a.kirikos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Γεια χαρά σε όλα τα μέλη. Θα σας περιγράψω τι συμβαίνει στον υπολογιστή μου αφού πρώτα αναφέρω ότι συνδέω την Onboard κάρτα γραφικών (intel g43/45 express από το motherboard asus p5q-em) με Hdmi σε ενισχυτή Denon και απο εκεί με Hdmi σε τηλεόραση lcd της lg. Γυρνώντας κανάλι στην τηλεόραση από την είσοδο hdmi1 όπου έχω τον υπολογιστή και επιστρέφοντας και πάλι σε αυτή, η ανάλυση έχει πέσει στο 720*480 από μόνη της! Από όποια ανάλυση και αν έχω (ακόμη και 1920*1080) αν φύγω από την είσοδο του υπολογιστή, μόλις επιστρέψω η ανάλυση θα έχει πέσει στη χαμηλότερη τιμή που σας γράφω! Στη συνέχεια, πρέπει να πάω στις ρυθμίσεις της οθόνης και να επιλέξω και πάλι την επιθυμητή ανάλυση ώστε να βλέπω κανονικά. Βέβαια, αν ξαναφύγω και ξαναεπιστρέψω πάλι τα ίδια... Και φυσικά με αυτές τις αλλαγές κάθε φορά τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας απορρυθμίζονται. Επίσης, κάτι γίνεται με την on board κάρτα ήχου (Realtek HD Audio). Επιλέγοντας ήχο μέσω του hdmi, όλα τα Multimedia αρχεία παίζουν κανονικά (mp3, dts, ac3 κλπ). Ωστόσο, οι ήχοι των Windows (πχ άδειασμα κάδου ανακύκλωσης) δεν ακούγονται... εκτός αν ταυτόχρονα παίζει κάποιο multimedia αρχείο (ή έστω είναι σε pause)! Βλέποντας τις ενδείξεις στην οθόνη του ενισχυτή βλέπω ότι γενικά η είσοδος του ηχητικού σήματος είναι σταθερά αναλογική και δεν ακούγεται κανένας ήχος windows. Μόλις πάει να ξεκινήσει να παίζει ένα multimedia αρχείο, τότε η είσοδος του ηχητικού σήματος γίνεται ψηφιακή και όλοι οι ήχοι παίζουν κανονικότατα! Μοιάζει σα να μη βγάζει ο υπολογιστής ψηφιακό σήμα σταθερά παρά μόνο όταν πάει να παίξει κάτι. Συμπληρωματικά αναφέρω ότι η οπτική έξοδος μοιάζει νεκρή. Ο υπολογιστής είναι win xp sp2 home edition και quad core Q9550. Εννοείται ότι έχω απεγκαταστήσει και επανεγκαταστήσει όλους τους drivers. Υπάρχει κάποια πιο σοφιστικέ πρόταση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.