d3m0n Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 η επόμενη γενιά (2011) παίζει να έχει πάλι νέο socket, οπότε μην νομίζετε ότι θα είναι "future proof" αγορά το 1156/1366 Να φανταστώ δεν μιλάς για τους i9;;
grimpr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Οι Gulftown i9 "Westmere", refresh και shrink στα 32nm του Nehalem, είναι ήδη εδώ και πάνε αποκλειστικά για την Socket 1366 πλατφόρμα λόγω της Triple Channel υποστήριξης, οτιδήποτε κάτω από Triple Channel σημαίνει bottleneck για την συγκεκριμένη CPU, η οποία απευθύνεται στην High End και Server αγορά με τιμές απαγορευτικές. Το Socket 1156 θα επεκταθεί με τους διπύρηνους i5 και i3 σε ένα δυο μήνες από τώρα και θα μείνει έτσι για όλο το 2010. Ο Thresh αναφέρεται σε φήμες που κυκλοφορούν στους extreme enthusiast κύκλους για αλλαγή των ηλεκτρικών απαιτήσεων στα chipsets και στις CPU της Intel. Φήμη που εάν επιβεβαιωθεί, από τα technical manuals της Intel τα οποία θα αναφέρουν όποιες αλλαγές, θα σημαίνει πολύ πιθανή αναγκαστική αλλαγή μητρικής για την υποστήριξη της επόμενης νέας αρχιτεκτονικής της Intel που ετοιμάζεται για το 2011, τους Sandy Bridge στα 32nm όσον αφορά για τις υπάρχον μητρικές στο Socket 1156. Το Socket 1366 θα συνεχίσει τον δρόμο του με τους i9 Gulftown και πέρα, στα 900 ευρώ και πάνω. Το λέω εδώ και καιρό, ότι όποιος είναι ήδη χρήστης σε Quad πλατφόρμα είτε C2Q είτε Phenom II και περάσει σε Core i5/i7, θα κάνει μεγάλη βλακεία. Μιας και το 2011 επιφυλάσσει πολλά πράγματα και από την Intel και από την AMD και από την Nvidia, με καινούργιες πλατφόρμες, νέα πανίσχυρα instruction sets στις CPU, φθηνές και γρήγορες DDR3 1600 και πολλά άλλα... όπως ωρίμανση του υβριδικού computing CPU+GPU μέσω των Windows 7 DX11 Compute, OpenCL, CUDA, με πολλές εφαρμογές να προσγειώνονται στους τελικούς χρήστες. Συν τις άλλης είναι η χρονιά που σύμφωνα με τις στατιστικές θα ξεκινήσουν πολλά μαζικά upgrades στο Desktop από την μαζική πλειοψηφία των χρηστών που είναι σε Dualcore πλατφόρμα και το 2011 κλείνουν σχεδόν 4-5 χρόνια. Οι εταιρείες το γνωρίζουν και ετοιμάζουν τα πραγματικά ενδιαφέροντα, νέα και ολοκληρωμένα προϊόντα τους για τότε.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Να φανταστώ δεν μιλάς για τους i9;; nope, για τους επόμενους
d3m0n Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Οι Gulftown i9 "Westmere", refresh και shrink στα 32nm του Nehalem, είναι ήδη εδώ και πάνε αποκλειστικά για την Socket 1366 πλατφόρμα λόγω της Triple Channel υποστήριξης, οτιδήποτε κάτω από Triple Channel σημαίνει bottleneck για την συγκεκριμένη CPU, η οποία απευθύνεται στην High End και Server αγορά με τιμές απαγορευτικές. Το Socket 1156 θα επεκταθεί με τους διπύρηνους i5 και i3 σε ένα δυο μήνες από τώρα και θα μείνει έτσι για όλο το 2010. Ο Thresh αναφέρεται σε φήμες που κυκλοφορούν στους extreme enthusiast κύκλους για αλλαγή των ηλεκτρικών απαιτήσεων στα chipsets και στις CPU της Intel. Φήμη που εάν επιβεβαιωθεί, από τα technical manuals της Intel τα οποία θα αναφέρουν όποιες αλλαγές, θα σημαίνει πολύ πιθανή αναγκαστική αλλαγή μητρικής για την υποστήριξη της επόμενης νέας αρχιτεκτονικής της Intel που ετοιμάζεται για το 2011, τους Sandy Bridge στα 32nm όσον αφορά για τις υπάρχον μητρικές στο Socket 1156. Το Socket 1366 θα συνεχίσει τον δρόμο του με τους i9 Gulftown και πέρα, στα 900 ευρώ και πάνω. Ευχαριστώ για την απάντηση. Νόμιζα ότι ο Thresh μίλαγε για τους i9.
