Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά γειά χαρά .. επειδή πάει καιρός που ταξίδευα εξωτερικό και σκοπεύω σύντομα να πάω λονδίνο μπορείτε να μου πείτε τι ισχύει για τις αποσκευές (μέχρι πόσες π.χ. βαλίτσες κλπ) μπορώ ακριβώς να μεταφέρω σε πτήση με α) ολυμπιακή και β) easyjet..

ευχαριστώ

• Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και περισσότερα να έχεις δεν σε χρεώνουν πάρα πολλά, πιθανόν αν ξεπερνάς για λίγα κιλά να μην σε χρεώσουν καθόλου.

Εμένα μια φορά που είχαμς καμια 30αρια παραπάνω (2 άτομα ήμασταν) μας χρέωσαν για 10 Aegean!!!

Δημοσ.
Και περισσότερα να έχεις δεν σε χρεώνουν πάρα πολλά, πιθανόν αν ξεπερνάς για λίγα κιλά να μην σε χρεώσουν καθόλου.

+1 ειδικά η Lufthansa και η Alitalia - συνήθως την γλυτώνεις με ένα χαμόγελο ;)

Δημοσ.

οι φτηνες εταιριες την βαλιτσα την χρεωνουν Extra απο το εισητηριο...αλλιως μονο χειροαποσκευη που να χωραει στο ντουλαπι του αεροπλανου

Δημοσ.

πρακτικά η βαλίτσα θα πάει κάτω και μαζί μου (στο ντουλάπι) μπορώ να έχω ένα τσαντάκι ? (τα ίδια και η φίλη μου) για την easyjet κυρίως φοβάμαι μιας και πιο πιθανό είναι να γυρίσω με αυτή (και όπως καταλαβαίνετε πάμε ΚΑΙ για ψώνια..) ε, έχω ένα αγχος!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:39 ----------

τώρα βλέπω στο site της easyjet πως με το που πάω να κλείσω τα εισιτήρια της επιστροφής (για τους δύο μας χρεώνει λίγο κάτω από €400) μου προσθέτει και τα εξής :

1) Καταγεγραμμένες αποσκευές [# 40κιλά συνολικού βάρους.# 2 Καταγεγραμμένες αποσκευές ανά διαδρομή# 2 x 22,00] : €44

2) Ταξιδιωτική Ασφάλιση [Περιλαμβάνει ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση, ιατρική ανάγκη, προσωπικό ατύχημα κλπ.

* 2 Ενήλικες

* 2 x 16,00 €] : €32

συνολικά δηλαδή €76 κερατιάτικα ακόμα... (τα οποία είναι προεραιτικά) ποια είναι η γνώμη σας? να τα βγάλω και βλέποντας προσθέτω στο γκισέ επιτόπου?

Δημοσ.

στηn easy μπορείς να αφαιρέσεις τόσο τις βαλίτσες όσο και την ασφάλεια. Μπορείς να έχεις μαζί σου μια χειραποσκευή διαστάσεων 20χ40χ55 (είναι αυστηροί στις διαστάσεις) αναξαρτήτως βάρους (αναφέρουν "λογικού βάρους", οπότε μην βάλεις βιβλία μέσα πχ), και προσοχή μην βάλεις στην χειραποσκευή σαμπουάν, αρώματα κλπ υγρά, θα στα πετάξουν. Μπορείς να βάλεις μία μόνο βαλίτσα στο πακέτο, ως 20 κιλά. Αν είστε 3 άτομα με μια μόνο βαλίτσα, τα κιλά ανεβαίνουν (έκανα κράτηση 3 άτομα με μια βαλίτσα και μου επιτρέπει 32 κιλά). Στα κιλά η easy είναι αυστηρή, ακόμα και 1 κιλο επιπλέον το πληρώνεις...

• Moderators
Δημοσ.
Στα κιλά η easy είναι αυστηρή, ακόμα και 1 κιλο επιπλέον το πληρώνεις...

Τελευταία φορά που ταξίδεψα με easyjet, στο Gatwick είχα αποσκευή στα 23 κιλά και δεν πλήρωσα τίποτα επιπλεόν. Επίσης, μου είπε η κοπέλα στο γκισέ ότι το πραγματικό όριο βάρους της αποσκευής στην easyjet είναι 25 κιλά, αλλά στον κόσμο λένε 20 γιατί στην πλειοψηφία τους οι επιβάτες το ξεπερνάνε.

Δημοσ.

