passenger57 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Σε ένα site είδα διαφήμιση της phox.gr που δίνει με 5,7 E το μήνα...απεριόριστο χώρο (!), απεριόριστο traffic κτλ. Μπορείτε να μου πείτε αν αυτό ειναι εφικτό από ελληνική εταιρεία και αν ειναι αξιόπιστη;Γίνεται δλδ αυτό που υπόσχεται;
giannis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Ο όρος απεριόριστος χώρος δεν υφίσταται, γιατί απλά δεν υπάρχουν δίσκοι με απεριόριστη χωρητικότητα.....
billidani7 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Ο όρος απεριόριστος χώρος δεν υφίσταται, γιατί απλά δεν υπάρχουν δίσκοι με απεριόριστη χωρητικότητα..... Λογικο ειναι αυτο που λες και αυτονοητο...Οταν εχεις καποιο πακετο με 1GB χωρο στο δισκο, αν το ξεπερασεις θα πρεπει να κανεις αναβαθμιση.Αν εχεις unlimited δεν θα χεις τετοια προβληματα(εκτος αν υπαρχει καποιος ορος στα ψιλα γραμματα που σου βαζει καποιο ανωτατο οριο).Αυτη την σημασια εχει το απεριοριστο.. Επισης εκτος απο το χωρο στον δισκο υπαρχουν και αλλοι περιορισμοι(traffic, ftp accounts, email accounts, αριθμος domains, αριθμος βασεων δεδομενων). Επομενως δεν ειναι μονο ο χωρος στο δισκο. Επειδη με ενδιαφερει το θεμα και εμενα, θα ηταν καλο να μιλησουν ανθρωποι που εχουν εμπειρια απο τετοιες υπηρεσιες, να μοιραστουν τις εντυπωσεις τους και να μας προτεινουν αξιοπιστες λυσεις(ελληνικες και μη)
mixalis8 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 οταν είναι απεριόριστος ο χώρος.... με ψηλά γράμματα λένε είτε οτι πρεπει κάθε αρχείο να είναι ορατός από ενα site.. (πχ δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για backup χώρο) είτε ότι κάθε αρχείο πρέπει να έχει μέγιστο μέγεθος πχ 2ΜΒ... άρα υπολόγισε... πόσα αρχεία πρέπει να έχεις για να γεμίσεις 10GB χώρου?? 5000 αρχεία... εεε καλά... τι site είναι αυτό που θα έχει 5000 αρχεία και θες να είναι τόσο φθηνό.... Επίσης σου περιορίζουν την διαθέσιμη CPU... έχω δει servers που στεγάζουν 2.000.000 sites.... χαμός... υπολόγισε πόση CPU σου αντιστοιχεί.... ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΠΕΘΑΝΕ...... (γιατι το να σου δίνει κάποιος απεριόριστο χωρο και bandwidth είναι τζάμπα...)
passenger57 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Το site ειναι της phox.gr το γνωρίζει κανείς; ειναι αξιόπιστη; Ποιά ειναι η πιο αξιόπιστη για απεριόριστο χώρο στις απαιτήσεις μου; ( Δεν με ενδιαφερει τοσο το τραφικ )
mixalis8 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Κανενας δεν μπορεί να ξέρει σε τι server θα σε βάλουν... Μπορεί να είναι υπερβολικά τυχερός και να σε βάλουν σε καινούργιο server... να χαρείς που είναι γρήγορος και μέσα σε 1 μήνα να τον έχουν γεμίσει με 1.000.000 sites... αρα στο ξαναλέω...δεν υπάρχει αξιόπιστη υπηρεσία που να τα δίνει όλα τζάμπα και τόσο φθηνά.... έχεις ακούσει ποτέ να δίνουν dedicated server σε τόσο χαμηλή τιμή ή με απεριόριστους πόρους.??? ποτέ..... και αν το λένε είναι απάτη.... δεν υπάρχει άπειρος δίσκος...... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:27 ---------- επίσης τι να κάνεις τον χώρο αν δεν σε ενδιαφέρει το traffic...?? 1) για να τα ανεβάσεις αυτά που θέλεις... χρειάζεσαι traffic.... αν δηλαδή ανεβάσεις 1ΤΒ δεδομένα... τότε χρειάζεσαι και 1TB traffic... 2) επίσης αν ανεβάσεις 1ΤΒ τι θα το κάνεις? απλά θα το αφήσεις μέσα στον server? Ο σκοπός ενός server είναι να μοιράζει τα περιεχόμενα του... Αρα οποιος κατεβάζει το περιεχόμενο θα τρώει traffic.. 3) Για να γεμίσεις 1ΤΒ...ή video ή mp3 θα είναι..... που 100% δεν θα σε αφήσουν να τα ανεβάσεις λόγο copyright....
