Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με 5.1 σε windows7

papajohn87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω βάλει την final RTM ultimate έκδοση των windows 7 και ενώ στο test των windows παίζουνε όλα τα ηχεία όταν ακούω μουσική παίζουνε μόνο τα 2 μπωστά...Μητρική έχω την ASUS P5E που έχει κάρτα ήχου Soundmax...Όπιος ξέρει ας μου δώσει τα φώτα του!!!!

Δημοσ.
Έχω βάλει την final RTM ultimate έκδοση των windows 7 και ενώ στο test των windows παίζουνε όλα τα ηχεία όταν ακούω μουσική παίζουνε μόνο τα 2 μπωστά...Μητρική έχω την ASUS P5E που έχει κάρτα ήχου Soundmax...Όπιος ξέρει ας μου δώσει τα φώτα του!!!!

Στη μουσική δε λειτουργούν και τα 5 ηχεία.

Δημοσ.

Εβαλες drivers της καρτας ηχου? Αν οχι ψαξε στο site της Soundmax να τους βρεις. Οταν τους περασεις τοτε λογικα θα δεις και το προγραμματακι που μπορεις να ρυθμισεις καταλληλα τα 5.1

Μηπως η καρτα ηχου σου ειναι της Realtek? Συνηθως αυτες εχουν οι Asus...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:16 ----------

Στη μουσική δε λειτουργούν και τα 5 ηχεία.

Nope. Εμενα λειτουργουν και τα 5 στη μουσικη κανονικοτατα. Απλα ηθελε μια ρυθμισουλα απο το προγραμματακι της realtek

Δημοσ.

Speaker Fill λέγεται η επιλογή σε περίπτωση που είναι η κάρτα Realtek. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στα Vista, αν δεν ενεργοποιηθεί το Speaker Fill, όταν παίζει ήχο stereo και όχι 5.1, τότε ακούμε μόνο από τα front.

Δημοσ.

Soundmax έχει!!!! σίγουρο αυτό....Αλλά μου φένετε περίεργο γιατί στα XP παίζανε όλα τα ηχεία στη μουσική και sta windows 7 μόνο τα μπρωστά...Τα έχω ριθμίσει με το πρόγραμμα της soundmax αλλα και πάλι τα 2 μπρωστά παίζουνε!!!!!

Δημοσ.
Soundmax έχει!!!! σίγουρο αυτό....Αλλά μου φένετε περίεργο γιατί στα XP παίζανε όλα τα ηχεία στη μουσική και sta windows 7 μόνο τα μπρωστά...Τα έχω ριθμίσει με το πρόγραμμα της soundmax αλλα και πάλι τα 2 μπρωστά παίζουνε!!!!!

εκανες setup και δοκιμη μεσα απο το media center για αυτο και δηλωσες (και ακουσες) 5.1 ηχεια. Ομως μεσα απο το soundmax στην καρτελα ρυθμιση θα δεις μονο 2 ηχεια.

αυτο συμβαινει γιατι εχεις επιλεξει εξοδο απο coaxial spdif.

Η λυση ? Δεν υπαρχει. Δυστυχως, απο spdif εξοδο το soundmax δινει σε μουσικη και παιχνιδια μονο δικαναλο ηχο.

και εγω ενας παθων απο υο soundmax.

επειδη ομως δεν με πολυενδιαφερουν τα παιχνιδια με surround ηχο, και τα τραγουδια ειναι δικαναλα (αν στα τραγουδια θελω προσομειωση, τοτε την κανει ο AV ενισχυτης μου)

δεν σκεφτομαι να βαλω αλλη καρτα ηχου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...