Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα όρια πάνε και ανάλογα την εταιρεία. Δηλαδή μου έχει τύχει η BA να μην με χρεώσει για 4-5 κιλά πιο πάνω (εντάξει, έβλεπαν σε εορταστική περίοδο, φοιτητή να επιστρέφει σπίτι του) αλλά να μου ζαλίσει τον έρωτα για να είμαι μέχρι 0,5 κιλά "υπέρβαρος" φεύγοντας από Heathrow -ποτέ ξανά :P Γενικά οι "μεγάλες" εταιρείες είναι large και στα κιλά. Οι μικρές θα σου χρεώσουν και το γραμμάριο -από εκεί πάνε να βγάλουν.

Τα όρια για τις αποσκευές διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, όπως και να 'χει όμως αναγράφονται επάνω στο itinerary, στην κράτηση, online, παντού :)

• 3 μήνες μετά...
  • Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω εκανα ηλεκτρονικη κρατηση μεσω airtickets και μεσω British Airways και Γραφει " Επιτρεπόμενο Βάρος 1 αποσκευες". Θα ηθελα να ρωτησω αν υαρχει οριο μεγεθους της βαλιτσας (:lol: εννοω μην εχουν ως standard τιποτα μικρουλες) και αν γινεται να εχω και δευτερη μαζι, εσθω και με χρεωση (και εαν ναι με τι αντιτιμο). Επισης στην Β.Α. ποιο ειναι το οριο βαρους και τι παραπανω πληρωνεις ανα κιλο???

Δημοσ.

Επειδη φευγω και'γω με British τον Σεπτεμβρη δικαιουσαι 1 βαλιτσα μεχρι 23κg (η επεκταση στα 32 κοστιζει 38 ευρω) και την δυνατοτητα για μια εξτρα βαλιτσα για 41 ευρω.

Οσον αφορα το μεγεθος, ειναι 90cm x 75cm x 43cm.

Βασικα, εδω στα λεει ολα.

Δημοσ.
Επειδη φευγω και'γω με British τον Σεπτεμβρη δικαιουσαι 1 βαλιτσα μεχρι 23κg (η επεκταση στα 32 κοστιζει 38 ευρω) και την δυνατοτητα για μια εξτρα βαλιτσα για 41 ευρω.

Οσον αφορα το μεγεθος, ειναι 90cm x 75cm x 43cm.

Βασικα, εδω στα λεει ολα.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!;)

Δημοσ.

Ερώτηση:

στην easyjet μπορούμε να έχουμε την χειραποσκευή ΚΑΙ μια κανονική τσάντα. Έτσι;

Η θεωρείται και η τσάντα αποσκευή και πρέπει να τη βάλουμε μέσα στη βαλίτσα;;

• Super Moderators
Δημοσ.
Ερώτηση:

στην easyjet μπορούμε να έχουμε την χειραποσκευή ΚΑΙ μια κανονική τσάντα. Έτσι;

Η θεωρείται και η τσάντα αποσκευή και πρέπει να τη βάλουμε μέσα στη βαλίτσα;;

Σε τελευταίο μου ταξίδι πάντως τον Μάιο 2010, στην επιστροφή από Ρώμη, οι κοπέλες στην έξοδο (εκεί όπου τσεκάρονται οι χειραποσκευές) θεωρούσαν τις γυναικείες τσάντες δεύτερη χειραποσκευή.

Τα μόνα που την γλύτωναν ήταν τα τσαντάκια μέσης τύπου "μπανάνας".

Δημοσ.

Τι μαλακισμένες. Προσωπικά περνούσα τακτικά σε διάφορα hubs της ηζη με 3 χειραποσκευές, μια κανονική τσάντα, το λάπτοπ και τη θήκη της μηχανής.

Δημοσ.
Σε τελευταίο μου ταξίδι πάντως τον Μάιο 2010, στην επιστροφή από Ρώμη, οι κοπέλες στην έξοδο (εκεί όπου τσεκάρονται οι χειραποσκευές) θεωρούσαν τις γυναικείες τσάντες δεύτερη χειραποσκευή.

Τα μόνα που την γλύτωναν ήταν τα τσαντάκια μέσης τύπου "μπανάνας".

Τι μαλακισμένες. Προσωπικά περνούσα τακτικά σε διάφορα hubs της ηζη με 3 χειραποσκευές, μια κανονική τσάντα, το λάπτοπ και τη θήκη της μηχανής.
Με λίγα λόγια καληνύχτα ζωή. Είναι πώς θα τους τα σκάσουμε;

Θα τους δείξουμε φώτο του Λούσι για να μας αφήσουν.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τι να σε πω. Πάντως αναγκαστήκαμε να "φορτώσουμε" τη μία χειραποσκευή λόγω γυναικείας τσάντας (ομολογουμένως λίγο μεγαλύτερης του 'πουγκιού' βραδυνής εξόδου but still...).

Ευτυχώς είχα προνοήσει κι είχα καταβάλει το σχετικό αντίτιμο από την κράτηση, σκεπτόμενος ότι όταν ταξιδεύει μία γυναίκα είναι μάλλον απαραίτητη η έξτρα βαλίτσα. :P

[...]

Θα τους δείξουμε φώτο του Λούσι για να μας αφήσουν.

Το φοβάμαι αυτό, δεν είμαι πλέον στην ηλικία για δυνατές συγκινήσεις... :P

Δημοσ.

Ή στη χειρότερη τσάντα που να χωράει στη χειραποσκευή (που μπορεί να είναι "βαλίτσα πιλότου"): την περνάνε μέσα στην τελευταία και τη βγάζουν μετά.

edit: ακούστηκε λίγο "κάπως" αυτό, ε; :P

Δημοσ.

Μπανάνες, τη βάζουν, τη βγάζουν. I don' t like where this thread is going =p

Θα δώσω και αυτό σαν επιλογή κι ό,τι φωτίσει τον καθένα. Ευχαριστώ =)

Δημοσ.

πάντως δεν υπάρχει πιο δύσκολη άσκηση απ΄το να προσπαθείς να ετοιμάσεις μικρή ΚΑΙ ελαφριά βαλίτσα. αλλά και τι υπέροχο ταξίδι όταν έχεις όλα σου τα πράγματα μαζί και γλυτώνεις τόσο χρόνο φθάνοντας (και όλο το στρες του μήπως χάθηκε/την άνοιξαν και άλλα παρόμοια).

για τα υγρά εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί? ξέρει κανείς πόσα ml επιτρέπεται να έχει κανείς σε χειραποσκευή?

Δημοσ.

100ml το κάθε ένα. Συνολικά να χωράνε σε ένα σακουλάκι που έχουν το οποίο δεν γνωρίζω διαστάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...