spdrosin Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Οι cpus σε s1156 ειναι ταχυτεροι απο τους s1366 (αυτο το εχω διαβασεις και σε μηνιαιο περιοδικο με συγκριτικα τεστς και σε διαφορα sites στο net, οπως αυτο που εδειξε ο pcos), ενεργειακα αποδοτικοτεροι και χρειαζονται πολυ φθηνοτερα mainboards. Οσο για την GPU, εγω προσωπικα προτιμω nVIDIA λογω CUDA και PhysX, αλλα οι καινουργιες ATI θα ειναι αρκετα πιο δυνατες και υποστηριζουν dx11. Η αποφαση δικη σου. Έτσι είναι. Συμφωνώ. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:02 ---------- Οι Gulftown i9 "Westmere", refresh και shrink στα 32nm του Nehalem, είναι ήδη εδώ και πάνε αποκλειστικά για την Socket 1366 πλατφόρμα λόγω της Triple Channel υποστήριξης, οτιδήποτε κάτω από Triple Channel σημαίνει bottleneck για την συγκεκριμένη CPU, η οποία απευθύνεται στην High End και Server αγορά με τιμές απαγορευτικές. Το Socket 1156 θα επεκταθεί με τους διπύρηνους i5 και i3 σε ένα δυο μήνες από τώρα και θα μείνει έτσι για όλο το 2010. Ο Thresh αναφέρεται σε φήμες που κυκλοφορούν στους extreme enthusiast κύκλους για αλλαγή των ηλεκτρικών απαιτήσεων στα chipsets και στις CPU της Intel. Φήμη που εάν επιβεβαιωθεί, από τα technical manuals της Intel τα οποία θα αναφέρουν όποιες αλλαγές, θα σημαίνει πολύ πιθανή αναγκαστική αλλαγή μητρικής για την υποστήριξη της επόμενης νέας αρχιτεκτονικής της Intel που ετοιμάζεται για το 2011, τους Sandy Bridge στα 32nm όσον αφορά για τις υπάρχον μητρικές στο Socket 1156. Το Socket 1366 θα συνεχίσει τον δρόμο του με τους i9 Gulftown και πέρα, στα 900 ευρώ και πάνω. Το λέω εδώ και καιρό, ότι όποιος είναι ήδη χρήστης σε Quad πλατφόρμα είτε C2Q είτε Phenom II και περάσει σε Core i5/i7, θα κάνει μεγάλη βλακεία. Μιας και το 2011 επιφυλάσσει πολλά πράγματα και από την Intel και από την AMD και από την Nvidia, με καινούργιες πλατφόρμες, νέα πανίσχυρα instruction sets στις CPU, φθηνές και γρήγορες DDR3 1600 και πολλά άλλα... όπως ωρίμανση του υβριδικού computing CPU+GPU μέσω των Windows 7 DX11 Compute, OpenCL, CUDA, με πολλές εφαρμογές να προσγειώνονται στους τελικούς χρήστες. Συν τις άλλης είναι η χρονιά που σύμφωνα με τις στατιστικές θα ξεκινήσουν πολλά μαζικά upgrades στο Desktop από την μαζική πλειοψηφία των χρηστών που είναι σε Dualcore πλατφόρμα και το 2011 κλείνουν σχεδόν 4-5 χρόνια. Οι εταιρείες το γνωρίζουν και ετοιμάζουν τα πραγματικά ενδιαφέροντα, νέα και ολοκληρωμένα προϊόντα τους για τότε. Μάλιστα. Πολύ ωραία αυτά που είπες. Πραγματικά ενδιαφέροντα. Όμως, όπως είπα, τα λεφτά είναι από επιδότηση (το ξαναλέω) οπότε δεν παίζει να την χάσω. Συνεπώς κοιτάω για το καλύτερο που μπορώ να πάρω επί του παρόντος. Πάντως αν ο λόγος που επιλέξω το Χ58 θα είναι λόγω των επερχόμενων i9 που θα κάνουν τόσα λεφτά, πράγμα απλησίαστο για τις ανάγκες μου, δε θα είναι βλακεία; Βέβαια θα μου πεις "τουλάχιστον για το 1366 υπάρχει κάποιο πλάνο (έστω κι ακριβό) ενώ για τους 1156 τίποτα προς το παρόν. Τί να κάνω; Τρομερό δίλλημα.
d3m0n Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Από μένα πήγαινε σε 1156.Θα σου έρθει και πιο φθηνά.
spdrosin Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Από μένα πήγαινε σε 1156.Θα σου έρθει και πιο φθηνά. Δε με νοιάζουνε ρε τα λεφτά λέωωω.
grimpr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Μιας και δεν είσαι επαγγελματίας για να θες Triple Channels και i9's και δεδομένου ότι ο εξαπυρηνος της AMD δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη για να σου προτείνω AM3 πλατφόρμα, θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε ένα καλό setup από πλευράς περιφερειακών κυρίως, χτισμένο πάνω στον i5 750. Χτύπα τα καλύτερα Monitors,Τα ποιο ακριβά και δυνατά κουτιά, τους καλύτερους SSD δίσκους, τις ποιο δυνατές κάρτες γραφικών, τα ποιο χλιδάτα πληκτρολόγια και ποντίκια, εκτυπωτές κτλπ...
