johnaueb Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα, σκέφτομαι να πάρω ενα ορειβατικο σακιδιο πλατης, σε στυλ deuter ή north face για να καταλαβετε, χωρητικοτητας απο 40 με 60 λιτρα. ξερετε αν θα εχω προβλημα να το περνάω ως χειραποσκευή στα αεροπλάνα και κυρίως σε aegean κ ryanair? ξέρω πως σύμφωνα με τους κανονισμούς νομίζω θα εχω προβλημα, αλλά στην πραγματικότητα ξέρετε τι γίνεται? π.χ. τωρα παίρνω μαζί μου σαν χειραποσκευη παντα μια βαλίτσα που είναι ακριβώς στα επιτρεπόμενα όρια + ενα backpack 33 λιτρα που αν με ρωτησει κανεις θα πω πως ειναι για το λαπτοπ αλλά βασικά όχι απλα κανεις δεν με ρωτάει, αλλά ούτε καν τα κοιτάνε..
Alphaleader Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα, σκέφτομαι να πάρω ενα ορειβατικο σακιδιο πλατης, σε στυλ deuter ή north face για να καταλαβετε, χωρητικοτητας απο 40 με 60 λιτρα. ξερετε αν θα εχω προβλημα να το περνάω ως χειραποσκευή στα αεροπλάνα και κυρίως σε aegean κ ryanair? ξέρω πως σύμφωνα με τους κανονισμούς νομίζω θα εχω προβλημα, αλλά στην πραγματικότητα ξέρετε τι γίνεται? π.χ. τωρα παίρνω μαζί μου σαν χειραποσκευη παντα μια βαλίτσα που είναι ακριβώς στα επιτρεπόμενα όρια + ενα backpack 33 λιτρα που αν με ρωτησει κανεις θα πω πως ειναι για το λαπτοπ αλλά βασικά όχι απλα κανεις δεν με ρωτάει, αλλά ούτε καν τα κοιτάνε.. Σε ryanair χλωμος εισαι... Aegean θα κανουν τα στραβά ματια, στην χειροτερη θα στο στειλουν αποσκευες τελευταια στιγμη χωρις να πληρωσεις. Ουτως η αλλως οτι θελει κουβαλάει ο καθένας και η καμπινα γίνεται κωλος.
paylidis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Κανονικα βάσει διαστάσεων δε περνάει σε καμία εταιρεία. Στην πράξη μονο οι low cost εχω πετύχει να το χρεώνουν σαν αποσκευή στο gate (50€) οποτε για εμένα δεν αξίζει το ρίσκο
NiKoSmile Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Έχει κανείς εμπειρία φέτος με Aegean; Την χειραποσκευή μέχρι 8kg τη ζυγίζουν; Και τι γίνεται αν είναι λίγο παραπάνω πχ 9kg; Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2020 από NiKoSmile
kaktos77 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Έχει κανείς εμπειρία φέτος με Aegean; Την χειραποσκευή μέχρι 8kg τη ζυγίζουν; Και τι γίνεται αν είναι λίγο παραπάνω πχ 9kg; Πήγαμε 2 άτομα με επιστροφή από Αθήνα στην Κέρκυρα την περασμένη εβδομάδα. Έχουν γίνει αρκετά αυστηροί, σου ζυγίζουν και σου χρεώνουν το παραμικρό. Οπότε φρόντισε να είσαι στα 8 γιατί αλλιώς θα πληρώσεις. Επίσης να ξέρεις ότι εφόσον πάρεις καμπίνας δεν θα μπορείς να έχεις και προσωπική τσάντα, τσαντάκι κλπ. Δηλαδή σου λένε η το τσαντάκι σου με το πορτοφόλι κλπ ή καμπίνας και εκεί μέσα βάλε ότι θέλεις μέχρι 8kg και καλά για να περιορίσουν τον κορονοιο, προφανώς βέβαια γίνεται για να αναγκαστείς να χρεωθείς αποσκευή ή να σε βγάλουν υπέρβαρο στην καμπίνας. Τέλος στην πτήση δίνουν ένα νεράκι και ένα παστέλι σε χάρτινη σακούλα. Για τα 9 που είπες δεν ξέρω, πάντως όταν πηγαίναμε από Αθήνα