eirhnh_k Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 καλησπερα παιδια! προσφατως εγκατεστησα στο νετμπουκ μου (asus eee pc701) τα windows xp. ολα καλα εως εδω μεχρι που διαπιστωσα οτι καθε μερα χανω χωρο στον ελαχιστο σκληρο μου! ξεκινησα απο 500mb διαθεσιμα και τωρα μου εχουν μεινει 55mb! τι φταιει βρε παιδια? και δεδομενου του οτι δεν εχω εγκαταστησει κανενα προγραμμα νεο και συνεχως κανω εκκαθαριση και ανασυγκροτηση δισκου! τι μου δεσμευει συνεχως το χωρο και μου εμφανιζεται μηνυμα μονιμως οτι εχω ελαχιστο χωρο δισκου?
ATiTool Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Ειρηνουλα μαλλον ειναι οι ενημερωσεις που γινονται αυτοματα εγκατασταση...
vag3d Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Φταίει η Swap Memory. Δηλαδή η Virtual Memory. Τα WinXP έχουν ένα κρυφό αρχείο στον σκληρό δίσκο που ονομάζεται "pagefile.sys". Αυτό το αρχείο λειτουργεί ως εξής: Έστω οτι έχουμε 1 GB μνήμης RAM και ανοίγουμε μια εικόνα για να την δούμε που καταλαμβάνει 2 GB RAM. Κανονικά δεν χωράει να φορτωθεί στην μνήμη. Οπότε τα Windows φορτώνουν όσα μπορούν στην κανονική Μνήμη μέχρι να γεμίσει το 1GB RAM και απο εκεί και πέρα χρησιμοποιούν αυτό το μεταβλητής χωρητικότητας αρχείο για να κάνουν "Προσομοίωση επιπλέον RAM" μέσω του διαθέσιμου χώρου του σκληρού δίσκου. Για παράδειγμα θα παρατήρησες κάποιες στιγμές που έχεις ανοιγμένα πολλά παράθυρα η κάνεις κάτι "βαρύ" σε μνήμη....οτι ο σκληρός δίσκος διαβάζει συνέχεια...("Swap-ιάζει το μηχάνημα" που λέμε...χιχι) Λύση δεν υπάρχει, εκτός αν βρείς τρόπο να αποκτήσεις περισσότερο ελεύθερο χώρο...!!! Το να καταργήσεις την Virtual Memory δεν το συνιστώ...!!! Αλήθεια πόσα GB Ram έχεις και πόσα GB HDD? Αν αναβάθμιζες σε μνήμη RAM ή σε νέο HDD (αν αυτός που έχεις είναι πολύ μικρός) θα λυνότανε το πρόβλημα...!!!
eirhnh_k Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 gb ram θα ηταν μεγαλη τυχη! μιλαμε για το πιο απλο και παλιο νετμπουκ της asus με τη μολις φτωχη μνημη των 512mb! ο δισκος ηταν κοντα στα 4gb και τωρα μετα την εγκατασταση των windows εξανεμιστηκε κι αυτος! εαν παρεμενε στα 400mb θα πεταγε το μηχανακι γιατι εχω usb flash να βαζω μετα φωτο και βιντεο δεν επιβαρυνω τον υπαρχοντα! μηπως τελικα φταινε οι ενημερωσεις που λεει ο φιλος πιο πανω? πως να απαλλαγω απ το βασανο αυτο και να σβησω οτι εγκατασταθηκε? μπορω να ζησω και χωρις ενημερωσεις! αλλιως τι? γινεται να κανω παλι φορματ? και τα windows να τα εγκαταστησω που? παλι το ιδιο θα γινει! γινεται να κανω εκ νεου φορματ και να εγκαταστησω τα windows σε εξωτερικο δισκο (usb πχ) για να εχω ελευθερο τον ενσωματωμενο? εικασιες κανω και ισως λεω χαζα πραγματα δεν ειμαι ο pc master οπως καταλαβατε!
vag3d Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Χμμ...!!! Με το Linux πως τα πας? Φαντάζομαι οτι το θέλεις για κανα ιντερνετάκι κλπ έτσι? Οχι για τίποτα το ιδιαίτερο? Στο λέω γιατί υπάρχει μια ειδική έκδοση Linux που λέγεται DSL (=Damn Small Linux) και καταλαμβάνει εγκατεστημένο μόνο 50 MB...!!! Μάλιστα μπορείς να το τρέχεις σε κάθε σύστημα απο ένα Flash-άκι...!!! Νομίζω οτι είναι πολύ καλή λύση, ρίξτου μια ματιά... ;-)
eirhnh_k Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 ειχε μεσα λινουξ και το εβγαλα γιατι ηθελα περιβαλλον παραθυρου χιχι.. χμ μπορω να σβησω με καποιο τροπο τη τελευταια ενημερωση συστηματος που εγινε με τις ενημερωσεις? ηδη τις απενεργοποιησα και νομιζω οτι αυτες εκαναν τη ζημια! επαναφορα συστηματος επιχειρησα να κανω αλλα εχει πολυ λιγο χωρο ο δισκος για να κανει... κλαψ
vag3d Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Η λύση με boot από τον εξωτερικό δίσκο μου ακούγεται η καταλληλότερη για την περίπτωσή σου, μιας και δεν θέλεις linux-άκι στο σύστημά σου....!!! Κάνε τον εξωτερικό δίσκο Format και κόψε τον σε 2 partitions. Στο πρώτο βάλε τα Windows (ας είναι πχ το partition χωρητικότητας 15-20 GB και πάνω για να είσαι σίγουρη). Και το υπόλοιπο ας το έχεις για αποθηκευτικό χώρο. Πόσα GB είναι ο External HDD σου?
