Προς το περιεχόμενο

Δορυφορικη Εγκατασταση-Αποριες

toninosfc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παιδες εχω εδω και καιρο αγορασει μια τηλεοραση samsung με dvb κτλ.(πιανω μονο τα ψηφικα καναλια της ΕΡΤ) για το φοιτητικο μου σπιτι και σκεφτομαι να εγκαταστησω δορυφορικο πιατο για να βλεπω (αν γινεται) τα απειρα και παγκοσμιου εμβελιας δορυφορικα καναλια (αλλα και γιατι οχι αν μπορω να σπασω και μερικα κλεδωμενα εφ'οσων υπαρχει καποιος τροπος....λεμε τωρα!!!)

:rolleyes:Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι : 1) Εμενα η τηλεοραση μου εχει dvb, με το δορυφορικο πιατο θα μπορεσω να πιασω καναλια η' θα χρειαστω extra αποκωδικοποιητη?

2)Υπαρχει κανενας καλυτερος ,ευκολοτερος τροπος για το ιδιο αποτελεσμα ?

{Γιατι αν αγορασω skysat 2 και πιατο και lnb κτλ. για να βαλω δορυφορικη στο pc μου θα μου βγει πανω απο 120 ευρω(οπως διαβασα και εδω -->> http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=133094)}

Επειδη δε γνωριζω και πολλα για το θεμα, αλλα με ενδιαφερει να το ψαξω (και γενικα να μαθω τι παιζει με τις δορυφορικες εγκατασταεις τι συμφερει περισσοτερο τι εχετε εσεις κτλ.(και τη nova ας πουμε)) σας παρακαλω καντε post οτι σχετικο γνωριζετε....

Ευχαριστω εκ των προτερων.....Φιλικα Αντωνης

Δημοσ.

Το DVB-T ειναι επίγεια ψηφιακή τηλεόραση οποτε για δορυφορική(DVB-S,DVB-S2) θα χρειαστεις αλλον αποκωδικοποιητη. Με skystar 2 θα σου βγει καπου εκει στα 120+ εξοδα εγκατάστασης, αφου οπως λες και εσυ εισαι αρχάριος. Υπάρχουν παντως πολλα ελληνικα δορυφορικα φορουμ που εχουν πολλες πληροφοριες να κοιτάξεις.:-)

Δημοσ.

Εγώ πάντως που ενδιαφερόμουν για λίγα γαλλικά κανάλια κυρίως, είπα σαν αρχάριος να μην ξοδέψω χρήμα αν δε μάθω από πρώτο χέρι τι με βολεύει. Έτσι πήρα από carrefour το φθηνότερο 90ρι πιάτο και LNB που βρήκα ~35 ευρώ και την φθηνότερη DVB-S κάρτα από Ε-Shop 25 ευρώ και τα έβαλα στο htpc. Έκανα την εγκατάσταση μόνος με οδηγούς από νετ και τέλος. Ανακάλυψα πως αυτά μου αρκούν.

Δημοσ.

Εμένα πέρσι τέτοιο καιρό μου βγήκε 150 το πιάτο (+35 μεταφορικά) και 120 ο δέκτης (+ 15 μεταφορικά).

το πιάτο είχε + 4 lnb και 1 diseq.είναι αυτό

είχα ένα δέκτη Mvision αλλά φέτος τον άλλαξα και έβαλα Dreambox 500s original.

Ο Dreambox κάνει παπάδες.

Αν θες μια ποιο οικονομική λύση πάρε ένα πιάτο ότι να ναι και ένα dreambox κλώνο που έχει 100 ευρώ.όλα μαζί άντε να σου πάνε 150 ευρώ.Και αναλόγως τι θα σου πάρει ο τεχνικός.

Δημοσ.

Οχι απο αυτους του βατοπεδιου, αυτους τους φτιαχνει αλλη μηχανη (ακομη ψαχνουμε πως θα την κλεισουμε να μη βγαλει αλλους) :-)

Κανει οτι κανει και ο αυθεντικος, τωρα αν δεν ξερεις τι κανει ο αυθεντικος... google is your friend :-)

Σε τοπικα καταστηματα ισως να μην το βρεις γενικοτερα ομως στην ελλαδα υπαρχει, γουγλαρεις για dreambox κλωνο, πιασε το πρωτο που θα βρεις κανε μια εγγραφη και με αντικαταβολη και ελαχιστα μεταφορικα ειναι στο σπιτι σου.

Δημοσ.

ασχετως αν εχει σταματησει να βγαινει ο 500αρης εσυ τον πειρες original?

@toniosfp αν θες να βλεπεις πολλα πρεπει να σκασεις κανα 600ε μονο για υλικα...(για να βλεπεις κ hd καναλια).

απο Aθηνα βλεπεις 3 δορυφορους με 1-1,5μ πιατο(Hotbird-νοβα,sky italia,γερμανικο μπουκετο)-astra(sky uk-mtv)-hellas sat). 2 λυσεις υπαρχουν.1 πιατο με μηχανισμο που γυρνaει σε καθε δορυφορο ή 2 διαφορετικα πιατα.

τα παραπανω ειναι ολα κλειδωμενα απλα τα αναφερω γιατι στην ουσια αυτα αξιζουν.επιπλεον δεν προκειτε να δεις κ ολα τα καναλια με μικρο πιατο...