σε Κέρκυρα, είδα ότι ήταν η καμπίνας κοντά 10, έκανα τον μαλακα και δεν πλησίασα και ευτυχώς την πέρασα χωρίς να μου πει κανένας τίποτα. Στην επιστροφή είχαμε την αποσκευή που είχαμε χρεωθεί και 2 καμπίνας που ήταν και οι δυο υπέρβαρες αλλά η χρεωμένη ήταν αντί για 23, 18 κιλά. Οπότε μας πήρε χαριστικά τη μια καμπίνας χωρίς χρέωση για να μην αδειάζουμε από αυτή στην μεγάλη και μας άφησε να πάρουμε την 2η που ήταν 9.1 μαζί. Αλλά όλα αυτά με τον κίνδυνο να μας χρεώσουν και επειδή ήδη είχαμε πληρώσει μια αποσκευή. Δεν ξέρω δηλαδή τι θα γινόταν αν είχαμε 2 καμπίνας απλώς....Πιστεύω θα μας χρέωναν... Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2020 από kaktos77 1
gthe Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Έχει κανείς εμπειρία φέτος με Aegean; Την χειραποσκευή μέχρι 8kg τη ζυγίζουν; Και τι γίνεται αν είναι λίγο παραπάνω πχ 9kg; Η aegean με την χαρακτηριστική ελληνική βλαχοπονηραδα θέλει εν μέσω covid να βγάλει από την μύγα ξίγκι. Χωρίς να έχει ειδική χρέωση για drop off χειραποσκευων με δικαιολογία την και καλά γρήγορη επιβίβαση/αποβίβαση αξιώνει από το κόσμο να κρατάει είτε το σακίδιο του είτε την χειραποσκευη του στη πτήση αφήνοντας θολό τι θα χρεωθεί αν την κάνεις drop off. Δλδ οποίος χρειάζεται σακίδιο στην πτήση πρέπει οπωσδήποτε να πληρώσει τιμή μεγάλης βαλίτσας? Εγω λοιπόν τσακώθηκα λίγο στο drop off και μας πήραν κάτω τις χειραποσκευες μας μαζι με τη μεγάλη μας βαλίτσα που είχαμε προπληρωσει. Γκρίνιαξε η υπάλληλος γιατί είχαμε επιπλέον 2 σακίδια, ένα με τα ρούχα του μωρού για την πτήση και ένα με το επαγγελματικό μου λαπτοπ. Ρώτησα απλά λοιπόν... "Κανένα πρόβλημα να πληρώσω για drop off τις χειραποσκευες μας μιας και τα σακίδια μας είναι απαραίτητα, ποια είναι η χρέωση για τις μικρές βαλίτσες drop off? Στον ανταγωνισμό είναι 10 ευρώ η μία" Απάντηση δεν πήρα και απλά τις δώσαμε δωρεάν... Αν η aegean θέλει να το γυρίσει σε low cost, ας μπει στον ανταγωνισμό με τη ryunair...εκει θα γελάσουμε. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2020 από gthe 1 2
skoulas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 15 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Έχει κανείς εμπειρία φέτος με Aegean; Την χειραποσκευή μέχρι 8kg τη ζυγίζουν; Και τι γίνεται αν είναι λίγο παραπάνω πχ 9kg; Γενικά αυτό που έχω δει να ισχύει είναι ότι ΑΝ κάνεις το "κορόιδο" και δεν περιμένεις "πρώτη μούρη" στην πύλη που φεύγει η πτήση σου δεν σου ζυγίζουν.. Ταξιδεύω κυρίως εξωτερικό (Agean και Lufthansa) και τώρα με τον Covid έχω μόνο βαλίτσα καμπίνας όπου αναγκαστηκά βάζω και το laptop (σε πολύ λεπτό backpack για την περίπτωση που μου πάρουν τη βαλίτσα) οπότε τα 8kg τα ξεπερνάω εύκολα... Δεν μου έχουν ζυγίσει ποτέ τη βαλίτσα ΑΛΛΆ ΠΑΝΤΑ πλησιάζω στην πύλη μετά την επιβίβαση της Business class και των οικογενειών. Πριν τον Covid, έχοντας βαλίτσα καμπίνας και backpack, 1 στις 2 φορές μου έπαιρναν την βαλίτσα (χωρίς να τη ζυγίσουν και χωρίς χρέωση) και μου άφηναν μόνο τη χειραποσκευή λόγω υπεράριθμων αποσκευών στην καμπίνα. Επίσης σχεδόν πάντα υπάρχουν κυρίες όπου εκτός από την βαλίτσα έχουν και κλασική γυναικεία τσάντα (φυσιολογικού μεγέθους) και δεν τους έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. 1