yiannis_1 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Θα τα πετσοκόψεις καλύτερα φορμαρε το σκληρό και ξαναπερνα τα Xp ή ότι είχε με recovery disk - usb. Όταν μπούνε σταμάτα τα autoupdates των XP και των υπολοίπων προγραμμάτων adobe acroreader- firefox- internet explorer -WMP κτλ κτλ και θα είσαι οκ. Αν θες μπορείς να πάς και στη swap memory και να την ορίσεις να πιάνει λιγότερο και καθορισμένο χώρο απο ότι είναι default στα xp. ομοίος μπορείς να συρικνώσεις το χώρο που πιάνει το recycle bin ελπίζω να το εχεις αδειάσει ποτέ και να σταματήσεις το system restore και το hybernate των XP που επίσης πιάνουν χώρο. Τελος ενα προγραματάκι που να σου καθαρίζει τα duplicates και τα temp αρχεία δε θα ταν κακή ιδέα. Το καλύτερο και μικρότερο που εχω βρεί είναι το easycleaner.
vag3d Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Επίσης, μπορείς να γλυτώσεις RAM / Ελαφρύνεις το σύστημά σου καταργώντας κάθε "περιττό γραφικό" στο περιβάλλον των Windows σου. πχ. Δεξί κλίκ στην επιφάνεια εργασίας και "ιδιότητες" (Properties). Καρτέλα "εμφάνιση" (appearance) και εκεί που λέει Windows and Buttons, βγάζεις το "Windows XP Style" και επιλέγεις το "Classic Style". Αυτομάτως τα windows σου θα καταργήσουν τα "περιττά γραφικά" και θα γίνουν πιο ελαφριά. Επίσης μην βάζεις καθόλου Background στην επιφάνεια εργασίας σου....!!!! Άστο σκέτο...
eirhnh_k Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 ουχ πολλες πληροφοριες πεσανε στο τραπεζι και εχασα τη μπαλα! θα τα παρω με τη σειρα να δω τι θα πιασει! ο εξωτερικος μου ειναι 320 γιγα αλλα εγω μπουταρω απο φλασακι 4 γιγα με οδηγο που ειχα βρει στη σελιδα της asus για εγκατασταση windows μεσω usb! θα ψαξω κι ο,τι καταφερω θα σας πω! παιζει να ναι ιος που ειπε ο φιλος πιο πανω? να αποβαλω τις τελευταιες ενημερωσεις δε μπορω ε? κατι με αυτες εγινε
micos000 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Άνοιξε το εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου και πήγαινε στο μενού Εργαλεία-Επιλογές φακέλλων και μετά στην καρτέλα Προβολή και επέλεξε την Εμφάνιση κρυφών φακέλων... και ξετσεκάρισε την επιλογή Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων... Πάτα ΟΚ και πήγαινε στον φάκελο C:\windows. Πήγαινε στο μενού Προβολή->Λεπτομέρειες. Θα δεις κάτι μπλέ φακέλους που το όνομά τους ξεκινάει με $NT...... Ε, λοιπόν, σβήστους όλους.
Bspus Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Μια αλλη λυση ειναι να φτιαξεις τη δικια σου εκδοση XP η οποια θα περιλαμβανει μονο τα απολυτως απαραιτητα. Αυτο ειναι αρκετα πιο απλη διαδικασια απ'οσο ακουγεται, χαρη στο nlite (http://www.nliteos.com) Επισης δες και το παρακατω thread για ιδεες http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=331651 Δεν εχω ασχοληθει με το πως θα μεταφερεις τα πειραγμενα XP σε φλασακι που να μπουταρει, αλλα α'οτι φαινεται το εχεις ψαξει το θεμα και θα βρεις την ακρη
eirhnh_k Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 εξακολουθει να παραμενει το προβλημα γιατι δε βρηκα κανενα φακελο που λεει ο φιλος πιο πανω παροτι εκανα τις οδηγιες κατα γραμμα! μαλλον θα καταφυγω στη σιγουρη λυση! φορματ! θα περασω μια πιο ελαφρια εκδοση των παραθυρων! ευχαριστω πολυ ολους σας!
VasKag Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 αν δεν σε ενδιαφερει (οπως εμενα), μπορει να εξοικονομησεις αρκετο χωρο, απενεργοποιωντας τελειως το system restore.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.