zipos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 [/color]επίσης τι να κάνεις τον χώρο αν δεν σε ενδιαφέρει το traffic...?? 2) επίσης αν ανεβάσεις 1ΤΒ τι θα το κάνεις? απλά θα το αφήσεις μέσα στον server? Ο σκοπός ενός server είναι να μοιράζει τα περιεχόμενα του... Αρα οποιος κατεβάζει το περιεχόμενο θα τρώει traffic.. Το τι θα κάνει ο καθένας τον χώρο του και τι θα ανεβοκατεβάζει και σε ποιους θα τα μοιράζει είναι καθαρά δικό του θέμα, εφόσον δεν μοιράζει παράνομο υλικό. Ο άνθρωπος πολύ απλά ρωτάει αν υπάρχει κάποιο τρικ για τις εταιρίες που προσφέρουν "απεριόριστο χώρο". Η ταπεινή μου άποψη για την συγκεκριμένη εταιρία είναι η εξής. Πάτησα στον browser phox.gr και η σελίδα ήταν εκτός λειτουργίας. Κάτι το οποίο μου λέει "ούτε που να το σκέφτεσαι!!!". Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές εταιρίες με αρκετά χαμηλές τιμές. Άλλες μεγάλες και άλλες μικρές. Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, θα προτιμήσω μια μεγάλη εταιρία με όσο γίνεται χαμηλή τιμή. Από ελληνικές η tophost.gr με έχει αφήσει πολύ ευχαριστημένο. Από ξένες, η site5.com προσφέρει απεριόριστο χώρο, bandwith, βάσεις δεδομένων, domain names, εγγύηση ότι θα έχει λίγες ιστοσελίδες ανα σέρβερ και άλλα πολλά. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι δίνεις ένα σταθερό ποσό το μήνα και έχεις hosting για όσες ιστοσελίδες γουστάρεις. (αυτό δεν έχω δει να το κάνει καμία (ελληνική) εταιρία). Το hosting είναι σαν τα εστιατόρια. Όσο περισσότερος κόσμος πηγαίνει, τόσο πιο ευχαριστημένοι είναι οι πελάτες.
aris0 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Έβαλα δοκιμαστικά ένα site στο phox.gr. Από χθες είναι off-line (πάνω από 20 ώρες) και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Τα τηλέφωνα δεν απαντάνε, στα email δεν απαντάνε ούτε στο chat. Κατά τα άλλα "100% διαθεσιμότητα δικτύου και superior support 24/7"!
zipos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Μπορείς να αρχίσεις να κλαις τα χαμένα λεφτά σου..
aris0 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Το μόνο καλό είναι ότι δεν πλήρωσα. Είχαν κάποιες προσφορές δωρεάν για ένα χρόνο. Έχει να προτείνει κανείς κάποιο καλό hosting εντός Ευρώπης με σωστή υποστήριξη και καλή τιμή;
trolaios Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 χθές υπήρξε hack στους server της εταιρείας και ήταν ολα down για 8 ώρες περίπου..πάντως εκτός απο αυτό το άσχημο γεγονός η εταιρεία είναι πολύ γρήγορη στην εξυπηρέτηση και είμαι ευχαριστημένος..η επιλογή βέβαια είναι δικιά σου..
djsolid Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 χθές υπήρξε hack στους server της εταιρείας και ήταν ολα down για 8 ώρες περίπου..πάντως εκτός απο αυτό το άσχημο γεγονός η εταιρεία είναι πολύ γρήγορη στην εξυπηρέτηση και είμαι ευχαριστημένος..η επιλογή βέβαια είναι δικιά σου.. Χωρίς να θέλω να το παίξω ο περίεργος της υπόθεσης αλλά όταν μια εταιρία δίνει ως λόγο ενός downtime hack στους servers τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρα. Σημαίνει πως ότι data έχεις αν όχι αυτή, την επόμενη φορά ίσως να κυκλοφορούν στο web. Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σοβαρό για μια εταιρία κάτι τέτοιο, ακόμα και αν δν είχε downtime ούτε 1 sec το χρόνο...
aris0 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Το να συμβεί hack δεν είναι υπολήψιμο. Μπορεί να συμβεί και σε "σοβαρές εταιρίες". Αυτό που με προβληματίζει είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει μια εταιρία την επίθεση. Όταν αφήνουν το site σου πάνω από 24 ώρες off-line τουλάχιστο θα περίμενα μια σχετική ενημέρωση και όχι να κατεβάζουν τα τηλέφωνα.
zipos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Όταν αφήνουν το site σου πάνω από 24 ώρες off-line τουλάχιστο θα περίμενα μια σχετική ενημέρωση και όχι να κατεβάζουν τα τηλέφωνα. Ακριβώς. Δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς αν φέρονται σαν κότες. Το μόνο καλό είναι ότι δεν πλήρωσα. Είχαν κάποιες προσφορές δωρεάν για ένα χρόνο. Έχει να προτείνει κανείς κάποιο καλό hosting εντός Ευρώπης με σωστή υποστήριξη και καλή τιμή; Ναι. Διάβασε προηγούμενο post που έκανα σε αυτή τη συζήτηση.
aris0 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Για να μην τους αδικήσουμε πριν μία ώρα έλαβα ενημερωτικό email από την phox που εξηγούσε τα συμβάντα. Μπορεί να ήταν ένα μεμονομένο ατυχές συμβάν. Το μέλλον θα δείξει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.