χωρις να ψαξω για τιμες υπολογιζω hd αποκ/τη γυρω στο 300ε κ ενα αλουμινενιο πιατο(π.χ. gibertini) κανα 150ε min+100ε εγκατασταση

edit:μαλλον βγηκαν φτηνοτεροι hd αποκ/τες απο τοτε που το ψαχνα συμφωνα με το παρακατω ποστ...

Δημοσ.

104 ευρώ με ταχυδρομικά τσίμπησα ένα HdTV δορυφορικό δέκτη από το ebay.Ολοκαίνουργιο.

Το Edision argus HDTV.

Υπάρχουν ευκαιρίες για φτηνά και καλούτσικα μηχανήματα.

Πάρε και μια εικόνα 720p τραβηγμένη από κινητό σε μια 50" πλάσμα hd ready.

23092009831.th.jpg

Eλεύθερα hd κανάλια είναι ελάχιστα.Άμα καταλήξεις σε τέτοιο μηχάνημα ψάξτο να κάνει καλή δουλειά...

Δημοσ.
ασχετως αν εχει σταματησει να βγαινει ο 500αρης εσυ τον πειρες original?

@toniosfp αν θες να βλεπεις πολλα πρεπει να σκασεις κανα 600ε μονο για υλικα...(για να βλεπεις κ hd καναλια).

απο Aθηνα βλεπεις 3 δορυφορους με 1-1,5μ πιατο(Hotbird-νοβα,sky italia,γερμανικο μπουκετο)-astra(sky uk-mtv)-hellas sat). 2 λυσεις υπαρχουν.1 πιατο με μηχανισμο που γυρνaει σε καθε δορυφορο ή 2 διαφορετικα πιατα.

τα παραπανω ειναι ολα κλειδωμενα απλα τα αναφερω γιατι στην ουσια αυτα αξιζουν.επιπλεον δεν προκειτε να δεις κ ολα τα καναλια με μικρο πιατο...

χωρις να ψαξω για τιμες υπολογιζω hd αποκ/τη γυρω στο 300ε κ ενα αλουμινενιο πιατο(π.χ. gibertini) κανα 150ε min+100ε εγκατασταση

edit:μαλλον βγηκαν φτηνοτεροι hd αποκ/τες απο τοτε που το ψαχνα συμφωνα με το παρακατω ποστ...

Για κλώνο πήγαινα αλλά βρήκα από φίλο έναν εντελώς αδούλευτο original. Αν ψάξεις λίγο βρίσκεις και σε μαγαζί.

εγώ με wave frontier πιάνω 4 και πήρα και 5ο lnb.

hotbird - astra 19.2 - astra 28.2 - hellasat. και πήρα και ακόμα ένα και μάλλον θα το βάλω για badr.

Δημοσ.

Παιδες Ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες (ετσι θα ειμαι πιο ανετος στο μαγαζι που θα παω).

Λοιπον εγω μενω Θεσ/νικη...με ενα πιατο 0.8m και εναν 500s Dreambox (ασχετα αν ειναι κλωνος ή οχι) και 2 lnb θα μπορεσω να εχω προσβαση σε HotBird και Astra ????

Ποιο κοντα (οικονομικα παντα) στον dreambox ποιος ειναι ? (προτασεις θα ηθελα)

Δημοσ.

Hotbird θα εχεις καθαρο, ισως να εχεις λιγο προβλημα στον Astra, για αυτο παρε μια και καλη ενα 1,1 - 1,2 να ησυχασεις.

Πιο κοντα οικονομικα και πιο κατω μπορει να δεις πολλους, αναλογα ομως τη χρηση που θες να τους κανεις, γιατι πιο κοντα στη χρηση του dreambox δε θα βρεις κανεναν.

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι να βρει με linux.Αν και νομίζω ότι όλοι linux έχουν τώρα.

Ο dreambox κάνει τα πάντα κυριολεκτικά.απο Κίνα βγαίνει γύρω στα 75 ευρώ με τα μεταφορικά.έχω ακούσει πως είναι καλύτερα από Κίνα γιατί έχουν λιγότερα προβλήματα.

Απλά στον κλώνο να προσέξεις τι θα περάσεις μέσα.Θέλει αρκετό ψάξιμο.

Δημοσ.
Το θέμα δεν είναι να βρει με linux.Αν και νομίζω ότι όλοι linux έχουν τώρα.

Ο dreambox κάνει τα πάντα κυριολεκτικά.απο Κίνα βγαίνει γύρω στα 75 ευρώ με τα μεταφορικά.έχω ακούσει πως είναι καλύτερα από Κίνα γιατί έχουν λιγότερα προβλήματα.

Απλά στον κλώνο να προσέξεις τι θα περάσεις μέσα.Θέλει αρκετό ψάξιμο.

που έχει κινέζικο με 75€ με τα μεταφορικά; θέλω να πάρω έναν και το φθηνότερο που βρήκα είναι στα 95+μεταφορικα...

Δημοσ.
που έχει κινέζικο με 75€ με τα μεταφορικά; θέλω να πάρω έναν και το φθηνότερο που βρήκα είναι στα 95+μεταφορικα...

έχεις πμ......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...