stk@ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Ειχα 1 my book με 2 500αρηδες raid 0 , το Σαββατο αποφασισε ν'αυτοκτονησει το κουτι... οι δισκοι δουλευουνε αλλα φυσικα δε μπορω να δω data διοτι ηταν σε raid. Εχει κανεις ιδεα πως μπορω να παρω data απο δισκο που ηταν σε raid? Επισης παρηγγειλα το ιδιο (με 1 τερα χωρητικοτητα) υπαρχει καποιος τροπος να το κανω να παιξει με τους 2 500αρηδες και να δω τα data μου? Ευχαριστω.
washcloud Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 ...γενικώς δεν σε πολυκατάλαβα (ή απλά έχω μείνει πίσω =p) ...ΕΝΑ κουτί - ΔΥΟ δίσκοι;! μετά λες για δίσκΟ που ήταν σε RAID... ...τέλος, "πήρες ένα ΚΟΥΤΙ ( ; )", και θέλεις να κάνεις ΤΙ με αυτό; "Να το κάνεις να παίξει" ( ; ; ) με ΔΥΟ δίσκους; ...μπορεί να φταίει κι η ώρα τελικά...=p (...ελπίζω πάντως να μη φταίει η ηλικία...) ...αυτό πάντως που ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, όταν ρωτάς για ανάκτηση δεδομένων από RAID συστοιχία, είναι να σου πω πως κάποια από τα προγράμματα ανάκτησης δεδομένων που κυκλοφοράνε, έχουν και λειτουργία για ανάκτηση από δίσκους που βρίσκονταν σε RAID. Το "αγαπημένο" μου (που έχει και την επιλογή για τέτοιου είδους ανάκτηση), είναι το Active File Recovery, το οποίο και προτείνω, ΑΝ τελικά είναι κάτι τέτοιο, αυτό που θες....
georgemvg Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 ...γενικώς δεν σε πολυκατάλαβα (ή απλά έχω μείνει πίσω =p) Έχει βγάλει η WD ένα κουτί με δύο σκληρούς, ή 2χ500GB ή 2χ1000GB, και λέγονται mirror. Βέβαια μέσω software μπορείς να τους έχεις και σε raid 0, χωρίς κανένα όφελος στην ταχύτητα...Ανοίγει και το καπάκι του για αν τους αλλάζεις.
washcloud Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Έχει βγάλει η WD ένα κουτί με δύο σκληρούς, ή 2χ500GB ή 2χ1000GB ...α την τσούλα... Βέβαια μέσω software μπορείς να τους έχεις και σε raid 0, χωρίς κανένα όφελος στην ταχύτητα ...τί...σόι RAID-0 είναι τότε αυτό, δεν το πιάνω - αλλά οκ... Τεσπα το ότι ανοίγει το κουτί, είναι (..επιτέλους) πρόοδος... ...Όσο για το ζήτημά σου (...τώρα που "κατάλαβα" =ρ), θες τον ίδιο controller βασικά... ΔΕΝ είναι ο ίδιος, αυτός του νέου κουτιού που θα σου έρθει; ...και τέλος, συνδέοντας τους εσωτερικά, δε βλέπω γιατί να μην μπορεί να κάνει data recovery από δίσκους ("πρώην") RAID συστοιχίας, κάποιο από τα recovery προγράμματα που είπα και πριν (όπως το AFR), αρκεί να το παρέχει ως option... Σώζεις και την ανάκτηση στον νέο δίσκο, και όλα μέλι γάλα. ....και τώρα, πες μου ότι το μόνο μηχάνημα που έχεις, είναι κανένα laptop...
stk@ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Τωρα αν σου πω οτι η WD εχει βγαλει κουτι με 4 δισκους και 8 τερα χωρητικοτητα μαλλον θα τους δολοφονησεις! Οι δισκοι δουλευουνε μια χαρα,μπορω και τους βλεπω και θα δοκιμασω με ενα προγραμμα να τους "δω" και να τραβηξω τα αρχεια! Βασικα εγκυκλοπαιδικα το κανω για να δω τι παιζει! Λαπτοπ οχι,desktop εχω και εχω και ενα sata μεσα για να παιρνω 2ο backup τον εξωτερικο διοτι ποτε δεν ξερεις...με βολεψε ο εξωτερικος διοτι εχω ολα μου τα αρχεια σε ενα μερος και δεν εχω προβληματα με βαλε-βγαλε δισκους,γεμισε αυτος πρεπει να παρω αλλον κλπ. Το μονο "κακο" οτι η ταχυτητα μεταφορας απο δικτυο ειναι πολυ χαμηλη,περιπου 5 MB/Sec στην καλυτερη και αυτο διοτι το κουτακι δεν εχει δυνατο επεξεργαστη οταν τρωει τα πακετα απο το δικτυο και "μπουκωνει" κατα καποιο τροπο! Το προγραμμα που μου εστειλες το κατεβασα και το δοκιμαζω...νεοτερα αυριο και ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον!!!
