an den thn 3erete th ma8ate molis), mia Sony SDM-M51D kai afthn pou agorasa telika. Eida kai polles alles na doulevoun alla deixnan kati entona bavkground kai den yphrxe dynatotha na tis doulepsw se game h estw se mia tainia na dw pws antapokrinontai. Thn Nec thn agorasa telika 465 evra me to fpa apo to Cosmos sthn Stournara kai paizei apsoga ta panta. An katafereis kai petyxeis thn Samsung me ligotera apo 550 pes to mou ki emena na parw allh mia mias kai oi typoi gia DVI eisodo zhtousan 600+ evrw (h poio fthnh Sony)

Δημοσ.

Το πρώτο μου post από την TFT :D :D

Την 152Τ δε την βρήκα πουθενά, δε πρέπει να υπάρχει καθόλου στην Ελλάδα, οπότε πήρα την 152S την οποία την βρήκα μόνο στον Κωτσόβολο και νομίζω έχουν μείνει μόνο 3 κομμάτια!!

548 Euros στοίχησε αλλά τα άξιζε τα λεφτά της!

Η διαφορά της από την T είναι ότι δεν έχει DVI είσοδο(άρα δε θα σου κάνει TyR), καθώς είναι και σε ψιλοασημί χρώμα και όχι το κλασικό εκρού.

Η απόδοση είναι πολύ καλύτερη από ότι περίμενα και η ευκρίνεια της δε συγκρίνεται με καμία CRT από όσες έχω δει.

Στα παιχνίδια όσο να'ναι, μιας και TFT, παρατηρείται λιγάκι το φαινόμενο της θολούρας σε συγκεκριμένα δύσκολα σημεία, αλλά η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον εμένα δε με ενοχλεί.

Επίσης υπάρχει περίπτωση να επιδέχεται βελτίωσης από τα ρυθμιστικά της που δε τα έχω ψάξει ακόμα σε βάθος.

Σε γενικές γραμμές, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Ζωντανά χρώματα, επαρκέστατο brightness και πάνω απ'όλα ευκρίνεια!! :-)

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote pyro:</font><hr> koita, exw thn sony smd m51, mia xara, apla 15intses einai liges...

0elw na parw to iiyama 17" me 600liria peripou (300xiliarika....), pisteuw ajizei ta leuta ths.

genika, tft leei, oxi mono apo xoro, alla kai apo apopsh ugeias, me thn crt ta matia mou ginontousan les kai eixa piei 10mpafous!!!

kalh epilogh ;) <hr /></blockquote>

Ego me poles ores stin crt nio8o ligo xirotera ;D

Orea e3oterika i o8oni sou neted ala i gnomi mou gia tis tft den ine poli kali...

Den exoun kali analisi (kirios frame rate ta dixni psilokarediasmena) se games ke movies. Gia pes!

Kaloriziki

Δημοσ.

Τα γνωρίζω τα προβλήματα των TFT, και γι'αυτό το έψαξα πολύ πριν την πάρω.

Συμφωνώ με την άποψη σου πέρι TFT αλλά από μοντέλο σε μοντέλο, αλλάζει τραγικά η απεικόνιση!

Δεν είναι τυχαίο που 5 τουλάχιστον reviews συμφωνούν ότι η Samsung έκανε το θαύμα της!

Είμαι μπροστά από την οθόνη 5 ώρες τώρα και την έχω συνηθίσει τόσο πολύ που σε λίγο δε θα μπορώ να κάτσω μπροστά από CRT !!

Αφού την ρύθμισα όσο καλύτερα μπορούσα, έκανα τις δοκιμές μου με videaκια, με DVD και με παιχνίδια.

Όλα normal μου φένονται αν εξερέσουμε ΕΛΑΧΙΣΤΑ τα παιχνίδια, που δοκιμάζοντας το McRae(έκανα βλακεία πριν και το έτρεχα σε 640x480!!), σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σημεία όταν είναι πολύ γρήγορη η κίνηση παρατηρείται μια "θολούρα" ή καλύτερα antialiasing!!

Προσωπικά εμένα δε μου φένεται καθόλου άσχημο, κάθε άλλο!

Για desktop δε το συζητάμε.

Ρίχνει στις CRT για πλάκα!

Μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος :)

Την συνιστώ οπωσδήποτε σε οποιονδήποτε ψάχνεται για TFT!

Δημοσ.

ma otan lew oti eimai mprwsta sthn o0wnh enow:

koimame 9 wres

ntousaki 30 lepta

paradwsh (1-4wres)

fageito 1wra

xaisimo 5 lepta :P

mprosta apoto pc olo oso menei!

edit: sorry, jexasa, kalorijhkh! :D

Δημοσ.

Παντως ολοι οι φορητοι ενσωματωσουν τελειες οθονες ιδιως πανω απο 14,1 ιντσες οποτε εχουν αριστη αναλυση..

Δημοσ.

ego eho mia TFT sti douleia (viesonic VX700 17") kai einai mapa.

Dosan 1000 euro kai bgike moufa... Ti simbenei: Otan eho gia background "none" kai patiso shutdown, i othoni "kymatizei" san ti galanolefki me 9 bofor aera!! Episeis, opou uparhei "plegma" dld ohi solid hroma alla pleximo 2 hromaton se morfi skakieras , pixel / pixel, paratiro ena entono tremopegma se oles tis analiseis kai se ola ta refresh rates. Kai den fteei i othoni gia afto...giati ehoume 2 tetoia montela edo kai ta 2 ehoun to idio problima.

Se 3 alles TFT pou kaname tis idies dokimes , to problima me to shutdown den ypirhe alla sta "plegmata" ipirhe to idio tremopegma! Ara na ipotheso oti oles oi TFT ehoun to idio problima to opoio akomi den mporesa na katalabo pou ofeiletai... (simiosi: oi dokimes eginan kai se analogiki kai se psifiaki eisodo-exodo, kai se mac kai se pc.). Telika tha tin allaxo me mia TFT Lacie 18" kai elpizo na min iparhei to idio problima.

Neted? An den sou kanei kopo, kane ena peiramataki na doume ti pezei: trexe to outlook express kai mpes sto calendar. Ekei tha deis to legomeno "plegma". Paratirise to prosektika kai pes mou an sou kanei ena elafro "flickering"...

Δημοσ.

Για το τρεμόπαιγμα, κοίταξε τις ρυθμίσεις Phase και Clock στα μενού της οθόνης, αν έχει τέτοιες ρυθμίσεις η Viewsonic. Η Eizo πάντως έχει (αν και το κουμπάκι Auto Adjustment κάνει τέλεια τη δουλειά του)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...