murcielago580 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Ωραια ολα αυτα που λετε.το pc το θελω κυριως για παιχνιδια,ε να βλεπουμε καμια ταινια(κατι για upscale που λενε οι 5870 και 5850 ειναι το ιιο πραγμα με το upscale που κανουν τα dvd player??)και τετοια.με τις μνημες ομως τι γινεται?αντι δλδ για 3*2gb θα βαλω 2*3gb σε dual channel?απο εκει δεν θα εχει διαφορα? α και για τον amd που ανεφερα?ειναι εκτος συναγωνισμου????
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 δεν υπάρχουν dimms των 3gb για dual channel θα βάλεις είτε 2x2gb είτε 4x2gb είτε 2x4gb είτε 4χ4gb τι διαφορά να έχει? δεν είδες μετρήσεις Core i7 860 VS Core i7 920? ο ένας με dual channel και ο άλλος με triple channel και παρόλα αυτά ο 860 είναι γρηγορότερος στα περισσότερα benchmarks, χρειάζεται να πω κάτι άλλο?
pcos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 στα παιχνίδια τα 4GB (2x2GB) είναι "ιπερapκετα". τα 3x2 τα βάζουν στον i7 για να εκμεταλλευτούν το tripple channel όχι γιατί χρειάζονται. (αλλιώς με 3x1 GB δεν άξιζε) καλύτερα όχι AMD αν τον πληρώσεις ακριβότερα. αμάν βρε Thresh, μια φορα να σε προλάβω και τι στον κόσμο ...
euklidis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Aν ειναι μονο για παιχνιδια τοτε βαζεις 1156 ανετα... ακομα και ο ι5 750 σε καλυπτει για αυτα που θελεις για την επομενη 3ετια... Για καρτα γραφικων προτινω να περιμενεις μεχρι δεκεμβρη που βγαινει η σειρα GT300 της nvidia... Θα σκιζει...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Aν ειναι μονο για παιχνιδια τοτε βαζεις 1156 ανετα... γιατί μόνο για παιχνίδια? δλδ για όλες τις υπόλοιπες δουλειές θα του είναι λίγο? δλδ εδώ που βλέπω πως είναι καλύτερος στην πλειοψηφία των benchmarks (όχι μόνο games) αλλά ακόμα και στο Photoshop έχω παραισθήσεις? http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3641&p=1
murcielago580 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 δεν υπάρχουν dimms των 3gb για dual channel θα βάλεις είτε 2x2gb είτε 4x2gb είτε 2x4gb είτε 4χ4gb τι διαφορά να έχει? δεν είδες μετρήσεις Core i7 860 VS Core i7 920? ο ένας με dual channel και ο άλλος με triple channel και παρόλα αυτά ο 860 είναι γρηγορότερος στα περισσότερα benchmarks, χρειάζεται να πω κάτι άλλο? ναι οντως,μ@λ@κια μου μπερδευτηκα pcos ο amd ειναι φθηνοτερος και απο τους 2 ths intel. το pc σκοπευω να το κρατησω αρκετα,αυτο που εχω τωρα το ειχα παρει αρχες 2004.να παρω κατι δλδ που να κρατησει.
murcielago580 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 για m/b δεν ειπα.για cpu ειπα αυτη εδω http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Phenom-II-x4-965-AM3-3-4G.htm υπαρχει καλυτερος απο πλευρας amd?αυτος ομως ειναι καλυτερος απο τους intel?εχει 6mb l3cache
pcos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 για m/b δεν ειπα.για cpu ειπα αυτη εδωhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Phenom-II-x4-965-AM3-3-4G.htm υπαρχει καλυτερος απο πλευρας amd?αυτος ομως ειναι καλυτερος απο τους intel?εχει 6mb l3cache μα ο i5 ειναι φθηνοτερος και καλυτερος http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/with(MPT=Core%20i5).htm βεβαια αν βρεις φθηνοτερη AMD Μ/Β τοτε συνολικα M/B+CPU σου βγαινει φθηνοτερα για AMD. αλλα ο i5 παραμενει καλυτερος μακραν
Jason13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Λογικά η επιδότηση η οποία έχετε είναι αυτή που έχω κι εγώ (ο πατέρας μου κι εμένα). Αν είναι η ίδια να ξέρεις πως το ελάχιστο ποσό που πρέπει να κάνει ο εξοπλισμός για να επιδοτηθεί πρέπει να είναι 3.000 ευρώ. Οπότε παίρνοντας το 50% σε επιδότηση (αν το πάρεις, γιατί παίζουν πολλές προϋποθέσεις) βάζεις ουσιαστικά 1.500 ευρώ από την τσέπη σου. Τέλος, για τη σύνθεση που έφτιαξες έχω να πω το εξής: Εγώ επέλεξα το 1156 socket μετά από πολύ σκέψη. Ok, επιλογή σου το 1366, αλλά ρε άνθρωπε δεν έχεις βάλει SSD. Πού πας; Δες αν παίζει όντως αυτό με τα 3.000 και μέτα ξαναέλα να τα πούμε, γιατί θα πρέπει να βάλεις πολύ καλύτερα και ακριβότερα πράγματα. off topic > μπορω σαν ελευθερος επαγγελματιας να παρω pc 1500 ευρω και να μου δωσουν 750 ευρω /??αλλα χωρις ενα minimum ποσο π.χ 10.000 ευρω και πανω σε αγορες!!!
spdrosin Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Φίλε εγώ άνοιξα το θέμα αυτό και είχα ακριβώς το ίδιο δίλλημα με εσένα. Άλλοι θα σου πουν 1156 κι άλλοι 1366. Εγώ κατέληξα στο πρώτο πάντως.
murcielago580 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 μα ο i5 ειναι φθηνοτερος και καλυτεροςhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/with(MPT=Core%20i5).htm βεβαια αν βρεις φθηνοτερη AMD Μ/Β τοτε συνολικα M/B+CPU σου βγαινει φθηνοτερα για AMD. αλλα ο i5 παραμενει καλυτερος μακραν Μαλιστα.ε αφου δεν ειναι καλυτερος απο τον i5 αρα δεν ειναι ουτε και απο τον i7.οποτε δεν υπαρχει θεμα συζητησης ψαχνοντας ομως στο πλαισιο βρηκα αυτην εδω την μητρικη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55-UD6-s1156-DDR3-P.htm που εχει 6 slot για μνημες. βασικα pali dual channel υποστηριζει ομως οποτε δεν ηταν αυτο που νομιζα....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 έχει περισσότερα slots για να μπορείς να βάλεις περισσότερη μνήμη, όχι για triple channel
murcielago580 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 έχει περισσότερα slots για να μπορείς να βάλεις περισσότερη μνήμη, όχι για triple channel ναι αυτο καταλαβα στην αρχη αλλα μετα ειδα το dual Που ελεγε.:rolleyes:
ikskarda Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 δεξια και αριστερα σε καποια φορουμς σημερα διαβασα αυτο Σίγουρα οι υπεύθυνοι του bit-tech.net θα θυμούνται τη σημερινή ημέρα, μιας και είδαν στα γραφεία τους να καταφθάνει το πολυπόθητο Engineering Sample του 6πύρηνου Intel Core i9 Gulftown που περίμεναν, o οποίος έρχεται να αντικαταστήσει ως γνωστόν, τον Intel Core i7 975 Extreme Edition. Συνεπως παιδια , πιστευω τον ξεχναμε τον i9 αφου θα κοστιζει κοντα στα 900 ευρο . επομενως με τα δεδομενα που εχουμε ο i5 φαινεται να ειναι ο μονοδρομος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.