washcloud Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 (...λόγω screen resolution=800x640, ΚΑΙ -μάλλον- κάλου στον εγκέφαλο, σε ψιλομπέρδεψα stk@, με τον georgemvg που παρεμβλήθηκε, και μάλλον αυτός το κατάλαβε - αν και δεν έγινε και τίποτα...) ...εχ, να 'σαι καλά για τις ευχαριστίες - μακάρι να βοήθησα να βρεις άκρη ...μη με τρελλαίνεις όμως...δε χάζεψα τόσο ακόμα...το πρόγραμμα δεν στο έστειλα -αν και το έχω κι έχει επιλογή για recovery από RAID, κι αν χρειαστείς, πες- απλά στο "υπέδειξα"... ...πες ότι έτσι είναι, να μην χάσω κάθε εμπιστοσύνη στη μνήμη μου Ενημέρωσε πως πήγε. (...μακρυά από "κουτιά"-πόσο μάλλον "έτοιμα" και πόσο μάλλον με τόσους δίσκους- κι εξωτερικούς γενικά... : χαλάνε πιο εύκολα τα ηλεκτρονικά τους, τα καλώδιά τους, οι controller τους, οι δίσκοι τους ακόμα-ακόμα... Συν το ότι, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ - ΚΑΠΟΙΑ μέρα θα σου...πέσει. Η φορητότητα έχει αυξημένη επικινδυνότητα πτώσης, κι άσχετα με το ύψος, θα σε βάλει σε από μικρούς μέχρι μεγάλους μπελάδες... Είναι ότι είναι και πιο ακριβοί - αλλά αν δε σε "καίει" το οικονομικό, οκ...) (αυτό με το "2ο backup", προτείνω για "χίλιους" λόγους, να το κάνεις στον εξωτερικό -αφού τον έχεις που τον έχεις- κι όχι στον 2ο εσωτερικό τον SATA που είπες. Αν είσαι αποφασισμένος για ΔΥΟ αντίγραφα των αρχείων σου -λίγο υπερβολικό, αλλά μάλλον και το "απόλυτο" backup, εδώ που τα λέμε- κράτα το αρχικό backup στον εσωτερικό, γιατί είναι θεωρητικά πιο ασφαλής. Συν το ότι η ταχύτητα μεταφοράς είναι άθλια στον εξωτερικό, όπως ξέρεις κι από πρώτο χέρι. Γενικά πάντως, ΕΝΑ backup, αρκεί) (...τέλος ούτε το..."εγκυκλοπαιδικό" του θέματος κατάλαβα - από τη στιγμή που...ΕΧΕΙΣ πρόβλημα! έτσι δεν είναι; - αλλά οκ....εσύ ξέρεις, κι όπως είπαμε...ενημέρωσε αν υπάρξει παραπέρα πρόβλημα...)
stk@ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Καλημερα, δεν τρεχει τιποτα για το μπερδεμα Να σου πω οτι ειμαι τεχνικος για να ξεκαθαρισω το τοπιο. Το backup και ολα μου τ'αρχεια,προγραμματα κλπ τα εχω στον εξωτερικο (κατι σαν να τα εχεις σε ενα μικρο σερβερ) ας πουμε για να μπορω να τα εχω ανα πασα στιγμη διαθεσιμα και απο αλλο υπολογιστη εντος του σπιτιου (εχω φτιαξει ενα μικρο δικτυακι στο σπιτι) και με βολευει αφανταστα απο το να εχω εναν υπολογιστη μονιμα ανοιχτο νυχτα-μερα! Οποτε επειδη ολο το setup του δικτυου (rack-switch-router κλπ) το εχω εκτος σπιτιου ειναι πραγματικα πολυ βολικο! Τωρα το εγκυκλοπαιδικο εχει να κανει με το οτι ασχολουμαι με sata για πρωτη φορα και δεν εχω εμπειριες αναλογες! Γενικως ασχολουμαι με μηχανες (servers) που εχουν scsi και sas controllers και δισκους,ακομη και εδω σπιτι scsi δισκους εχω διοτι τους θεωρω πιο αξιοπιστους αλλα και ταχυτερους απο τους IDE-SATA αλλα βεβαια ειναι πολυ πιο ακριβο το σπορ αυτο! οποτε αντι να παω σε καμια λυση με εξωτερικους sas επελεξα sata και μπορω να σου πω οτι αυτο που πληρωσα σε σχεση με αυτο που προσφερει (για μενα μιλαω παντα) ειναι καλο,θα μπορουσε να ειναι και καλυτερο και χειροτερο... Προβλημα ουσιαστικο δεν εχω μιας και εχω τελευταιο backup στον εσωτερικο πριν απο λιγο καιρο,κανα 3μηνο μου φαινεται. Σημερα θα δοκιμασω αν μπορω να κανω access τα αρχεια με ενα προγραμμα που εχω εδω στη δουλεια και θα σας πω τη συνεχεια της ιστοριας! Ευχαριστω και παλι. Stk@.
washcloud Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Να σου πω οτι ειμαι τεχνικος ε νομίζω πως εδώ "τελειώνει" το ζήτημα, όσον αφορά τις "γενικές οδηγίες" που έδωσα, μιας και ως σχετικός, η..."ανάληψη ευθυνών" (και η επιλογή χρήσης εξωτερικών δίσκων κτλ) είναι δική σου...Τα ξέρεις άλλωστε από πρώτο χέρι τα καλά και τα κακά τους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.