Προς το περιεχόμενο

διαμόρφωση ως 55%

LovingCrazy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πάω να κάνω φορμάτ σε ένα laptop με το cd των windows xp και μου κολλάει στο 55%

βάζω άλλο cd και μου κολλάει επίσης στο 55%

δε βγάζει μήνυμα λάθους, απλά γράφει:

Η Εγκατάσταση διαμορφώνει... 55%

και μένει εκεί

είναι λίγο περίεργο με 2 διαφορετικά cd να κολλάει ακριβώς στο ίδιο σημείο έτσι;

αυτό γίνεται με την κανονική διαμόρφωση

με τη γρήγορη διαμόρφωση δε μου κολλάει, αλλά με το που τελειώνει η εγκατάσταση και βάζω κωδικούς και ρυθμίσεις, μόλις μπει στο περιβάλλον των windows, μου βγάζει μήνυμα λάθους για το rundll32.exe, όμως αυτό είναι άλλο θέμα

προς το παρόν, με ενδιαφέρει το τι μπορεί να σημαίνει το 55%

ο σκληρός τα έπαιξε;

Δημοσ.

ναι αλλά εφόσον είμαι ήδη σε διαδικασία format το οποίο έχει διακοπεί, πως θα το κάνω;

να κάνω τη γρήγορη διαμόρφωση και μετά;

επίσης το laptop είναι turbo-x

ξέρει κανείς που θα βρω το διαγνωστικό του πρόγραμμα;

Δημοσ.
ναι αλλά εφόσον είμαι ήδη σε διαδικασία format το οποίο έχει διακοπεί, πως θα το κάνω;

να κάνω τη γρήγορη διαμόρφωση και μετά;

Θα φτιάξεις ένα bootable δισκάκι με το κατάλληλο διαγνωστικό σε κάποιο άλλο PC και θα εκκινήσεις το laptop σου με αυτό. Ο έλεγχος γίνεται σε επίπεδο χαμηλότερο από το filesystem, οπότε δεν παίζει κανένα ρόλο το ημιτελές format.

επίσης το laptop είναι turbo-x

ξέρει κανείς που θα βρω το διαγνωστικό του πρόγραμμα;

Προφανώς, ο σκληρός δίσκος δεν έχει φτιαχτεί από το ΠΛΑΙΣΙΟ, αλλά από κάποιον μεγάλο κατασκευαστή (WD/Seagate/Hitachi/Samsung κλπ). Δες μήπως μέσα στα μενού του BIOS αναφέρεται ο κωδικός μοντέλου του σκληρού δίσκου ή στις textmode μαύρες οθόνες αμέσως μετά το powerup του μηχανήματος (το κουμπί Pause/Break του πληκτρολογίου μπορεί να φανεί χρήσιμο εδώ). Αφού εντοπίσεις τον κωδικό, με λίγο googling θα βρεις εύκολα ποιος είναι ο κατασκευαστής και το site από όπου μπορείς να κατεβάσεις το διαγνωστικό.

Δημοσ.

ευχαριστώ

όταν πάω σπίτι θα το επιχειρήσω :)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:03 ----------

ΟΚ έχω εξελίξεις

Ο σκληρός είναι ο toshiba mk2546gsx (s1)

Στο net δε μπορώ να βρω διαγνωστικό πρόγραμμα

Συγκεκριμένα σε ένα site γράφει:

Toshiba

Toshiba does not provide diagnostic tools for hard drives, currently. :S

Αυτό που έκανα ήταν να χωρίσω το σκληρό σε 2 partitions

Στο πρώτο (50GB) έκανα την αργή διαμόρφωση (όλα καλά) και εγκατέστησα τα windows

Στο δεύτερο πάλι μου κολλάει σε ένα σημείο (προφανώς το προβληματικό κομμάτι είναι εκεί)

Μπήκα να κάνω διαμόρφωση και μέσα από τα windows, αλλά και πάλι κολλάει

Η γρήγορη διαμόρφωση γίνεται κανονικά (σε μερικά δευτερόλεπτα για την ακρίβεια), όμως κάτι μου λέει πως το πρόβλημα παραμένει

Κάποιος καμιά ιδέα για να το κάνω κανονικό format; Ή αν κατά τύχη μπορεί να βρει το διαγνωστικό της toshiba;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Έχεις δίκιο για την Toshiba, δεν παρέχει επίσημα κάποιο σχετικό εργαλείο για έλεγχο. Μήπως καλύπτεσαι ακόμη από εγγύηση του συναρμολογητή; Ίσως θα έπρεπε να απευθυνθείς εκεί για έλεγχο και επιδιόρθωση. Απ' όσα γράφεις, φαίνεται όντως να είναι πρόβλημα του δίσκου χωρίς δυστυχώς να μπορείς να το επιβεβαιώσεις μόνος σου 100%, αφού δεν υπάρχει utility από τον κατασκευαστή του δίσκου...

Δημοσ.

είναι εκτός εγγύησης δυστυχώς

υπάρχει κανένα προτεινόμενο utility για έλεγχο σκληρού ανεξαρτήτως κατασκευαστή;

ή δε θεωρούνται αξιόπιστα;

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να αγοράσεις καινούργιο δίσκο αν έχεις τη δυνατότητα, γιατί κάτι μου λέει ότι ο τωρινός ετοιμάζεται να σε αφήσει χρόνους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...