Προς το περιεχόμενο

Intel Cοre i7-860 (s1156/P55) ή I7-920 (s1366/X58);

spdrosin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογικά η επιδότηση η οποία έχετε είναι αυτή που έχω κι εγώ (ο πατέρας μου κι εμένα). Αν είναι η ίδια να ξέρεις πως το ελάχιστο ποσό που πρέπει να κάνει ο εξοπλισμός για να επιδοτηθεί πρέπει να είναι 3.000 ευρώ. Οπότε παίρνοντας το 50% σε επιδότηση (αν το πάρεις, γιατί παίζουν πολλές προϋποθέσεις) βάζεις ουσιαστικά 1.500 ευρώ από την τσέπη σου. Τέλος, για τη σύνθεση που έφτιαξες έχω να πω το εξής: Εγώ επέλεξα το 1156 socket μετά από πολύ σκέψη. Ok, επιλογή σου το 1366, αλλά ρε άνθρωπε δεν έχεις βάλει SSD. Πού πας; Δες αν παίζει όντως αυτό με τα 3.000 και μέτα ξαναέλα να τα πούμε, γιατί θα πρέπει να βάλεις πολύ καλύτερα και ακριβότερα πράγματα.

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ολα τα λεφτα δεν πανε εξ'ολοκληρου στην αγορα Η/Υ αλλα και σε μηχανηματα που χρειαζεται ο καθενας πχ και για ιατρικο εξοπλισμο αν καποιος εχει πατερα γιατρο . Εμενα ο πατερας μου συνολικα θα κανει 15.000 τιμολογιο για τον επαγγελματικο εξοπλισμο του μεσα στο οποιο τα 1800 θα ειναι ο Η/Υ , αρα συνολικα θα πληρωσει απο την τσεπη του 7.500

οσον αφορα αυτο που ειπες για τον SSD αν αναφερεσαι φιλε στην συνθεση μου το ξερω οτι δεν εχω βαλει SSD και ηθελα παρα πολυ να βαλω . Ομως θεωρησα οτι καλυτερα να εβαζα 2 σκληρους σε raid και αργοτερα που θα εχουν πεσει και αλλο οι τιμες των SSD και θα εχουν βγει καλυτερα αλλα και περισσοτερα κομματια να προχωρησω στην αποκτηση καποιου .

Δημοσ.
ολα τα λεφτα δεν πανε εξ'ολοκληρου στην αγορα Η/Υ αλλα και σε μηχανηματα που χρειαζεται ο καθενας πχ και για ιατρικο εξοπλισμο αν καποιος εχει πατερα γιατρο . Εμενα ο πατερας μου συνολικα θα κανει 15.000 τιμολογιο για τον επαγγελματικο εξοπλισμο του μεσα στο οποιο τα 1800 θα ειναι ο Η/Υ , αρα συνολικα θα πληρωσει απο την τσεπη του 7.500

οσον αφορα αυτο που ειπες για τον SSD αν αναφερεσαι φιλε στην συνθεση μου το ξερω οτι δεν εχω βαλει SSD και ηθελα παρα πολυ να βαλω . Ομως θεωρησα οτι καλυτερα να εβαζα 2 σκληρους σε raid και αργοτερα που θα εχουν πεσει και αλλο οι τιμες των SSD και θα εχουν βγει καλυτερα αλλα και περισσοτερα κομματια να προχωρησω στην αποκτηση καποιου .

Α ok. Νόμιζα θα εκμεταλλευόσουν την επιδότηση μόνο για πάρτη σου, όπως θα έκανα κι εγώ, αν την έπαιρνα τελικά. Όσον αφορά τους SSD νομίζω θα έχεις καλύτερες επιδόσεις με έναν SSD, που θα τον πληρώσεις σίγουρα λίγο ακριβότερα, παρά με 2 σκληρούς σε Raid. Νομίζω. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν. :rolleyes:

Δημοσ.

συγνωμη ρε παιδες μεσα απο το bios δε ρυθμιζεις το raid ? η λεμε το ιδιο πραγμα και καταλαβα αλλα ?

φυσικα και ξερω πως ενας SSD ειναι πιο γρηγορος και ανεβαζει ολες τις επιδοσεις του Η/Υ αλλα 150 ευρω για 60gb το πολυ , πιστευω πως ειναι παρα πολλα λεφτα !!! μακαρι να μπορουσα να παρω SSD απο τωρα με βαση το στησιμο του νεου Η/Υ που θα κανω

Δημοσ.

όντως είναι ακριβα ακομα τα SSD. αλλα μπορεις να παρεις ενα SSD για το λειτουργικο και κανα βαρυ software και ενα HDD μεγαλυτερο για αποθήκευση... λεω εγω τωρα..

Δημοσ.
όντως είναι ακριβα ακομα τα SSD. αλλα μπορεις να παρεις ενα SSD για το λειτουργικο και κανα βαρυ software και ενα HDD μεγαλυτερο για αποθήκευση... λεω εγω τωρα..

