Προς το περιεχόμενο

Win7 και TV tuner Gigabyte GT-P8000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα XP είχα εγκαταστήσει το soft για το TV tuner και λειτουργεί άψογα. Μετά την εγκατάσταση και των Win7 (dual boot), προσπάθησα να εγκαταστήσω και σ' αυτό το OS το soft αλλά η εγκατάσταση δεν προχώρησε, προφανώς, γιατί δεν είχε drivers για Win7 στο CD.

Κατέβασα το soft από την GB και το εγκατέστησα αλλά εμφανίστηκαν τα ακόλουθα προβλήματα:

1. Μετά τη σάρωση για να εντοπίσει τα 69 αναλογικά κανάλια της Ελλάδας (τόσα βγάζει όταν επιλέξεις Ελλάδα), έχω ήχο σε κάθε κανάλι αλλά όχι εικόνα. :cry:

2. Μετά τη σάρωση για τα 4 ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ, όλα ΟΚ. :lol:

3. Μετά τη σάρωση για να εντοπίσει τα κανάλια FM Radio, δεν έχει ήχο. :cry:

Επαναλαμβάνω ότι το soft λειτουργεί τέλεια στα XP.

Υπάρχει κάποια ιδέα και βοήθεια για το τι συμβαίνει στα Win7?

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το έψαξα στο internet και έχουν όλοι το ίδιο πρόβλημα. Η Gigabyte απάντησε πως, για την ώρα, το tuner δεν λειτουργεί στα Windows 7. Ίδωμεν...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ κατέβασα από την Gigabyte το soft για την εγκατάσταση στα Win7. Πως είναι δυνατόν να έχει το soft για τα Win7 και να λέει ότι δεν τρέχει, πολύ περισσότερο μάλιστα που τα 4 ψηφιακά της ΕΡΤ λειτουργούν άψογα :-D:-D

Δημοσ.

Έχεις δίκιο, επειδή δεν βρήκα για Win7 (x64) κατέβασα και εγκατέστησα το soft για Vista (χ64).

Λες να είναι αυτή η αιτία που παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα?

Δημοσ.

Τι εννοείς ακριβώς?

Δηλαδή να ανοίξω το πρόγραμμα στα Win7 (την Ultimate χ64 έχω) ενεργοποιώντας το exe από την εγκατάσταση στα XP? Αυτό το είχα κάνει πριν εγκαταστήσω την έκδοση της Gigabyte (Vista x64) και δεν είχε αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Την αγόρασα τελικά την καρτούλα. Λειτουργεί κανονικά σ'εμένα, σε Windows 7 Professional x64. Την δουλεύω μέσω Media Center και όλα πάνε ρολόι. Τα ψηφιακά πεντακάθαρα, τα αναλογικά λίγο χάλια (λόγω κεραίας, έχω συνδέσει την μικρούλα που είχε στην συσκευασία), αλλά έχω εικόνα και ήχο κανονικά. Και το remote κανονικά. Δεν έκανα καμία ιδιαίτερη ρύθμιση, όλα λειτούργησαν κανονικά μόλις έβαλα των driver για Vista x64.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άνοιξα το Media Center και μετά τα προκαταρκτικά ξεκίνησε να εγκαταστήσει το PlayReady αλλά δεν προχώρησε και σταμάτησε. Ζητάει να δοκιμάσω πάλι ή να το εγκαταστήσω από tasks/Settings/General/Windows Media Center Setup/

αλλά ούτε με αυτό τον τρόπο γίνεται η εγκατάσταση.

Κάνω κάτι λάθος?

ΥΓ Μετά από πολλές προσπάθειες και αποφεύγοντας την απ' ευθείας εγκατάσταση του PlayReady , άρχισε το σκανάρισμα των καναλιών και όταν τελείωσε η διαδικασία είχα πολλά που μάλλον ήταν τα αναλογικά αλλά δεν είχα εικόνα και 4 ψηφιακά με πλήρη στοιχεία για το πρόγραμμα με εικόνα και ήχο. Δηλαδή κατάσταση όμοια με εκείνη που είχα επιλέγοντας το soft της Gigabyte που είχα εγκαταστήσει.

Αποφάσισα να απεγκαταστήσω το soft και προσπάθησα να ξανασκανάρω για τα κανάλια αλλά δεν μπορώ να το κάνω.

Καμιά βοήθεια?

Επεξ/σία από makfil
Δημοσ.

Τι να σου πω, δεν έχω ιδέα. Εμένα έχει κανονικά εικόνα σε όλα. Μήπως έχεις εγκαταστήσει τίποτα επιπλέον codecs και δημιουργούν κανένα conflict;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κυκλοφόρησε ο Driver για τα Windows 7 :lol:

... ο οποίος δεν λειτουργεί γιατί δεν είναι Digitally Signed. Α ρε Gigabyte... :P

Επεξ/σία από vdanasto
Δημοσ.
Την αγόρασα τελικά την καρτούλα. Λειτουργεί κανονικά σ'εμένα, σε Windows 7 Professional x64. Την δουλεύω μέσω Media Center και όλα πάνε ρολόι. Τα ψηφιακά πεντακάθαρα, τα αναλογικά λίγο χάλια (λόγω κεραίας, έχω συνδέσει την μικρούλα που είχε στην συσκευασία), αλλά έχω εικόνα και ήχο κανονικά. Και το remote κανονικά. Δεν έκανα καμία ιδιαίτερη ρύθμιση, όλα λειτούργησαν κανονικά μόλις έβαλα των driver για Vista x64.

το κοντρολ τρεχει το mce (music, foto, video...) ή ανοιγει μονο για τα καναλια?

Δημοσ.
το κοντρολ τρεχει το mce (music, foto, video...) ή ανοιγει μονο για τα καναλια?

Λειτουργεί κανονικά στο Media Center, απλά εγκαθιστάς τον driver που έχει στο CD.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...