gthe Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, skoulas είπε Γενικά αυτό που έχω δει να ισχύει είναι ότι ΑΝ κάνεις το "κορόιδο" και δεν περιμένεις "πρώτη μούρη" στην πύλη που φεύγει η πτήση σου δεν σου ζυγίζουν.. Ταξιδεύω κυρίως εξωτερικό (Agean και Lufthansa) και τώρα με τον Covid έχω μόνο βαλίτσα καμπίνας όπου αναγκαστηκά βάζω και το laptop (σε πολύ λεπτό backpack για την περίπτωση που μου πάρουν τη βαλίτσα) οπότε τα 8kg τα ξεπερνάω εύκολα... Δεν μου έχουν ζυγίσει ποτέ τη βαλίτσα ΑΛΛΆ ΠΑΝΤΑ πλησιάζω στην πύλη μετά την επιβίβαση της Business class και των οικογενειών. Πριν τον Covid, έχοντας βαλίτσα καμπίνας και backpack, 1 στις 2 φορές μου έπαιρναν την βαλίτσα (χωρίς να τη ζυγίσουν και χωρίς χρέωση) και μου άφηναν μόνο τη χειραποσκευή λόγω υπεράριθμων αποσκευών στην καμπίνα. Επίσης σχεδόν πάντα υπάρχουν κυρίες όπου εκτός από την βαλίτσα έχουν και κλασική γυναικεία τσάντα (φυσιολογικού μεγέθους) και δεν τους έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Μιας και ταξιδεύεις συχνά αυτό το καιρό, έχεις πραγματικά καταλάβει τι θεωρεί η Aegean ότι πρέπει να κάνεις για ένα τυπικό light ταξιδιωτικό setup όπως το δικό σου; Δλδ ένα σακίδιο με το λαπτοπ σου και τη χειραποσκευή. Αυτά δλδ που κουβαλάει το 90% του κόσμου αν δεν πάει διακοπές με οικογένεια (που κουβαλάμε τα κέρατα μας και περνάμε από το dropoff για μεγάλη βαλίτσα, κάθισμα παιδιού κτλ) και που δεν περναει ποτέ από drop off και δεν θέλει και τις low cost ακριβώς για να μην βάζει σακίδια μέσα σε βαλίτσες κτλ Γιατί έγω πραγματικά δεν το έχω καταλάβει. Θεωρεί δλδ ότι πρέπει να χρεωθείς 23κιλη και να περιμένεις drop off για το βαλιτσάκι σου; Καλά αυτό το 8kg των χειραποσκευών δεν το πιάνει ούτε το 50%, όλες είναι υπερβαρες στα 9 ή 10. Αν γίνουν οι αεροπορικές αυστηρές και σε αυτό, θα αλλάξει τελείως το πράγμα. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2020 από gthe 1
skoulas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Αξίζει να θυμόμαστε τι ζημιά έγινε στις αεροπορικές αυτή την περίοδο...Θα τις λυπηθούμε; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ. Αλλά όταν οι αεροπορικές θέλουν να βγάζουν κέρδος όταν τα πράγματα κυλάνε ομαλά φαντάσου τι θέλουν να κάνουν τώρα στους επιβάτες...Δεν μπορώ να ξέρω τι οδηγίες δίνει η Aegean και η κάθε Aegean στους εργαζομένους της.Προφανώς δεν μπορούν να σταματήσουν τους ελέγχους για το θέμα των διαστάσεων/βάρους γιατί όλοι φανταζόμαστε τι θα ακολουθήσει...Το βλέπω πιο πολύ σαν ένα παιχνίδι γάτα-ποντίκι, όπου αφήνει ευχαριστημένες σίγουρα τις αεροπορικές αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό όσων ταξιδεύουν...