Προς το περιεχόμενο

Win7 και TV tuner Gigabyte GT-P8000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδη δεν ακους ήχο? ενω απο το ιδιο προγραμα ακους και ωλεπεις τηλεοραση, συνεπως δεν μπορουμε να μηλησουμε για ασυμβατοτητα προγραμματων, μονο την κεραια (ραδιοφωνου) μπορω να σκευτω αν εχει μπει και αν πιανει σημα εκει που ειναι

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

MCE εννοώ τα Media Center Edition, δεν έχω κάποιο εξωτερικό εξάρτημα :P. Το Presto δεν το δούλεψα πολύ, το έβγαλα αμέσως, αλλά θυμάμαι πως άλλαζες σε ραδιόφωνο από τις επιλογές εισόδου (εκεί που αλλάζεις από αναλογικό σε ψηφιακό, composite κλπ). Στα Media Center απλά δούλεψε, δεν έκανα τίποτα. Μπήκα στο ραδιόφωνο, έβαλα μια συχνότητα και αυτό ήταν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@giorgio30

Το θέμα δεν είναι μόνο ότι δεν ακούω ήχο (το βύσμα της κεραίας είναι καρφωμένο στη θέση του) αλλά και ότι το Windows Media Center δεν σκανάρει για σταθμούς όπως έκανε για τα κανάλια.

@vdanasto

Φαίνεται ότι γράφαμε ταυτόχρονα και είδα εκ των υστέρων το μήνυμά σου.

Εντάξει, συζητάμε για το ίδιο soft. Το Windows Media Center σκανάρισε τα κανάλια TV, τα βρήκα, τα κατέγραψα σε ένα χαρτί και έγραψα στο Menu το όνομα κάθε καναλιού και όλα δούλεψαν ΟΚ και με το remote control. Όταν συνέχισε στην επιλογή Radio, δεν έκανε το ίδιο σκανάρισμα όπως και με τα κανάλια TV. Του έβαλα ένα σταθμό (Galaxy) στη συχνότητα 92,00 αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτε. Αυτή είναι η κατάσταση και κοντεύω να τρελαθώ γιατί στην πρώτη εγκατάσταση με το Presto στα XP, πριν το format, όλα δούλευαν ρολόι (δεν είχα δοκιμάσει τότε στα Win7).

Επεξ/σία από makfil
Δημοσ.
Το θέμα δεν είναι μόνο ότι δεν ακούω ήχο (το βύσμα της κεραίας είναι καρφωμένο στη θέση του) αλλά και ότι το Windows Media Center δεν σκανάρει για σταθμούς όπως έκανε για τα κανάλια.

Δεν ξέρω, τι να σου πώ, δεν έχω δοκιμάσει να κάνω κάποιο scan.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας, και εγώ μόλις έβαλα τα windows 7 Και μόλις είδα ότι δεν δουλεύουν οι drivers.. παίζει μόνο ο ήχος στο presto χωρίς εικόνα.. ξέρει κανείς πως γίνεται να το φτιάξω? αν δουλέψει με άλλο program ή άλλους drivers?

Δημοσ.

1.Έχει βρεί κανένας software που να παίζει απροβλημάτιστα σε 16:9;Είναι σπαστικές οι μαύρες μπάρες δεξιά αριστερά.

2.Τα βίντεο που κάνεις record στο media center Που αποθηκεύονται;

Δημοσ.
1.Έχει βρεί κανένας software που να παίζει απροβλημάτιστα σε 16:9;Είναι σπαστικές οι μαύρες μπάρες δεξιά αριστερά.

2.Τα βίντεο που κάνεις record στο media center Που αποθηκεύονται;

1. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το έχω ψάξει γιατί δεν έχω widescreen οθόνη :-). Πάντως το Windows Media Center με το οποίο την δουλεύω έχει επιλογή zoom (αν κάνεις δεξί κλικ πάνω στο κανάλι που βλέπεις) και έχει αρκετές επιλογές ζουμαρίσματος. Το έχεις δοκιμάσει να δεις; Έχει και επιλογή για να καλύπτει τα κενά στο πλάι.

2. Τα βίντεο αυτά αποθηκεύονται στον φάκελο C:\Users\Public\Libraries\Recorded TV

τελικά κάποιος να μας πει πως θα το κάνουμε να δουλέψει στα windows 7? γιατί παίζει μόνο ήχος χωρίς εικόνα..

Έβγαλε σήμερα η Gigabyte καινούριο driver για τα Windows 7 x64, ο οποίος ΠΑΛΙ δεν είναι digitally signed. Δουλεύει μόνο αν κατά την εκκίνηση (πατώντας F8) διαλέξουμε την επιλογή Disable Digital Driver Enforcement (νομίζω έτσι το λέει). Το καλό είναι ότι διορθώνουν το πρόβλημα με την εικόνα (σε αντίθεση με τον πρώτο που έβγαλαν ο οποίος δεν δούλευε) και η κάρτα δουλεύει κανονικά.

Δημοσ.

ευχαριστώ για την απάντηση.. δηλαδή βάζω την x64 που έχει και πατάω F8 και βγάζει επιλογή για να βγάλω αυτό που λες?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:46 ----------

τελικά δεν κάνουν σε μένα γιατί είναι 32bit το pc.. όπότε να βάλω τους drivers για vista 32bita?

