Προς το περιεχόμενο

Επαναφορά αρχαίου PC

Amadeus7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόοον είχα κάνει μία βλακεία πριν μερικα χρονάκια και είχα βάλει ασύμβατες μνήμες στον υπολογιστή μου (προσπαθώντας να του κάνω αναβάθμιση) με αποτέλεσμα μία ωραιότατη λάμψη και την αποσιώπησή του μία για πάντα, τον έκλαψα, στενοχωρήθηκα αλλα επειδή νόμιζα πως είχε καταστραφεί η μητρική και το τροφοδοτικό, αποφάσησα να συνεχίσω τη ζωή μου χωρίς αυτόν. Σήμερα ψάχνοντας στην αποθήκη τον βρήκα σε μία γωνία σκονισμένο και σκυθρωπό και αποφάσησα να ξαναβάλω το χαμόγελο στα χείλη του (πως τα λεω έτσι ο άτιμος... :-D). Ψάχνοντας λίγο ακόμα βρήκα τις κατάληλες μνήμες (όχι τις ασύμβατες) και ένα πανάρχαιο noname τροφοδοτικό οπότε τα συνέδεσα και, Ώ τι έκπληξη, πήρε μπρόςςς!!! Το πρόβλημά μου είναι πως μένει στην αρχική οθόνη του BIOS, πρίν ελένξει τους σκληρούς, και επιπλέον δεν αναγνωρίζει κανένα πληκτρολόγιο ώστε να μπορώ να μπώ στις ρυθμήσεις του bios πατώντας del. Οποτε σκεύτηκα πώς δύο εκδοχές πρέπει να παίζουν, είτε η motherboard τα έχει παίξει είτε το BIOS έχει πάθει σοβαρή ζημιά. Άν είναι πρόβλημα hardware πολύ απλά ο υπολογιστής πάει στα σκουπίδια, αν όχι, θέλω να προσπαθήσω να τον επαναφέρω, οπότε σκεύτηκα πώς ένα bios update ίσως κάνει κάτι αλλά δεν μπορώ να το κάνω μιάς και δεν λειτουργεί το πλητρολόγιο. O επεξεργαστής είναι Intel Celeron 2.60 ghz και η mobo Gigabyte GA-8PE800. Θα μπορούσε κάποιος να μoυ πεί αν και πως θα μπορούσα να επαναφέρω το πτώμα?

Να σημειώσω πως στην αρχική οθόνη γράφει τα παρακάτω και μετά σταματάει:

Award modular BIOS v6.00PC (μπλα μπλα μπλα)

Intel 845PE AGPSet BIOS for 8PE800 F9

Chek System Health OK, VCore = 1.5250

Main Processor : Intel ® Celeron ® 2.60GHz(100x26)

<CPUID:0F29 Patch ID:0817>

και μετά σταματά.

Δημοσ.

Δε θέλω να σ απογοητεύσω αλλά όσες έχω δει κάτι τέτοιο, συνήθως τα μαντάτα δεν είναι καλά.

Αν δεν κάνω λάθος για να μπεις στο BIOS πρέπει να ολοκληρώσει τους όποιους ελέγχους κάνει στην πρώτη οθόνη που βλέπεις κατά το boot. Αν κολλάει σ αυτή δεν είμαι βέβαιος αν μπορείς να κάνεις κάτι.

Δοκίμασες κανα BIOS reset & με usb πληκτρολόγιο (υποθέτω ότι το default πληκτρολόγιο που τον τσέκαρες ήταν PS/2);

Δημοσ.
Δε θέλω να σ απογοητεύσω αλλά όσες έχω δει κάτι τέτοιο, συνήθως τα μαντάτα δεν είναι καλά.

Αν δεν κάνω λάθος για να μπεις στο BIOS πρέπει να ολοκληρώσει τους όποιους ελέγχους κάνει στην πρώτη οθόνη που βλέπεις κατά το boot. Αν κολλάει σ αυτή δεν είμαι βέβαιος αν μπορείς να κάνεις κάτι.

Δοκίμασες κανα BIOS reset & με usb πληκτρολόγιο (υποθέτω ότι το default πληκτρολόγιο που τον τσέκαρες ήταν PS/2);

πως κάνω bios reset χωρίς πληκτρολόγιο? ναι δοκίμασα και με usb αλλά τίποτα. Μάλλον κάτι παίζει με τους σκληρούς διότι κολάει πρίν αρχίσει τον έλεγχο των σκληρών

Δημοσ.

'Ασυμβατη μνήμη'? ...Δεν μου καθεται και πολύ καλα. Γίνεται να μπεί ασύμβατη μνήμη σε DDR1 slot?

edit: επίσης η μητρική έχει 'dual bios'. Δες αν μπορείς να κάνεις κατι με αυτό.....

Δημοσ.

έβαλα μνήμη μεγαλύτερης ταχύτητας, μπορεί να το διατύπωσα λάθος, πάντως αν θυμάμαι καλά, εκείνο τον καιρό άκουγα πολλά για ασυμβατότητες μνημών με μητρικές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...