Προφανώς, οι αεροπορικές ξέρουν ότι θα ελέγξουν 10 επιβάτες, θα βρουν 2-3 "παράνομους" και θα περάσουν άλλοι 20 "παράνομοι" που θα κάνουν ότι και εγώ...Αυτή πιστεύω είναι η λογική του light setup όλων των αεροπορικών...Αν ήθελαν να είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΣΤΗΡΟΙ θα ελέγχονταν ΟΛΟΙ...Όταν αγοράζουμε εισιτήρια βλέπουμε τι υπηρεσίες προσφέρει και τι κανόνες (τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε) έχει κάθε αεροπορική. Πάντα ψάχνουμε τα "παραθυράκια" και ελπίζουμε ότι θα είμαστε τυχεροί...αλλιώς πληρώνουμε για όλες τις φορές που είχαμε σταθεί τυχεροί...Και όπως λέει και ένας φίλος μου: "Εγώ με αεροπορική όπου το εισιτήριο κοστίζει λιγότερο από (το αντίστοιχο) εισιτήριο λεωφορείου δεν ταξιδεύω..." Πάντως σε σύγκριση Aegean-Lufthansa στην αντιμετώπιση των ακυρωμένων πτήσεων επιλέγω τους Γερμανούς με κλειστά μάτια... Spoiler Είχα από ένα εισιτήριο και με τις δύο αεροπορικές την περίοδο του lockdown...Αίτηση για Voucher και στους 2. Παίρνω κανονικά το voucher, ΑΛΛΆ η ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι οι Γερμανοί μαζί με το voucher (όπου ήταν η αξία του εισιτηρίου) έδινα επιπλέον 50euro έκπτωση στην επόμενη κράτηση...Για ποιο λόγο δεν το έκανε και η Aegean που ανήκει στο ίδιο όμιλο; ΑΓΝΩΣΤΟ... 1
Ανήξερη Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, gthe είπε Η aegean με την χαρακτηριστική ελληνική βλαχοπονηραδα θέλει εν μέσω covid να βγάλει από την μύγα ξίγκι. Χωρίς να έχει ειδική χρέωση για drop off χειραποσκευων με δικαιολογία την και καλά γρήγορη επιβίβαση/αποβίβαση αξιώνει από το κόσμο να κρατάει είτε το σακίδιο του είτε την χειραποσκευη του στη πτήση αφήνοντας θολό τι θα χρεωθεί αν την κάνεις drop off. Δλδ οποίος χρειάζεται σακίδιο στην πτήση πρέπει οπωσδήποτε να πληρώσει τιμή μεγάλης βαλίτσας? Εγω λοιπόν τσακώθηκα λίγο στο drop off και μας πήραν κάτω τις χειραποσκευες μας μαζι με τη μεγάλη μας βαλίτσα που είχαμε προπληρωσει. Γκρίνιαξε η υπάλληλος γιατί είχαμε επιπλέον 2 σακίδια, ένα με τα ρούχα του μωρού για την πτήση και ένα με το επαγγελματικό μου λαπτοπ. Ρώτησα απλά λοιπόν... "Κανένα πρόβλημα να πληρώσω για drop off τις χειραποσκευες μας μιας και τα σακίδια μας είναι απαραίτητα, ποια είναι η χρέωση για τις μικρές βαλίτσες drop off? Στον ανταγωνισμό είναι 10 ευρώ η μία" Απάντηση δεν πήρα και απλά τις δώσαμε δωρεάν... Αν η aegean θέλει να το γυρίσει σε low cost, ας μπει στον ανταγωνισμό με τη ryunair...εκει θα γελάσουμε. Τυχεροί ήσασταν. Έχει προσθέσει ειδική χρέωση, έχει αλλάξει τελείως την πολιτική αποσκευών κι έχει ανανεώσει όλες τις σχετικές πληροφορίες στο σάιτ της. Π.