inout Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Τελικά ποιά από τις 2 πλατφόρμες (s1156 s1366) θα είναι πιο ανθεκτική στον χρόνο? Ακούω για το 1156. Το 1156 είναι μπροστά απο άποψη κόστους και κατανάλωσης... Για μένα είναι σημαντικά. Το 1366 θα δεχτεί τους 6core... Και αυτό σημαντικό... Το trade off είναι σημαντικό... Απλά ρωτάω γιατί παρουσιάζεται το 1156 σαν λογική επιλογή και δεν πείθομαι εν όψει αναβάθμισης... Παρότι είναι η πρωτη μου επιλογή... 3d είναι η δουλειά μου οπότε εκει ίσως το 1366 είναι η επιλογή? Άλλα οι υπάρχοντες cpu δε με ικανοποιούν... thanks
caution Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Λογικά you better of with με το 1156 υπό την έννοια ότι οι επόμενοι 1366 θα είναι πανάκριβοι high ends
klaount Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Καμία δεν είναι γιατί η τεχνολογία προχωράει και -το σημαντικότερο- η Intel δεν είναι άξια εμπιστοσύνης σε τέτοια θέματα. Από εκεί και πέρα καμία από τις 2 πλατφόρμες δεν είναι ακριβώς "φτηνή", που σημαίνει ότι και στις 2 πρέπει να τα ψιλοσκάσεις άρα το μηχάνημα θα το κρατήσεις αρκετό καιρό ώστε να μην σε πολυνοιάζει. Αν σε νοιάζει όμως, η επιλογή είναι σχετικά απλή, η μεν 1366 θα είναι η απολύτως high end πλατφόρμα και η 1156 η περισσότερο mainstream. To tradeoff δεν είναι μεγάλο αφού οι 6πύρηνοι θα είναι πανάκριβοι.
grimpr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Αν θες future proof, αγοράζεις ένα AM3 motherboard με τον 720BE και μια 5850 και του χρόνου αναβαθμίζεις σε εξαπυρηνο Phenom II X6 γύρω στα 250 ευρώ, εάν και εφόσον σου χρειαστεί.
pcos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 εδώ και κάποια χρονια δεν έχω προβεί σε αναβάθμιση μονο CPU. και αυτό γιατί η καλύτερη CPU ήθελε και διαφορετικό socket. νομίζω έτσι θα πηγαίνει το θέμα. Η AMD έχει πετύχει κάποια συμβατότητα μεταξύ AM2,AM2+ και AM3 αλλα όταν αλλάζω CPU θα θέλω και το καλύτερο mobo. άσε που βγαίνουν και USB-3 και SATA3, DDR3 κλπ. οποτε συνεχεια στην αλλαγή. το σταθερότερο πράμα είναι η αλλαγή όπως λένε κάποιοι. το συμπέρασμα μου είναι ότι CPU και mobo πάνε παρέα σαν τους χιώτες, οποτε ας μην βασανιζόμαστε με τέτοιες αναβαθμίσεις
grimpr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δώσε εσύ λεφτά για motherboard και άσε τον άλλον να αναβαθμίζει CPU και κάρτα γραφικών.
klaount Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 το συμπέρασμα μου είναι ότι CPU και mobo πάνε παρέα σαν τους χιώτες, Αυτό ισχύει για Intel, ακριβώς γι' αυτό δεν είναι άξια εμπιστοσύνης.
yiannis_1 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Στο lga 775 μια χαρά αναβαθμίσεις έπαιζαν. Eίναι θέμα στρατηγικής στα sockets παρά εταιρείας. H στρατιγική στα sockets εξαρτάται με τη σειρά της σε με το μερίδιο αγοράς και την ύπαρξη ανταγωνισμού ανάμεσα στις 2 εταιρείες. Πιστεύω πάντως πως και τα 2 αυτά socket είναι τα τελικά για την τρέχουσα γενιά επεξεργαστών και θα είναι αρκετά future proof απο δω και πέρα. Δηλαδή όταν θα βγούνε και sata 3 usb 3 σε AM3 θα νιώθεις άνετα για pc τριετίας-τετραετίας μόνο με upgrade σε μνήμες, vga, cpu τόσο για την intel όσο και για την AMD. ΚΑι εγω είμαι κατά της συχνής αλλαγής mobo όχι μόνο για τα λεφτά αλλά γιατί συνήθως θες και το χασομέρι του ξαναπεράσματος του λειτουργικού και των προγραμμάτων την οποία και βαριέμαι αφάνταστα.
