iren_e Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Γεια σε όλους, είμαι νέα στο forum και νέα οδηγός! Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο. Έχω ρίξει μια πρώτη ματιά στα αυτοκίνητα κατηγορίας mini και προσανατολίζομαι στο ford fiesta 1.4 5d. Θα ήθελα την άποψη σας για το αυτοκίνητο αυτό γιατί έχω ακούσει κάποια αρνητικά σχόλια από φίλους όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής του που με έχουν προβλημστίσει... Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eSATA Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 σε ποσο καιρο θα γινει η αγορα; μεταχ ή καινουργιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iren_e Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Ελπίζω σύντομα και αναφέρομαι σε καινούργιο αυτοκίνητο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 ειναι πολυ καινουργιο για να υπαρχουν αξιοπιστες μαρτυριες για την ποιοτητα κατασκευης του,οταν το εψαχνα διαβασα και εγω διαφορα αλλα νομιζω οτι ειναι μεμονωμενα περιστατικα το mazda 2 σε ενδιαφερει καθολου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eSATA Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 +1 στο mazda2 το 1.5 (προσωπικά θα έπαιρνα το punto με τα 120:-D) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 To Φιεστα ειναι παρα πολυ καλο αμαξακι Το εχω δει απο κοντα και απο ποιοτητα εσωτερικου τουλαχιστον φαινεται να ειναι πολυ καλα, τωρα πως θα αντεξει στον χρονο κανεις δεν ξερει, παντως φαινετε αρκετα καλο Εγω θα προτεινα το 1.6 παντως εκτος και αν ειναι για χρηση αποκλειστικα μεσα στην πολη Γενικα υπαρχουν απειρες επιλογες σε αυτην την κατηγορια, το fiesta ειναι λιγο ακριβουτσικο αλλα σιγουρα μια απο τις καλυτερες επιλογες, αν σου αρεσει σαν αμαξι τσιμπα το Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 σαν νεα οδηγος θα εχεις προβλημα με τις διαστασεις του αυτοκ.μερικα αυτοκ.εχουν μακριες μουρες ή σηκωμενα πορτ παγκαζ... δες κ mini one,new polo,fiat 500 καλα μην σε ενδιαφερουν κ τοσο η ποιοτητα κατασκευης στο πρωτο αυτοκ . θα χεις κ ατυχηματα κτλ το θεμα ειναι να εισαι ανετα μεσα σε αυτο κ να μην βγαινεις αγχωμενη καθε φορα που οδηγεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antreaslam Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 ως κατοχος φιεστα, να σου πω τα εξης: το αμαξι για τα κυβικά του εχει πολύ γκάζι και επιτάχυνση (είναι ελαφρύ). Εχει μετρια αντίδραση στα φρένα του, ειδικά στα απότομα φρεναρίσματα... με εχει αφήσει πολύ ικανοποιημένο με τους χώρους του... εξωτερικά, είναι λίγο μεγαλύτερο από το παλιό μου κορσάκι... Σε γενικές γραμμές, είμαι ικανοποιημένος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stefanaras Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Γεια σου και σε 'σένα και καλορίζικο το δίπλωμα. Κατ'αρχάς θα σου πρότεινα, σαν νέα οδηγός που είσαι, να μην αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο καθώς είναι κρίμα και για σένα (τη τσέπη σου κυρίως, αλλά και τη καρδιά σου που θα ματώνει με κάθε ζημιά) αλλά και για το καημένο το αμαξάκι (το οποίο θα υποστεί ταλαιπωρία που δεν πρέπει ειδικά στα πρώτα του 5000 χλμ). Φυσικά αναφέρομαι σε εξωτερικές γρατζουνίτσες-μικροτρακαρισματάκια αλλά και έξτρα μηχανική φθορά, τα οποία ανεξαρτήτου του πόσο καλή οδηγός είσαι θα έρθουν ανεξαιρέτως. Οπότε με το χέρι στη καρδιά, η πρόταση μου είναι να βρεις ένα τίμιο (αλλά και όμορφο) μεταχειρισμένο (2005 και μετά) έως 6000 ευρώ (λιγότερα από τα μισά σε σχέση με τα 15000 περίπου που φαντάζομαι θες να διαθέσεις - τόσο κάνει άλλωστε το fiesta στην έκδοση titanium) και να κάνεις εκεί την εξάσκηση που όλοι μας χρειαστήκαμε σαν νέοι οδηγοί. Εάν μετά από 2 χρονάκια θες κάτι άλλο, πουλάς αυτό και με χασούρα της τάξεως των 1000 ευρώ το πολύ (εάν έβαζες δόσεις η χασούρα σου θα ήταν μεγαλύτερη) και αγοράζεις κάτι καινούριο τότε. Αν τώρα θες όπως και δήποτε να πάρεις καινούριο, τότε καλορίζικο και καλοτάξιδο. Δε θα σου πω πάρτο ή μη το πάρεις (αυτό θα το αποφασίσεις εσύ), αλλά οφείλω να σου πω πως η γνώμη μου για το fiesta είναι η ΧΕΙΡΙΣΤΗ όσο αναφορά την ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης. Για να καταλάβεις τι εννοώ, πήγαινε για αρχή σε ένα μοντέλο κατέβασε το παράθυρο και δες πόσο ψεύτικη είναι η πόρτα... πίεσε με το χέρι σου το πάνω μέρος της (από όπου βγαίνει το παράθυρο) και πρόσεξε την ελαστικότητα (βάζω τη πόρτα μέσα