mistakos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Έλα ρε τίποτα. Να 'σαι καλά. Πήγες σε 1156 τελικά; Για κάρτα είσαι ανάμεσα σε Nvidia 275 και τις καινούργιες της ΑΤΙ να φανταστώ; Kaτέληξα στον i7 860. Για GPU είμαι ανάμεσα σε αυτές που είπες.. Όσο για το CUDA και το PhysX, το πρώτο να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι κάνει και για το δεύτερο από ότι έχω καταλάβει στα παιχνίδια που με ενδιαφέρει δεν πολυχρησιμοποιείται... οπότε... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:21 ---------- Μιας και δεν είσαι επαγγελματίας για να θες Triple Channels και i9's και δεδομένου ότι ο εξαπυρηνος της AMD δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη για να σου προτείνω AM3 πλατφόρμα, θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε ένα καλό setup από πλευράς περιφερειακών κυρίως, χτισμένο πάνω στον i5 750. Χτύπα τα καλύτερα Monitors,Τα ποιο ακριβά και δυνατά κουτιά, τους καλύτερους SSD δίσκους, τις ποιο δυνατές κάρτες γραφικών, τα ποιο χλιδάτα πληκτρολόγια και ποντίκια, εκτυπωτές κτλπ... Αφού έχεις την επιδότηση (ακόμα δεν μου είπατε ρε παιδιά τι εποδότηση είναι αυτή.. παλιοκριψύνοι.. ) τότε κάνε αυτό που είπε ο φίλτατος grimpr. Επεξεργαστές θα αλλάξεις κάποια στιγμή. οθόνη όμως, πληκτρολόγια κλπ δεν τα αλλάζεις εύκολα..
d3m0n Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δε με νοιάζουνε ρε τα λεφτά λέωωω. Ναι το ξέχασα... Ε τότε θα συμφωνήσω με τον grimpr.
spdrosin Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Μιας και δεν είσαι επαγγελματίας για να θες Triple Channels και i9's και δεδομένου ότι ο εξαπυρηνος της AMD δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη για να σου προτείνω AM3 πλατφόρμα, θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε ένα καλό setup από πλευράς περιφερειακών κυρίως, χτισμένο πάνω στον i5 750. Χτύπα τα καλύτερα Monitors,Τα ποιο ακριβά και δυνατά κουτιά, τους καλύτερους SSD δίσκους, τις ποιο δυνατές κάρτες γραφικών, τα ποιο χλιδάτα πληκτρολόγια και ποντίκια, εκτυπωτές κτλπ... Σωστός μεν - συμφωνώ στα περιφεριακά, αλλά σε i5 δεν πέφτω μωρέ. Δε χρειάζεται να πέσω τόσο αν και ξέρω πως είναι καλή επιλογή για κάποιον που τον ενδιαφέρει το οικονομικό. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:19 ---------- Kaτέληξα στον i7 860. Για GPU είμαι ανάμεσα σε αυτές που είπες.. Όσο για το CUDA και το PhysX, το πρώτο να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι κάνει και για το δεύτερο από ότι έχω καταλάβει στα παιχνίδια που με ενδιαφέρει δεν πολυχρησιμοποιείται... οπότε... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:21 ---------- Αφού έχεις την επιδότηση (ακόμα δεν μου είπατε ρε παιδιά τι εποδότηση είναι αυτή.. παλιοκριψύνοι.. ) τότε κάνε αυτό που είπε ο φίλτατος grimpr. Επεξεργαστές θα αλλάξεις κάποια στιγμή. οθόνη όμως, πληκτρολόγια κλπ δεν τα αλλάζεις εύκολα.. Παραδόξως εγώ κάνω το αντίθετο. Πιο εύκολα αλλάζω πληκτρολόγιο/ποντίκι (αν δε μου κάνει) απ' ό, τι CPU.
grimpr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Είναι μοναδική ευκαιρία για να αγοράσεις high end και ακριβά αλλά ποιοτικά προϊόντα στα περιφερειακά και να τα κρατήσεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρότεινα τον i5 750 με το σκεπτικό ότι θα "φύγει" γρήγορα" λόγω του χαμηλού τις τιμής δίχως να τον σκοτώσεις λογω των δύσκολων οικονομικών για πολλούς σε μελλοντική αναβάθμιση πλατφόρμας και CPU.
spdrosin Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Είναι μοναδική ευκαιρία για να αγοράσεις high end και ακριβά αλλά ποιοτικά προϊόντα στα περιφερειακά και να τα κρατήσεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Σωστό κι αυτό. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι.
grimpr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Πάντα θα ζαχάρωνες κάτι σαν και αυτό.. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=14&category=1000000292&product=1134698 Φαντάσου το γεμάτο με 5x 1TB WD FALS BLACK CAVIARS, εναν 80GB Intel Postville SSD για τα Windows 7, μια Vapor-X 5870 και 2x 22αρια της Dell.
spdrosin Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Πάντα θα ζαχάρωνες κάτι σαν και αυτό.. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=14&category=1000000292&product=1134698 Φαντάσου το γεμάτο με 5x 1TB WD FALS BLACK CAVIARS, εναν 80GB Intel Postville SSD για τα Windows 7, μια Vapor-X 5870 και 2x 22αρια της Dell. Για την ακρίβεια αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.