επειδή έχω να πάω λονδίνο από τα τέλη της προηγούμενης 10ετίας και τότε θυμάμαι πέρα από british/olympic πήγαινα με καμια δυο εταιρίες charter ακόμα, τη μια μάλιστα τη λέγανε monarch, μπορείτε να μου συγκρίνετε αεροπλάνα (ποιότητα αεροσκάφους, άνεση, μέγεθος, παλαιότητα)/υπηρεσίες(τρώμε τίποτα ή όχι σε easyjet, αλλες υπηρεσίες, για τις βαλίτσες μου τα είπατε), monarch(που πάνω κάτω τα θυμάμαι) με easyjet (που δεν έτυχε ακόμα να τη δοκιμάσω) για να καταλάβω..

θέλω να περάσω καλά ... (αν η easyjet μου το βγάλει κατά όποιον τρόπο από τη μύτη απλά θέλω να το ξέρω τώρα και να κοιτάξω αλλού). βέβαια 2 πτήσεις θα είναι (αν είναι και οι 2 easyjet... τεσπα πείτε μου τις εμπειρίες σας, καλές ή κακές από easyjet...

και κάτι τελευταίο. κράτηση να κάνω από http://www.travelplanet24.com ή από την ίδια την easyjet αν τελικά την επιλέξω?

σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες !

Δημοσ.

Απο easyjet πιο φτηνα θα σου ερθει...

Εγω ξερω μια κοπελα που παντα πηγαινε με διπλασιο βαρος και ποτε δεν πληρωνε παραπάνω..Μου λεει πως αν πας στην αρχη δε σου λενε τιποτα :S

• Moderators
Δημοσ.

θέλω να περάσω καλά ... (αν η easyjet μου το βγάλει κατά όποιον τρόπο από τη μύτη απλά θέλω να το ξέρω τώρα και να κοιτάξω αλλού). βέβαια 2 πτήσεις θα είναι (αν είναι και οι 2 easyjet... τεσπα πείτε μου τις εμπειρίες σας, καλές ή κακές από easyjet...

Μια χαρά είναι η easyjet. Φθηνή και βολική. Στο εισιτήριο της easyjet δεν αναγράφεται αριθμός θέσης, μπαίνεις στο αεροπλάνο και κάθεσαι όπου προλάβεις. Σαν αστικό λεωφορείο δηλαδή:P Γενικά πάντως, μειώνουν την τιμή του εισιτηρίου από παράγοντες που δεν επηρεάζουν το μέσο επιβάτη (π.χ. δεν σερβίρεται φαγητό, πράγμα που δε σε νοιάζει σε πτήση 2-3 ωρών κλπ).

Δημοσ.

κάνω ένα τεστ και βάζω δυο ημερομηνίες πήγαινε-ελα λονδίνο με easyjet τη μια από το site της easyjet και μια απο το http://www.travelplanet24.com/gr.'>http://www.travelplanet24.com/gr.

στο http://www.travelplanet24.com/gr μου βγάζει μια τιμή συνολικά €20 φθηνότερα ... απλά δεν ξέρω αν περιλαμβάνει και τις βαλίτσες (όχι τις χειραποσκευές) που στο site της easyjet είναι οptional...

και κάτι ακόμα που διάβασα σε κάποιο thread . κάποιοι ανέφεραν πως η easyjet στα στοιχεία που ζητά είναι και η ημερομηνία λήξης του id (νέας ελλην. ταυτότητας αν δεν έχεις διαβατήριο -δεν έχω-) η νέα αυτή ταυτότητα (λατινικά) που έχω δεν αναγράφει ημερομηνία λήξεως της . υπάρχει πρόβλημα ? (για λονδίνο πάντα)

Δημοσ.

όντως στην αρχή είναι λιγάκι πιο ελαστικοί στο θέμα βάρους. Όσο πιο αργότερα πας, και έχουν ήδη περάσει κόσμος με βαλίτσες έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε χρεώσουν το υπέρβαρο.

Δημοσ.

εφόσον πιάσαμε θέμα Λονδίνου να ρωτήσω κάτι...θα πάει μια φίλη μου και της είπα αντι να της δώσω μετρητά με κίνδυνο να τα χάσει ή να της τα "φάνε" σκέφτηκα να της δώσω μια debit card με λεφτά στο λογαριασμό και το pin να πληρώνει.

και ρωτάω κοιτάνε τα ονόματα στις κάρτες?το έχει κάνει κανείς?

άλλες λύσεις???

ευχαριστώ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...