Προς το περιεχόμενο

Εξεταση αιματος σε δημοσιο νοσοκομειο


Pinball1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

Θα ηθελα να κανω μια εξεταση αιματος αλλα επειδή δεν εχω ασφάλιση προσπαθω να βρω έναν εναλλακτικο τροπο γιατι απ' οτι ξερω σε ιδιωτικο ιατρειο κοστιζει αρκετα...

Υπαρχει η δυνατοτητα να γινει σε δημοσιο νοσοκομειο?

Ξερω οτι στα δημοσια νοσοκομεια η κατασταση δεν ειναι η καλυτερη αλλα εφοσον ειναι αναγκη θεωρω πως ειναι σωστη επιλογη αν βεβαια δεν ειναι ρισκο για την υγεια μου.

Αν καποιος γνωριζει κατι επι του θεματος ή είχε σχετικη εμπειρία θα ήμουν υπόχρεος αν την μειραζονταν. :-):-)

Δημοσ.

πηγαινε στον οικογενειακο να στη γραψει. μετα θα κλεισεις ενα ραντεβου στο ικα της περιοχης σου (για καποια μερα 15 μερες εως ενα μηνα μετα) θα πας πουρνο πουρνο, και μαζι με καμια 500ρια (οκ ισως λιγοτερους) αλλους θα δωσεις αιμα. μετα απο καμια 15ρια μερες θα παρεις τα αποτελεσματα, (τα οποια δε μπορω να εγγυηθω οτι θα ειναι και δικα σου..) τα οποια θα πανε λογικα απευθειας στον οικογενειακο γιατρο που εγραψε τις εξετασεις κ θα πας να σου πει τι βλεπει (η δε βλεπει)

 

εγω εκανα μια φορα, καποιες εξετασεις βγηκαν ο,τι να'ναι..(μαλλον απο κανενα παππου). απο την αλλη βεβαια, ειναι τσαμπα.

 

γνωμη μου, αν δεν ειναι πολυ το κοστος καντες σε ιδιωτικο

Δημοσ.

και αν πας σε ιδιωτικο πηγαινε σε γνωστο ονομα και σε κεντρικο υποκαταστημα (αιμοληψιες κανουν ολα τα μαγαζια αλλα οι αναλυσεις μετα απο συλλογη δειγματων και μεταφορα τρεχουν σε κεντρικα εργαστηρια).

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. :-)

 

πηγαινε στον οικογενειακο να στη γραψει. μετα θα κλεισεις ενα ραντεβου στο ικα της περιοχης σου

Αυτο μπορει να γινει ακομα κι αν δεν εισαι ασφαλισμενος στο ΙΚΑ?

Δημοσ.

όχι.

Που θα σου τα γράψει αν δεν είσαι ασφαλισμένος; Στο μπλουζάκι σου; :-)

Νομίζω ως ανασφάλιστος ο μόνος τρόπος είναι να πας σε νοσοκομείο.

Ανάλογα και τι εξέταση θες να κάνεις.

Δημοσ.

Οποτε αν εισαι ανεργος και γραφτεις στον ΟΑΕΔ ισχυει οτι μετα απο 3 μηνες εχεις ασφαλιση ΙΚΑ?

Αυτο σημαινει πως μπορεις ετσι να παρεις και βιβλιαριο υγειας και να κανεις δωρεαν εξαιτασεις αιματος, οφθαλμολογικες κτλ?

Δημοσ.
Οποτε αν εισαι ανεργος και γραφτεις στον ΟΑΕΔ ισχυει οτι μετα απο 3 μηνες εχεις ασφαλιση ΙΚΑ?

Αυτο σημαινει πως μπορεις ετσι να παρεις και βιβλιαριο υγειας και να κανεις δωρεαν εξαιτασεις αιματος, οφθαλμολογικες κτλ?

Μεχρι τα 29 αν γραφτεις στον ΟΑΕΔ για 2 μηνες νομιζω,μπορεις να βγαλεις βιβλιαριο ΙΚΑ και να κανεις αυτα που λες πιο πανω.

Μετα τα 29 ισχυει μονο αν εχεις συμπληρωσει συγκεκριμενο αριθμο ενσημων.

Δες εδω.

http://www.popokp.gr/magazine/3637.pdf

Δημοσ.

Στο ΙΚΑ μπορείς να ασφαλίζεσαι μέχρι και τα 28 σου χρόνια,όντας άνεργος,με την προϋπόθεση να έχεις βγάλει και να διατηρείς κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ.

 

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης βιβλιαρίου ανασφάλιστου από τη Νομαρχία που ανήκεις.Κάποιες πληροφορίες εδώ

Δημοσ.

Που θα σου τα γράψει αν δεν είσαι ασφαλισμένος; Στο μπλουζάκι σου; :-)

 

χα...

βασικα μπορεις να πας σε ενα μικροβιολογικο εργαστηριο και να ζητησεις να σου κανουν την εξεταση που θες:-)

πας,δινεις το χερακι σου,σε τσιμπαει με τη βελονα και μετα απο μια βδομαδα πας και παιρνεις τα αποτελεσματα τα οποια ειναι τα δικα σου κι οχι καποιου παππου:P

 

βεβαια εσενα σε ενδιαφερει και το οικονομικο αλλα δεν νομιζω να κοστιζει πανω απο 15 ευρω.παρε τηλεφωνο στο μικροβιολογικο και ρωτα τιμη...:-)

Δημοσ.

αλλιως κανεις μια ιδιωτικη απο αυτες που βγηκαν τωρα τελευταια που ειναι πακετο τραπεζικος λογαριασμος κ ενα χ ποσο για ιδιωτικη ασφαλιση...

Δημοσ.

Δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά αν είσαι εθελοντής αιμοδότης, δικαιούσαι μια εξέταση αίματος το χρόνο δωρεάν

Δημοσ.

Πας στα επείγοντα σε νοσοκομείο που εφημερεύει, λες πως πονάει το στήθος σου, και σου κάνουν εξετάσεις αίματος μαζί με τα υπόλοιπα. Σε 3-5 ώρες έχεις τα αποτελέσματα.

Δημοσ.
Πας στα επείγοντα σε νοσοκομείο που εφημερεύει, λες πως πονάει το στήθος σου, και σου κάνουν εξετάσεις αίματος μαζί με τα υπόλοιπα. Σε 3-5 ώρες έχεις τα αποτελέσματα.

 

Εγγυημένο; Ψήνομαι να το δοκιμάσω σήμερα, δεν έχει και τίποτα καλό η τηλεόραση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...