Toufas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 http://www.contactlenses.co.uk/details418_159.html και garnela ειναι σαν να μην εχεις τιποτα στο ματι σου!
soturin Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Το τι θα πάρει, είναι αυτό που θα του προτείνει ο γιατρός του. Εγώ πήρα δίχρονους για αρχή. Και συνέχισα με δίχρονους και εδώ και 9 χρόνια περίπου δεν έχω πάθει καμία μόλυνση.. !!! Δεν είναι πολύ βαρείς; Εμένα η μηνιαίοι με βολεύουν αλλά οι ημερήσιοι (που έχω και βάζω σε ώρες ανάγκης - ταξίδια κτλ) είναι σαφώς πιο άνετοι. Όχι ρε υπάρχουν ειδικοί, μένουν μόνιμα στο μάτι μέχρι να λήξουν. Απλά δε γνωρίζω τι ακριβώς παίζει με τις μολύνσεις και τα αυτά. Συν όλα τ' άλλα, την ηδονή εκείνη που σου προσφέρει το ξύσιμο στο μάτι όταν βγάλεις τους φακούς μετά από κάμποσες ώρες χρήσης τους, που κάνεις ένα φλουπ και βάζεις όλο το χέρι μέσα και το τρίβεις, το τρίβεις, όσο δεν το έτριψες όλη την ημέρα... ε αυτό δεν την αλλάζω με τίποτα. Εντάξει, μπορεί με λέηζερ. Αλλά και πάλι, πιστεύω θα μου λείψει. Ναιιιιιιιιιιιι, αυτό το τρίψιμο.... Βασικά ο φόβος που έχεις όλη τη μέρα, αν πειράξεις/τρίψεις το μάτι ότι ο φακός θα βγει ή θα φύγει πίσω από το μάτι, το κάνει 1000 φορές πιο απολαυστικό. Εγώ για λέηζερ περιμένω την ηλικία, 23 είπε o doctor για σιγουριά, αν και εδώ και χρόνια είναι σταθερή η μυωπία. Σωστό το επιχείρημα με το τρίψιμο, αλλά είναι αναπηρία το ρημάδι, αν μπορεί να φύγει ας φύγει. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:26 ---------- Τοufas, δε θέλει καν καθαρισμό, έστω για λίγο σε υγρό; Σερί 30 μέρες;
flo1 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Eγω φοβαμαι με το λειζερ, μηπως μετα απο καποια χρονια μετα την επεμβαση ξανανεβει η μυωπια!
little loulou Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Όχι ρε υπάρχουν ειδικοί, μένουν μόνιμα στο μάτι μέχρι να λήξουν. http://www.contactlenses.co.uk/details418_159.html και garnela ειναι σαν να μην εχεις τιποτα στο ματι σου! ζητω συγγνωμη τοτε απο τον αξιοτιμο κυριο toufa που τον αμφισβητησα... δεν μου ειχε πει κανενας οφθαλμιατρος η οπτικος οτι υπαρχουν και τετοιοι...
PCharon Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 δεν μου ειχε πει κανενας οφθαλμιατρος η οπτικος οτι υπαρχουν και τετοιοι... Γιατί, το είχε πει σ' εμένα κάποιος? (δεν είναι και πολύ γνωστό, βασικά εξαρτάται από το αν φέρνει πχ το μαγαζί που πηγαίνεις κι αν στο προτείνουν εκεί, αλλιώς πώς να το μάθεις...) Πάντως έχω τις αμφιβολίες μου για μόνιμη επικάθηση στον κερατοειδή. Προσωπικά το μεγαλύτερο διάστημα που έχω αφήσει φακούς (λόγω συνθηκών) είναι περίπου 30 ώρες με ύπνο στο ενδιάμεσο, αλλά κάπου εκεί έτρεξα να τους βγάλω, δεν κάθονταν με τίποτα παραπάνω. Δε μπορώ να φανταστώ πώς είναι να έχεις μόνιμα φακούς. Κάτι μου λέει πως υπάρχουν μεν, αλλά δεν κάνουν για όλα τα μάτια, πιθανόν να χρειάζεται συμβουλή οφθαλμίατρου πριν δοκιμάσεις κάτι τέτοιο. Επίσης πρόσεξα οτί είναι μέχρι -6.00. Τέλος, αν φοράς τέτοιους φακούς και στο μεταξύ πάθεις καμιά επιπεφυκίτιδα, θα πρέπει να τους βγάλεις αναγκαστικά για 1-3 ημέρες, οπότε μετά θες άλλους (και δεν είναι και πολύ φτηνοί). Υ.Γ. Επίσης δε βρίσκω το λόγο να φοράς φακούς επαφής όταν... κοιμάσαι. Βλέπει κανένας θολά όνειρα?