Ε μα για τέτοια δουλειά μιλάμε. ;)

Δημοσ.

Καλημερα . Νομιζω πως τελικα ισως αυτο να κανω .

Θελω να πιστευω πως ο G.Skill 64gb ο SSD για λειτουργικο με win7 και software γενικως θα ειναι μια καλη επιλογη , μαζι με εναν Caviar Black 500gb για αποθηκευση αντι για 2 x 320gb Caviar Blue σε raid + 500gb Caviar Green για αποθηκευση

σκεφτομαι να κανω κατι τετοιο τελικα σε συνδυασμο με τον ι7

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικα το συμπερασμα ποιο ειναι?ψαχνομαι να παρω και εγω καινουριο pc και με προβληματιζει η cpu.απο τη μια 1156 ειναι καλυτερος γτ ειναι πιο γρηγορος εχει hyper threading ειναι πιο φθηνος.απο την αλλη ομως εχει dual channel και οχι tripple(εχει μεγαλη διαφορα αυτο?)εγω για 6gb μνημης σκεφτομαι στα 1800-2000 mhz.και σημερα ειπα να ριξω και μια ματια και stoys phenom ο οποιος ειναι κατω απο 200 ευρω ειναι στα 3.4ghz και η amd στα socket ειναι πιο λογικη,δεν βγαζει συνεχεια καινουρια.ομως αξιζει???καρτα γραφικων σκεφτομαι την 5870.

Δημοσ.

φιλε μου τι θα το κανεις το PC? δηλαδή για τι χρήση? για gaming?

τότε s1156

όλα τα αλλα είναι λεπτομέρειες που κάνουν τι διαφορα... στους επαγγελματίες. και νa σου πω και το άλλο, ποτε δεν έκανα update μονο τη CPU, αλλα μετά τα 3-5 χρονια πάντα

θα αναβαθμίζεται το πακέτο M/B+CPU

Δημοσ.
Τελικα το συμπερασμα ποιο ειναι?ψαχνομαι να παρω και εγω καινουριο pc και με προβληματιζει η cpu.απο τη μια 1156 ειναι καλυτερος γτ ειναι πιο γρηγορος εχει hyper threading ειναι πιο φθηνος.απο την αλλη ομως εχει dual channel και οχι tripple(εχει μεγαλη διαφορα αυτο?)εγω για 6gb μνημης σκεφτομαι στα 1800-2000 mhz.και σημερα ειπα να ριξω και μια ματια και stoys phenom ο οποιος ειναι κατω απο 200 ευρω ειναι στα 3.4ghz και η amd στα socket ειναι πιο λογικη,δεν βγαζει συνεχεια καινουρια.ομως αξιζει???καρτα γραφικων σκεφτομαι την 5870.

Kαι ο 1366 εχει hyper threading και στα 245 ευρω που κανει περνεις εναν 860 που ειναι σχεδον σαν τον 920. Σε αλλα ειναι πιο γρηγορος (o 860) σε αλλα οχι... Σε 1366 μπορεις να κανεις Sli/Cf με χ16/χ16 και ισως και quad SLi με 1156 δεν γινεται σωστα γιατι ο pcie controller ειναι χ16 αρα στο sli/cf γινεται χ8/χ8. Σε 1366 θα μπουν οι επερχομενοι i9.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:41 ----------

φιλε μου τι θα το κανεις το PC? δηλαδή για τι χρήση? για gaming?

τότε s1156

όλα τα αλλα είναι λεπτομέρειες που κάνουν τι διαφορα... στους επαγγελματίες. και νa σου πω και το άλλο, ποτε δεν έκανα update μονο τη CPU, αλλα μετά τα 3-5 χρονια πάντα

θα αναβαθμίζεται το πακέτο M/B+CPU

Kαλα ναι, αυτο εννοειτε. Εκτος αν θελησει να βαλει εναν i9 μεσα σε 10 μερικους μηνες που θα βγει μετα παει για ολικη αναβαθμιση με την ελευση των PCIe 3, Sata 3, Usb 3. Αντε να κρατησει τις μνημες μονο :P και την καρτα γραφικων.

• Super Moderators
Δημοσ.

μην λες σε άλλα πιο γρήγορος σε άλλα όχι, πες καλύτερα ότι στα περισσότερα είναι πιο γρήγορος (μην πω σχεδόν σε όλα) για να είσαι μέσα :o

ναι οι επερχόμενοι Core i9 Extreme των 1000 euro τουλάχιστον :P

Δημοσ.

euklidis όπως τα είπες εγώ δεν κατάλαβα (ελλείψει σύνταξης, σημείων στίξης κι ορθογραφίας).

Σε ποιον αναφέρεσαι; Στον 920 ή στον 860;

Δημοσ.
euklidis όπως τα είπες εγώ δεν κατάλαβα (ελλείψει σύνταξης, σημείων στίξης κι ορθογραφίας).

Σε ποιον αναφέρεσαι; Στον 920 ή στον 860;

To διορθωσα... Μολις ειχα ξυπνησει :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...