dhmak Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Ωραία παιδιά, αυτόν τον καιρό λέω να 'χτίσω' έναν υπολογιστή και έλεγα να στραφώ προς 1156 αλλα μιάς και οι εξαπύρινοι της AMD θα 'κάτσουν' σε ΑΜ3, λέω να το προτιμίσω (αλήθεια, ξέρουμε τί αρχιτεκτονικής θα είναι οι εξαπήρινοι και πότε αναμένονται ;; ). Για μητρική ποιά θα προτιμούσατε την ASROCK M3A770DE ή την ASUS M4A78T-E ;; Προφανώς την ASUS έ ;; Ελπίζω τα chipset που φοράνε να υποστηρίξουν και τους εξαπήρινους όταν τους δώσουν στο λαό.
grimpr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Phenom II X6, 45nm σιλικόνης desktop σειράς, αλλά πυρήνες και νέα features (memory controller, νέο stepping, εσωτερικά features) από τον server 6πυρηνο Instabul. Προτίμησε μητρική που να σηκώνει 140W TDP σε CPU, γιατί ο 6core θα πέφτει λίγο βαρύς εδώ αλλά όχι στην τιμή σε σύγκριση με τους Gulftown της Intel που πάνε μόνο σε Socket 1366 και στην φιλική τιμή των 999 ευρώ, τον υπολογίζω για εμφάνιση μέχρι τον Μάιο του 2010 γύρω στα 250 ευρώ και στα 2.8ghz. Θα σκάσει σαν πυρηνική βόμβα στους Lynnfield και το Socket 1156. Ζευγαράκι με μια Nvidia G300 θα είναι κολασμένο συστηματάκι. Τα chipsets φοράνε ότι θες, είναι θέμα καθαρά BIOS υποστήριξης και ηλεκτρικών στην μητρική, λογικά όλα τα καλά AM3 μοντέλα που παίρνουν πάνω τον 965, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με τον 6πυρηνο. Δώσε βάση για ψύξη στα VRMs... http://www.maximumpc.com/article/news/its_official_amd_confirms_hexacore_thuban_cpu
inout Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 grimpr, εσυ θεωρείς οτι εμεις εδωμέσα μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα σκάσει πυρηνική βόμβα είτε στην intel είτε είτε amd είτε.... και αυτοί είναι έρμαια των εξελίξεων???... Ίσως η μόνη βόμβα που σκάσε στον χώρο των cpu(και αυτή προαναγγελθείσα...) ,όσο υπάρχει ανταγωνισμός, ήταν οι Core2Duo... Δυστυχώς και ευτυχώς για τους καταλωτές... Εγώ πάντως την μητρική μου p5b την κράτησα 3 χρόνια και πήρε πάνω της και c2d και c2q... δλδ κάλλιστα θα μπορούσε να αντέξει στον χρόνο 4 χρόνια... Μεγαλύτερη αντοχή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία... το θέμα είναι πιο είναι το μέλλον για το 1156 μετα τους Lynnfield???
grimpr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Sandy Bridge 32nm το 2011, και αυτό με δυσκολία αν κάποιες φήμες βγούνε αληθινές ότι οι SB θα απαιτούν νέο chipset και μητρικές. Οι Lynnfield είναι το μεσοδιάστημα (μισή δουλειά) για την ολοκλήρωση της πλατφόρμας και του System Integration που σχεδιάζει η Intel με τους Sandy Bridge (PCI-EX controller στους Lynnfield ο οποίος θα συνδεθεί με την ενσωματωμένη gpu στον Sandy). Η AMD θα παρουσιάσει τον 6πυρηνο Phenom II σαν τελευταίο CPU upgrade για την AM2+/AM3 πλατφόρμα, παρουσιάζοντας το 2011 την ολοκαίνουργια CPU αρχιτεκτονική της σχεδιασμένη from the ground up όπως λένε οι πληροφορίες, (Bulldozer) και πλατφόρμα της (chipsets,GPUs) με κύριο γνώμονα το υβριδικό computing CPU+GPU μέσω DirectX 11 Compute και OpenCL. Όλα αυτά βέβαια δεν σε επηρεάζουν άμεσα, πήγαινε κατευθείαν σε Core i7 1366 πλατφόρμα για την δουλειά σου, 3D Modelling και Rendering. Απλά να έχεις υπόψιν σου αυτό εδώ για το μέλλον...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.