Garnele Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 !!! Δεν είναι πολύ βαρείς; Εμένα η μηνιαίοι με βολεύουν αλλά οι ημερήσιοι (που έχω και βάζω σε ώρες ανάγκης - ταξίδια κτλ) είναι σαφώς πιο άνετοι Μπα, δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ούτε επιπεφυκίτιδα έπαθα ποτέ, ούτε τίποτα γενικά. Απλά μετά από μια αγχωτική εμπειρία με ένα χαμένο φακό λίγο πριν πάω σε συνέντευξη, πλέον έχω καλού κακού ένα σετάκι μηνιαίους στο σπίτι, έτσι, να βρίσκονται. Τούφα, φανταζόμουν πώς θα νιώθει κάποιος όταν βγάλει τους φακούς αυτούς, μετά από έναν ολόκληρο μήνα, και έβλεπα κάποιον να βγάζει το μάτι του και να το ξύνει σε ασοβάτιστο τοίχο με μανία. Αλλά εντάξει, αφού δεν νιώθεις τίποτα... =ρ
Bspus Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Αντι για λειζερ, παιζει και μια εγχειριση που σου βαζουν φακους επαφης μονιμους μεσα απο τον αμφιβληστροειδη. Και υποτιθεται οτι κρατουν για παντα και δεν καταλαβαινεις τιποτα. Μια γνωστη μου το εχει κανει. Επισης για το τριψιμο που λετε, αν αποφασισει κανεις να κανει λειζερ ας ξεχασει το τριψιμο για κανα μηνα τουλαχιστον μετα μην παθει ζημια. Αυτο και πολλες αλλες παρομοιες κινησεις που κανω μηχανικα κατα τη διαρκεια της ημερας ειναι που με φοβιζουν για μια τετοια εγχειριση. Ευτυχως οι μηνιαοι φακοι ειναι αρκετα βολικοι και κρατανε και παραπανω απο μηνα
Garnele Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Αναφέρεσαι στους ενδοφακούς. Κακή φάση εξ όσων γνωρίζω, με όσους γιατρούς συζήτησα για τη συγκεκριμένη εγχείρηση ήταν κάθετα αρνητικοί. Εκτός από έναν. Που κάνει εγχειρήσεις καταρράκτη-ενδοφακών.
LiNa P Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 ρε παιδια, ολα τα post που διαβασα ειστε ολοι οικονοποιημενοι απο τους φακους σας... δεν υπαρχει κανενας αλλος (εκτος απο μενα...) που να την πατησε με τους φακους επαφης?
soturin Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Πρέπει σώνει και ντε να την πατήσει κάποιος;
little loulou Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Υ.Γ. Επίσης δε βρίσκω το λόγο να φοράς φακούς επαφής όταν... κοιμάσαι. Βλέπει κανένας θολά όνειρα? χε..χε..αυτο το χιουμορ σου σκοτωνει! ρε παιδια, ολα τα post που διαβασα ειστε ολοι οικονοποιημενοι απο τους φακους σας...δεν υπαρχει κανενας αλλος (εκτος απο μενα...) που να την πατησε με τους φακους επαφης? μια φιλη μου επαθε μολυνση και της ειπε ο γιατρος να μην ξαναβαλει φακους...μετραει?