Δημοσ.

Έλειψα από το forum για λίγες μέρες γιατί αναγκάστηκα να κάνω τρίτη επανεγκατάσταση μέσα σε 15 μέρες, για διάφορους λόγους, και ξεκίνησα πάλι με τα XP Pro και προσπαθώ να εγκαταστήσω πάλι τα προγράμματα που δουλεύω και σχεδιάζω σήμερα-αύριο να ξαναεγκαταστήσω τα Win7. Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, έχω να πω τα εξής:

1. Στα XP χρειάζεται η εγκατάσταση του Presto για να μπορέσεις να δεις TV και να ακούσεις Radio.

2. Στα Win7 (x64), που έχουν εγκαταστήσει οι περισσότεροι, ΔΕΝ εγκαθίσταται το Presto. Οι οδηγοί της Gigabyte δεν εγκαθίστανται, όπως έχει αναφερθεί παραπάνω, αλλά λειτουργεί με τους οδηγούς για Vista 64. Τώρα μαθαίνω ότι και οι καινούργιοι οδηγοί δεν είναι digitally signed.

3. Στη δεύτερη επανεγκατάσταση στα XP σκέφτηκα να βάλω να σκανάρει και της Nova (με την επιλογή Cable), έβγαλε 368 κανάλια (!!!) αλλά στο τέλος της διαδικασίας πάγωσαν όλα.

Γεια σας, και εγώ μόλις έβαλα τα windows 7 Και μόλις είδα ότι δεν δουλεύουν οι drivers.. παίζει μόνο ο ήχος στο presto χωρίς εικόνα.. ξέρει κανείς πως γίνεται να το φτιάξω? αν δουλέψει με άλλο program ή άλλους drivers?

Την πρώτη φορά, που δεν ήξερα, είχα και εγώ αυτό το αποτέλεσμα, όπως γράφω παραπάνω, και τελικά με τη βοήθεια των φίλων εδώ κατάφερα να λειτουργήσω την κάρτα με το Media Center και με το remote control αλλά όχι το Radio, παρά το γεγονός ότι οι άλλοι λένε ότι δουλεύει. Είχα εικόνα χωρίς ήχο στα αναλογικά και ήχο και εικόνα στα 4 ψηφιακά. Με δεδομένο ότι μέχρι το τέλος του 2009 θα έχουμε ψηφιακά όλα τα κανάλια, πιστεύω ότι θα αντιμετωπιστεί και αυτό το θέμα. Στη νέα εγκατάσταση θα προσπαθήσω πάλι ακολουθώντας τη συμβουλή του vdanasto

Έχω δουλέψει και εγώ με το zoom και η εικόνα ήταν ικανοποιητική όταν άλλαζα από ΣΚΑΙ σε 4:3.

Δημοσ.

πολύ καλές οι πληροφορίες που λες..

Σε μένα το πρόβλημα είναι ότι έχω win7 32bit και έχω πρόβλημα με όλους τους drivers.. και όπως είναι λογικό drivers από vista 64bit και win 7 drivers 64bit δεν μπορώ να βάλω με αποτέλεσμα να έχω μόνο ήχο και χωρίς εικόνα.. και ψάχνω να βρω έναν τρόπο λύσης γιατί είναι κρίμα να μην δουλεύει και να κάνω πάλι format και να αλλάζω windows..

αν κάποιος γνωρίζει να μας πει πως θα το κάνουμε να δουλέψει στα windows 7 32 bit θα ήταν τέλιο!

Δημοσ.

Ένα toshiba hybrid USB tuner που έχω το είδαν τα Windows 7 x64 χωρίς να βάλω drivers. Όλα τα προγράμματα το βλέπουν σαν BDA Tuner Device και λειτουργεί κανονικά.

Δοκίμασε το demo Blaze HDTV player ( http://www.blazevideo.com/hdtv-player/ ). Μου κάνει zapping ακαριαία, ενώ με το αυθεντικό πρόγραμμα σε XP περίμενα 1-2 δευτερόλεπτα από κανάλι σε κανάλι.

Δημοσ.
πολύ καλές οι πληροφορίες που λες..

Σε μένα το πρόβλημα είναι ότι έχω win7 32bit και έχω πρόβλημα με όλους τους drivers.. και όπως είναι λογικό drivers από vista 64bit και win 7 drivers 64bit δεν μπορώ να βάλω με αποτέλεσμα να έχω μόνο ήχο και χωρίς εικόνα.. και ψάχνω να βρω έναν τρόπο λύσης γιατί είναι κρίμα να μην δουλεύει και να κάνω πάλι format και να αλλάζω windows..

αν κάποιος γνωρίζει να μας πει πως θα το κάνουμε να δουλέψει στα windows 7 32 bit θα ήταν τέλιο!

Το πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν με τους οδηγούς για τα x64. Γιατί δεν δοκιμάζεις είτε με τους οδηγούς της Gigabyte είτε των Vista για χ32 ? Πιθανά να δουλέψει το Media Center μ' αυτούς. Αν δεν τα καταφέρεις, υπάρχει η λύση του vdanasto την οποία, βέβαια, έχει δουλέψει στα χ64.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...