Προς το περιεχόμενο

O e8500 τρεχει στα 2002,1mhz...???

apoxa2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.Εγκατεστησα το cpu-z και μου εβγαλε core speed 2002,1mhz απο 3,16 και στις μνημες ram απο 1600mhz που ειναι που λεει 667,3Μhz...Tι μπορει να συμβαινει?:eek:

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το 667,3 για τις μνημες που το ειδες? αν ειναι σε cpuz = 1333 mhz που παει να πει οτι δεν τις εχεις ρυθμησει σωστα . επισης αν τις ειχες ρυθμησει κ εκανες clear cmos παλι το ιδιιο αποτελασμα θα εχεις .

οσο για τον επεξεργαστη αυτο οφειλεται λογικα στο eist η c1 για εξοικονομιση ρευματος .

Δημοσ.

Αν έτρεξες το Cpu-Z την ώρα που ο υπολογιστής δεν έκανε απολύτως τίποτα, λογικά θα δούλευε το speedstep εκείνη την ώρα γι αυτό και οι χαμηλές ταχύτητες. Ξανατρέξε το CPu-Z και βάλε το pc να κάνει κάτι, αντέγραψε κανένα αρχείο, βάλε κανα 2 ταινίες HD να παίζουν και ξαναδές τι σου λέει.

Δημοσ.

Δεν εκανα καμια ρυθμιση απλα το ετρεξα... Ειχα σαν προγραμμα εξοικονομησης ενεργειας το epu-6 της asus αλλα το εσβησα.Συνεχιζει να ειναι πεσμενος?Οσον αφορα τις ram στην καρτελα memory λεει dram frequency 667,4mhz αυτη τι στιγμη...:-(

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:55 ----------

Αν έτρεξες το Cpu-Z την ώρα που ο υπολογιστής δεν έκανε απολύτως τίποτα, λογικά θα δούλευε το speedstep εκείνη την ώρα γι αυτό και οι χαμηλές ταχύτητες. Ξανατρέξε το CPu-Z και βάλε το pc να κάνει κάτι, αντέγραψε κανένα αρχείο, βάλε κανα 2 ταινίες HD να παίζουν και ξαναδές τι σου λέει.

Λοιπον τωρα εγκαθιστω ενα παιχνιδι και κανω scan ειμαι σταθερος 2002,1 στιγμιαια μου πεταξε 3166 αλλα για κλασματα δευτερολεπτου...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:58 ----------

Στις μνημες ενω ειναι 1600mhz ddr3 ασχετα με τον φορτο ουτε στιγμιαια δεν ανεβαινει πανω απο 667mhz...

Δημοσ.

με τον cpu εισαι μια χαρα μην ανχωνεσαι . παιζει στα 2 ghz επειζη δεν χρειαζεται παντα να τρεχει στα 3 . οταν θα το χρειαστεις θα τον εχεις στα 3 ghz αυτοματα . αυτο γινεται για εξοικονομιση ενεργιας . αλλα οι μνημες σου τρεχουν στα 1333 mhz .πρεπει να τις ρυθμησεις απο το bios . επειδη τωρα φευγω , πες ποια μητρικη εχεις κ καποιος θα σε βοηθησει να τις ρυθμησεις , δεν ειναι τιποτα.

Δημοσ.

asus p5q3 εχω και τις geil 1600 dual channel ram.Ευχαριστω!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:04 ----------

Μπηκα στο bios και στην καρτελα ai tweaker στο dram frequency ειναι η ρυθμιση?Ειναι auto να το βαλλω ddr3 στα 1333mhz ή 1600mhz που ειναι?

Δημοσ.

Δοκίμασε να το βάλεις στα 1600, αλλά πρόσεξε, αν το βγάλεις από το auto μπορεί να σου ζητήσει εκτός από τη συχνότητα να ρυθμίσεις χειροκίνητα και τα timings της μνήμης, οπότε καλό είναι να τα ξέρεις, να τα ρυθμίσεις σωστά, για να ξεκινήσει το PC.

Δημοσ.

Λοιπον το εβαλα 1333 και δεν μου ζητησε τιποτα...Να το δοκιμασω 1600?Στο auto τι κανει δηλαδη αφου μου δειχνει 667 πολυ λιγο?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:10 ----------

Παλι 667 βγαζει...:mad::mad:

Δημοσ.

Λοιπόν στην καρτέλα Memory του Cpu-Z θα πρέπει να δείς ακριβώς τη μισή ταχύτητα από αυτήν που τρέχει η RAM σου (αφού λειτουργούν με πολλαπλασιαστή). Όταν βλέπεις 667 η RAM τρέχει στα 1333, αν τη βάλεις στα 1600 και δείς στο Cpu-Z 800 στην καρτέλα memory, είσαι Jet.

Δημοσ.

Επειδη βγαινει απο το auto που ειπες...?Τωρα το εχω auto και δειχνει 667(δεν ηξερα οτι ειναι επι δυο) αρα 1333...Δεν υπαρχει προβλημα αμα το βγαλω απο το auto(ασταθεια)?

Δημοσ.

από τη στιγμή που οι μνήμες σου είναι στα 1600 δεν υπάρχει λόγος να υπολειτουργούν εκτός αν η μητρική σου δεν υποστηρίζει 1600 στις μνήμες.

στο auto πάντα είναι πιο χαμηλά για θέματα συμβατότητας οπότε αν υπάρχει πρόβλημα τουλάχιστον να ανάβει το pc.

πχ είχα πάρει κάτι kingston hyperx ddr2 οι οποίες λέγαν ότι είναι 1066 αλλά στο auto άναβαν σαν 800άρες (βέβαια δεν έκαναν κιχ) κι όταν τις έβαλα στα 1066 έφαγα όσες bsod δεν είχα φάει όσα χρόνια ασχολούμαι με τα pc. φυσικά με ένα memtest κατάλαβα το γιατί.

Δημοσ.

Το εβαλα σημερα 1600mhz χειροκινητα...Στην αρχη δεν μπηκε στα windows,το κανω restart και μπαινει στα windows.Υστερα απο λιγο 7λεπτα περιπου κανει επανεκκινηση.

Αρα δεν δουλευει λογικα στα 1600mhz.Το ξαναβαλλα auto και μια χαρα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...