απλά με τον δείκτη του χεριού μου, φαντάσου ένα διερχόμενο αμάξι τι μπορεί να κάνει). Επίσης άνοιξε και κλείσε 3-4 φορές συνεχόμενα τις πόρτες και πρόσεξε το χαρακτηριστικό κατσαρόλικο ήχο τους. Λυπάμαι που το λέω αλλά εν έτη 2009 (σχεδόν 2010) για αμάξι 15000 ευρώ αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ._ Τέλος ένα άλλο τεράστιο αρνητικό (που βρήκα απλά πηγαίνοντας μία βόλτα με το αμάξι φίλης) είναι τα χερούλια της πόρτας από τη μέσα πλευρά. Κάθε φορά που την άνοιγα, φοβόμουν μη βάλω λίγο παραπάνω δύναμη και τα σπάσω... είναι και αυτά Ψεύτικα χωρίς υπερβολές. Βέβαια από την άλλη ίσως είναι και το πιο όμορφο αμάξι στη κατηγορία του (εσωτερικά-εξωτερικά) οπότε μπρος στα κάλλη, τι είναι η ποιότητα θα μου πεις... Εγώ βέβαια δεν θα το έπαιρνα με τίποτα, όταν στη κατηγορία του υπάρχουν αυτοκίνητα σαν το νέο πόλο. Για το mazda 2 που πρότειναν φίλοι δεν έχω να πω κάτι, παρα μόνο του ότι είναι ΥΠΕΡτιμημένο. Μια τελευταία συμβουλή μου είναι, να κοιτάξεις να πάρεις ένα αμάξι που θα σε κάνει να νοιώθεις άνετα και ωραία να το οδηγείς και όχι να το κοιτάς. Επίσης αν δεν έχεις σκοπό να το πουλήσεις βραχυπρόθεσμα (στα επόμενα 6-7 χρόνια), να κοιτάξεις να το πάρεις με όσα περισσότερα έξτρα μπορείς (π.χ. πλούσια έκδοση, ηλιοροφή, δερμάτινα καθίσματα, ...) γιατί όταν ο ενθουσιασμός του καινούριου αυτοκινήτου φεύγει (και μάλιστα γρήγορα), αυτά είναι που μένουν και σε κάνουν να μη βαριέσαι να το οδηγείς... Δεν θα το μετανοιώσεις, πίστεψε με. Αυτά από εμένα, αν και μακρυγόρησα, ελπίζω να βοήθησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 πιστευω να εχετε καταλαβει οτι μιλαει για το καινουργιο fiesta(Σεπτεμβριου)...που την ειδατε την ποιοτητα κατασκευης αφου μολις βγηκε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physics_Rulez Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Όχι να μην πάρει το καινούριο fiesta. Δεν έχω ακούσει καλά λόγια.. Προτείνω αφού είναι το πρώτο σου, να πάρεις κάτι σε yaris, colt, corsa, mazda 2 κι έτσι. Καλύτερα αμαξάκια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iren_e Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις! Λοιπόν το mazda 2 δεν το είχα υπόψη μου αλλά από μια ματιά που έριξα στο site της εταιρείας είδα ότι εμφανισιακά μοιάζει αρκετά με το fiesta. Ωστόσο, για τη mazda γενικότερα δεν έχω ακούσει τπτ, αν και σαν ιαπωνική εταιρεία πρέπει να είναι αξιόπιστη. Και μιλώντας για ιάπωνικές εταιρείες είχα σκεφτεί και το yaris αν και είναι πλέον λίγο παλιό σαν μοντέλο. Από την άλλη, την τελευταία φορά που είχα μπει σε mini one είχα παρατηρήσει ότι είχε σκληρές αναρτήσεις. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι είμαι νέα οδηγός νομίζω πως θα είναι άκρως αποτρεπτικό για τους επίδοξους συνεπιβάτες ;-). Βέβαια όσο καλό και να είναι το νεό αυτοκινητάκι μου είναι σιγουρο ότι θα το ταλαιπωρήσω. Παρόλα αυτά δε θα ήθελα κάποιο μεταχειρισμένο κυρίως γιατί έχω ακούσει ότι θέλει πολύ ψάξιμο μιας και υπάρχουν πολλοί απατεώνες που μπορεί να σου πουλήσουν ένα "σαράβαλο" για "πόρσε" (πειραγμένα χλμ κλπ.). Αυτό που μου έχει κινήσει επίσης το ενδιαφέρον είναι το neo polo... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaso7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Εχω το fiesta εδώ και ένα μήνα περίπου. Είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένη, θα μου πεις το προηγούμενο μου ήταν ενα άτος οπότε ότι κι αν έπαιρνα ευχαριστημένη θα ήμουν, αλλά 1. σχετικά αθόρυβο, πραγματικά δεν ακούς τίποτα! 2. Φοβερό τιμόνι, εντυπωσιάστηκα από το πόσο ελαφρύ είναι, ειδικά στο παρκάρισμα βοηθάει πολύ. 3. 1.4 είναι, πιάνει καλές ταχύτητες χωρίς να ιδρώσει και πάμε στα καθαρά υποκειμενικά 4. Παρόλες τις σχετικά "μεγάλες" διαστάσεις σε σχέση με το ατος δεν δυσκολεύτηκα σχεδόν καθόλου στην μετάβαση, 5. ΦΟΒΕΡΗ εξωτερική σχεδίαση, βέβαια οι γωνίες μπροστά και πίσω φαίνονται μη μου άπτου αλλά ελπίζω να μην χρειαστεί να το καταλάβω 6. ΤΕΛΕΙΟ εσωτερικό. Ειδικά το βράδυ με τον κρυφό φωτισμό (έκδοση titanium) είναι όλα τα λεφτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iren_e Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Καλορίζικο και καλοτάξιδο το αυτοκινητάκι σου Βάσω! Να δουμε αν σύντομα θα αποκτήσω και εγώ αντίστοιχο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Mini One η MiTo. ελληνικά χαρακτήρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.