χ. αν ταξιδεύατε από εξωτερικό προς Ελλάδα και είχατε ένα μικρό μπακ πακ και την οχτάκιλη χειραποσκευή και το διαπιστώνανε στην Πύλη επιβίβασης, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, θα σας χρεώνανε την οχτάκιλη πενήντα ευρώ για να πάει ως παραδοτέα. Δεν θα μετρούσε ως χειραποσκευή, αφού επιτρέπεται μόνο μία ανά άτομο. Ακόμη και το μπακπακ να πήγαινε ως παραδοτέα, ίδια τιμή θα είχε. Με προαγορά ήταν 25. Εγώ δεν το ρίσκαρα και είχα προαγοράσει και γενικά από ό,τι είδα ήταν αυστηροί στον αριθμό των χειραποσκευών (να είναι μόνο μία δηλ. είτε μικρή είτε μεγάλη). Στα ταξίδια εσωτερικού είναι λίγο χαμηλότερες οι τιμές, αλλά ισχύουν ακριβώς τα ίδια σχετικά με τον αριθμό των επιτρεπόμενων χειραποσκευών. Στις 25/8/2020 στις 7:34 ΜΜ, NiKoSmile είπε Έχει κανείς εμπειρία φέτος με Aegean; Την χειραποσκευή μέχρι 8kg τη ζυγίζουν; Και τι γίνεται αν είναι λίγο παραπάνω πχ 9kg; Με τα κιλά των χειραποσκευών μάλλον συνεχίζουν να είναι ελαστικοί και να μη ζυγίζουν. Αλλά φρόντισε να μην αποκλίνεις πολύ. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2020 από Ανήξερη
NiKoSmile Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ, και κάτι τελευταίο μια που πετάω αύριο. Τα τσαντάκια μέσης (μπανάνες) επιτρέπονται; Και αν ναι, μπορώ να έχω μέσα powerbank μαζί με το κινητό και το πορτοφόλι; Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2020 από NiKoSmile
Ανήξερη Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, NiKoSmile είπε Σας ευχαριστώ, και κάτι τελευταίο μια που πετάω αύριο. Τα τσαντάκια μέσης (μπανάνες) επιτρέπονται; Και αν ναι, μπορώ να έχω μέσα powerbank μαζί με το κινητό και το πορτοφόλι; Αν είναι μια νορμάλ μπανάνα κι όχι φουσκωμένη σαν βαλιτσάκι (!) πιστεύω ότι πρέπει να πέσεις σε πάαααρα πολύ αυστηρό υπάλληλο για να σου πει κάτι. Πάρ'την, αλλά για να είσαι 100% σίγουρος να είσαι έτοιμος και να στριμώξεις κάπου στη χειραποσκευή σου (π.χ. στα εξωτερικά τσεπάκια της) ό,τι περισσεύει και στη χειρότερη να κρατήσεις στο χέρι κινητό και πορτοφόλι. Τώρα μιλάμε για ακραία περίπτωση. Λογικά δεν θα σου πουν τίποτα. Οι κανονισμοί πάντως είναι εδώ: https://el.aegeanair.com/taksidepste/plirofories-aposkevon/xeiraposkeves/ Καλό ταξίδι! 1
NiKoSmile Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Τελικά υπάρχει αρκετή αυστηρότητα πριν την επιβίβαση στο λεωφορείο. Στο πήγαινε γλυτώσαμε το ζύγισμα γιατί ήταν δειγματοληπτικός. Στην επιστροφή οι κοπέλες ήταν σαν δραστήριες αστυνομικίνες . Πήγαιναν πέρα δώθε συνεχώς, μας κοιτούσαν αυστηρά και μας έδωσαν εντολή να ζυγίσουμε όλες τις χειραποσκευές. Η μπανάνα μπήκε αναγκαστικά στην 8kg χειραποσκευή.
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, NiKoSmile είπε Τελικά υπάρχει αρκετή αυστηρότητα πριν την επιβίβαση στο λεωφορείο. Στο πήγαινε γλυτώσαμε το ζύγισμα γιατί ήταν δειγματοληπτικός. Στην επιστροφή οι κοπέλες ήταν σαν δραστήριες αστυνομικίνες . Πήγαιναν πέρα δώθε συνεχώς, μας κοιτούσαν αυστηρά και μας έδωσαν εντολή να ζυγίσουμε όλες τις χειραποσκευές. Η μπανάνα μπήκε αναγκαστικά στην 8kg χειραποσκευή. Λεωφορείο;
NiKoSmile Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Λεωφορείο; Που σε πάει στο αεροπλάνο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα