timekeeper Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Ξέρει κανείς στα σίγουρα αν ο νόμος που αφορά στο θέμα έχει υιοθετηθεί από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα; Τι ισχύει για θέματα συνυπηρέτησης και επιδόματος γάμου;
Timour21 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν γνωρίζω πολλά γι'αυτό τον νόμο που αναφέρεσαι, κάποιοι το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να βγάλουν στεγαστικό, αλλά μου φαίνεται παράλογο να μπορείς να διεκδικήσεις επίδομα γάμου, αφού είναι διαφορετικά πράγματα ο γάμος με την ελεύθερη συμβίωση.
antreaslam Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν γνωρίζω πολλά γι'αυτό τον νόμο που αναφέρεσαι, κάποιοι το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να βγάλουν στεγαστικό, αλλά μου φαίνεται παράλογο να μπορείς να διεκδικήσεις επίδομα γάμου, αφού είναι διαφορετικά πράγματα ο γάμος με την ελεύθερη συμβίωση. δεν ειναι διαφορετικό! από τη στιγμή που συμβιώνω με κάποια, είναι η "γυναικα" μου, και δε θέλω να μου δώσει αυτόν τον τίτλο κανένας παπάς (ουτε καν δημαρχος). όμως,το ζευγάρι δεν ειχε τα ιδια δικαίωματα (στεγαστικών, επιδοτήσεων, ακόμα και κληρονομιάς) , κ γιαυτό βρέθηκε ένας εγγραφος τρόπος που να αποδεικνύει την επιθυμια κ των 2, για την...γνωστοποίηση στην πολιτεία ότι είναι κανονικό ζευγάρι!!! ΥΓ: Δηλαδή, ενα παιδί από ζευγαρι εντός γάμου, με ενα παιδί από ζευγαρι εκτός γάμου,αλλά μέσα σε συμβίωση, εχει διαφορα?
tolkki Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 ΥΓ: Δηλαδή, ενα παιδί από ζευγαρι εντός γάμου, με ενα παιδί από ζευγαρι εκτός γάμου,αλλά μέσα σε συμβίωση, εχει διαφορα? Nομιζω οτι σε αυτη τη περιπτωση κανενας παππας δε θα δεχτει να το βαφτισει
antreaslam Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Nομιζω οτι σε αυτη τη περιπτωση κανενας παππας δε θα δεχτει να το βαφτισει ΣΚΑΣΙΛΑ μου/σου/του.... επιτρέπεται πια ετσι κ αλλιώς, να δηλώσεις το όνομα απευθείας στο δημαρχείο. Και εκτός αυτού, όταν πας να "Τακτοποιήσεις" τα της βαφτισης στην εκκλησία, σου ζητάνε πιστοποιητικό γάμου? Και αν εντωμεταξύ το ζευγάρι ε΄χει χωρίσει , παλι δε το βαφτιζει? Και αν εχει παντρευτεί με πολιτικό γαμο? Και αν ειναι από....One night stand, που μετά ο πατέρας εξαφανιστηκε? Και αν ειναι απο΄ βιασμό, που ο παπάς είπε στο κορίτσι, να το κρατήσει, γιατί η εκτρωση ειναι δολοφονία? Δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ σοβαρά πραγματα αυτα...
frenzy Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 ΥΓ: Δηλαδή, ενα παιδί από ζευγαρι εντός γάμου, με ενα παιδί από ζευγαρι εκτός γάμου,αλλά μέσα σε συμβίωση, εχει διαφορα? Πρωτίστως βγήκε το σύμφωνο για να προστατεύσει άγαμη γυναίκα και παιδιά. Άρα είναι τεκμήριο πατρότητας το σύμφωνο όπως και ο γάμος. Αυτό με τον παπά που είπε ο άλλος δεν ισχύει δεν τα κοιτάνε αυτά.
Mvpgr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Φυσικά και δεν τα κοιτάνε. Τα μπικικίνια έχουν σημασία. Έχουν όμως ακουστεί διάφορα, πιο πολύ σε χωριά. Δεν τους κηδεύανε γιατί είχαν κάνει πολιτικό γάμο, δεν τους βαφτίζαν τα παιδιά και τέτοια. Αλλά είναι σπάνιότατες περιπτώσεις και αφορούν μόνο την εκκλησία, όχι τους κρατικούς θεσμούς.
nektarios Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Σε κάποιους τομείς όπως ο γάμος, η βάφτιση και η κηδεία, η εκκλησία ήταν για πάρα πολλά χρόνια μονοπώλιο. Κι ως μονοπώλιο επέβαλε τους δικούς της όρους στην "αγορά". Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια το κράτος εκσυγχρονίστηκε και πλέον μπορείς να κάνεις όλα τα προηγούμενα χωρίς να εμπλέκεται καθόλου η εκκλησία (δήλωση ονόματος στο ληξιαρχείο, πολιτικός γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης, πολιτική κηδεία). Οπότε ο καθένας επιλέγει αυτό που του αρέσει.
skabbia Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Λοιπόν το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης αναφέρεται και προβλέπεται στον νόμο ν.3719/2008, στο πρώτο κεφάλαιο του νόμουόπου ορίζεται ο τρόπος που συνάπτεται, ο τρόπος που λύνεται καθώς και πώσ χωρίζονται τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού,αλλά και την διατροφή που πρέπει να δοθεί σε περίπτωση λύσης του!Ο νόμος προφανώς δημιουργήθηκε για να προστατέψει το ζευγάρι που ζεί σε ελέυθερη συμβίωση καθώς και τα παιδιά που θα προκύψουν. Παραθέτω και τον νόμο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.