Garnele Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Κι εγώ είχα μια, αλλά σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό και δεν ξανάβαλε φακούς από τότε. Άτιμο πράγμα. Τέλος πάντων, το βολικό στους φακούς με τους οποίους μπορείς να κοιμηθείς μαζί (χωρίς να στη μπέσουν ή/και να την πατήσεις) είναι φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να κουβαλάς παντού μαζί σου κουτάκια, μπουκαλάκια, γυαλάκια και το κακό συναπάντημα. Κοιμάσαι όπου σε βγάλει ο δρόμος χωρίς να ξυπνάς το επόμενο πρωί και να μην μπορείς να ανοίξεις τα μάτια γιατί έχουν βεντουζάρει τα βλέφαρα με τους φακούς. Και για πες ρε συ τούφα, δε θέλει ούτε σταγόνες δηλαδή αυτό το λαστιχένιο θαυματάκι;
The_Judas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Και εγώ χρησιμοποιώ φακούς επαφής (δίχρονους) εδώ και 10+ χρόνια και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Χωρίς κιόλας να τηρώ και πολύ αυστηρούς κανόνες στον καθαρισμό τους και πάντα άντεχαν αρκετό καιρό. Το μόνο ενοχλητικό είναι οταν βρίσκεσαι σε βρώμικους χώρους με σκόνη και λίγο αερισμό (π.χ λεωφορεία) Εκεί οι φακοί δεν δίνουν πολύ καλή αίσθηση. Πάντως όλη αυτή η συζήτηση για τους μηνιαίους θα με κάνει να τους δοκιμάσω την επόμενη φορά. Αν και το βρίσκω λίγο κουραστικό να αγοράζω συνέχεια φακούς και να μετράω στο ημερολόγιο τις μέρες για την αλλαγή τους
Toufas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Κι εγώ είχα μια, αλλά σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό και δεν ξανάβαλε φακούς από τότε. Άτιμο πράγμα. Τέλος πάντων, το βολικό στους φακούς με τους οποίους μπορείς να κοιμηθείς μαζί (χωρίς να στη μπέσουν ή/και να την πατήσεις) είναι φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να κουβαλάς παντού μαζί σου κουτάκια, μπουκαλάκια, γυαλάκια και το κακό συναπάντημα. Κοιμάσαι όπου σε βγάλει ο δρόμος χωρίς να ξυπνάς το επόμενο πρωί και να μην μπορείς να ανοίξεις τα μάτια γιατί έχουν βεντουζάρει τα βλέφαρα με τους φακούς. Και για πες ρε συ τούφα, δε θέλει ούτε σταγόνες δηλαδή αυτό το λαστιχένιο θαυματάκι; 2-3 φορες τους έχω βγάλει στον μηνα και αυτό για 10 λεπτά. όταν κοιμάσαι ναι έχεις πιο πολύ τσίμπλα στο μάτι αλλα τίποτα τραγικό.σταγόνες είχα πάρει, τις ξέχασα στο αεροπλάνο και από τότε δεν ξαναπήρα.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 παιδια φοραω φακους απ΄το 1984 και τα εχω δει κυριολεκτικα ο λ α. παροτι προσεχα παρα πολυ εκανα μετα τα πρωτα 10 χρονια χρησης μια αλλεργικη επιπεφυκιτιδα στους φακους (ναι, υπαρχει και αυτο) και η γνωμη του οφθαλμιατρου που με ειχε τοτε εξετασει στο εξωτερικο ηταν να μήν ξαναφορεσω φακους πο τε. εκανα μερικα χρονια να βαλω, στο μεταξυ βγηκαν στην αγορα οι μηνιαιοι σε προσιτες τιμες και τελικα το ξαναδοκιμασα, με καλα αποτελεσματα. ομως θελει παντα προσοχη το θεμα και κοινη λογικη. ειναι παντα ενα ξενο σωμα μεσα στο ματι. οσο πιο συχνα αλλαζει και πετιεται τοσο το καλυτερο, οσο πιο λιγες ωρες φοριεται τοσο πιο πολλες ωρες μπορει το ματι μας να αναπνεει (οξυγονωνεται) φυσιολογικα. οι μαλακιες πληρωνονται ακριβα. α, και δεν ειναι δυνατο να χαθει ο φακος στην πισω πλευρα του βολβου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.