Προς το περιεχόμενο

Επιφανειακό ολοκλήρωμα

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αντικαθιστάς με e^(-ix^2) = cos(x^2)+i sin(x^2) (postης ο Gauss) και ορίζεις κατάλληλα τα όρια ολοκλήρωσης και αν ασχοληθείς με υδροδυναμική να τη θυμάσαι αυτήν την τσατσιά.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
αντικαθιστάς με e^(-ix^2) = cos(x^2)+i sin(x^2) (postης ο Gauss) και ορίζεις κατάλληλα τα όρια ολοκλήρωσης και αν ασχοληθείς με υδροδυναμική να τη θυμάσαι αυτήν την τσατσιά.

Δεν κατάλαβα πως γίνεται.

Δημοσ.
άσχετο το ολοκλήρωμα του cos (x^2) ξέρει κανείς πως βγαίνει?

νομίζω ότι βγαίνει και με σειρά taylor αν ξέρεις μια συγκεκριμένη ακριβεια που θες να βρείς το αποτέλεσμα...

Δημοσ.

Τελικά μιας και δεν βγαίνει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που δίνει ο τύπος για την παράπλευρη επιφάνεια, μπορεί κανείς να εντοπίσει το λάθος στην αρχική μου υπόθεση?

Δημοσ.

Η περιφέρεια ενός κύκλου είναι 2πR οπότε στην περίπτωσή μας θα είναι 2πz

]

νομίζω εδώ είναι...έχεις 2πR dr για να βαλεις όρια ολοκλήρωσης 1 και 4 πρέπει να εκφράσεις το R (ακτίνα) συναρτήσει του z ύψους, οπότε μπαίνει μέσα cos ή sin μέσα καθώς και η υποτείνουσα του τριγώνου που βλέπεις αν προβάλλεις το σχήμα στο επίπεδο yz. απο τα cos η sin εκεί πέρα ίσως βγεί μια ρίζα 2...

Δημοσ.
νομίζω εδώ είναι...έχεις 2πR dr για να βαλεις όρια ολοκλήρωσης 1 και 4 πρέπει να εκφράσεις το R (ακτίνα) συναρτήσει του z ύψους, οπότε μπαίνει μέσα cos ή sin μέσα καθώς και η υποτείνουσα του τριγώνου που βλέπεις αν προβάλλεις το σχήμα στο επίπεδο yz. απο τα cos η sin εκεί πέρα ίσως βγεί μια ρίζα 2...

Ένας κύκλος χ^2+Υ^2 = α^2 έχει ακτίνα α. Στο παράδειγμά μας τυχαίνει α=z, δηλαδή σε κάθε κύκλο η ακτίνα ισούται με το ύψος z στο οποίο βρίσκεται ο κύκλος, αν δεν κάνω λάθος.

Την υποτείνουσα γιατί να την χρησιμοποιήσω?

Δημοσ.
Να υπολογιστεί το επιφανειακό ολοκλήρωμα της Ζ^2 = χ^2 + y^2

για z από 1 έως 4.

Είναι σωστό ή τελείως βλακεία?? Θα περάσω ή όχι?? Ξέρει κανείς μαθηματικά??

sorry που το λεω αλλα μαλλον θα παρεις μηδεν:fear:

Δημοσ.
Μας υποχρέωσες κι εσυ...

θα πρέπει μάλλον να διαβάσω και τα επιφανειακά...

ε ναι no offense ειλικρινα αλλα δεν παει το μυαλο σε αυτα τα πραματα με την κοινη λογικη. τα επιφανειακα παντως ειναι οπως τα επικαμπυλια αλλα για επιφανεια. δλδ πρεπει να παραμετρισεις την επιφανεια σου η να την αλλαξει σε πολικες συντεταγμενες οπως στην προκειμενη περιπτωση με σφαιρικες συντεταγμενες επρεπε να γινει η ακομα καλυτερα να περασεις σε τριπλο ολοκληρωμα και να υπολογισεις με βαση τον ογκο

Δημοσ.
ε ναι no offense ειλικρινα αλλα δεν παει το μυαλο σε αυτα τα πραματα με την κοινη λογικη. τα επιφανειακα παντως ειναι οπως τα επικαμπυλια αλλα για επιφανεια. δλδ πρεπει να παραμετρισεις την επιφανεια σου η να την αλλαξει σε πολικες συντεταγμενες οπως στην προκειμενη περιπτωση με σφαιρικες συντεταγμενες επρεπε να γινει η ακομα καλυτερα να περασεις σε τριπλο ολοκληρωμα και να υπολογισεις με βαση τον ογκο

E καλά εννοείται ότι βγαίνει με επιφανειακό αλλά επειδή όπως είπα δεν διάβασα την μεθοδολογία των επιφανειακών πήγα να πιάσω καμιά μονάδα και από αυτό το θέμα κάνοντας αυτό το πράμα που είπα που μου φάνηκε λογικό.

Υποθέτω κι εγώ πως έχει λάθος η λογική γι αυτό και πόσταρα, από περιέργεια κυρίως, για να μου το επισημάνετε.

(κρίμα πάντως έπιανε 2 μονάδες αυτή η βλακεία και άμα διάβαζα 1 ώρα και τα επιφανειακά θα περνούσα)

Δημοσ.

Τα γραπτό το έχεις πάρει; Λογικά προλαβαίνεις να το σώσεις ακόμα, κοπέλα είσαι, αν είναι και λίγο σάτυρος ο άλλος δε παίζει πρόβλημα.

Δημοσ.
Τα γραπτό το έχεις πάρει; Λογικά προλαβαίνεις να το σώσεις ακόμα, κοπέλα είσαι, αν είναι και λίγο σάτυρος ο άλλος δε παίζει πρόβλημα.

οπως εσυ δλδ:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...