patentapc Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Έχω έναν εξωτερικό δίσκο ο οποίος συνδέται με ethernet και τον έχω στο δίκτυο. Όταν πάω να συνδεθώ μου ζητάει κωδικό χρήστη και username. Μπορώ αυτά να τα γράφω όταν ανοίγουν τα windows και όταν συνδέομαι να μην μου τα ξαναζητάει? τον βλέπω ως κοινοχρηστο δίσκο δικτύου μέσα στο παράθυρο ο υπολογιστης μου!
micos000 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν σου δίνει επιλογή για αποθήκευση στοιχείων ώστε να μην στα ξαναζητάει;
parsifal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Ο πιο straightforward τρόπος είναι να φτιάξεις μέσω του web interface του δίσκου ένα account που θα έχει κοινό username+password με το τρέχον username+password του Windows user account σου και να κάνεις map το δικτυακό share σε ένα drive letter. Έτσι, δε θα σε ενοχλούν ποτέ και για κανένα λόγο τα Windows με παράθυρο διαλόγου για authentication, καθώς θα μεταδίδουν αυτόματα και διαφανώς τα απαραίτητα credentials, όποτε αυτό χρειάζεται. Τα παραπάνω ισχύουν γενικότερα για SMB shares, όχι μόνο για Ethernet δίσκους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.